احسان گوهریراد روز سهشنبه در نشست خبری اظهار داشت: این دانش آموزان به دلایلی همچون فقر مالی خانواده، نبود اینترنت و نداشتن ابزار لازم همچون گوشی تلفن همراه و یا حتی تلویزیون نمی توانند به کلاس های راه دور دسترسی داشته باشند.
وی اضافه کرد: عمده این دانش آموزان در مناطق مرزی گلستان، حاشیه شهرها و محلات محروم شهر و روستاهای استان زندگی می کنند.
وی اظهار کرد: پویش کمک مومنانه برای خرید تجهیزات ارتباطی این دانشآموزان راهاندازی شده و خیران تا شروع سال تحصیلی می توانند برای رفع دغدغه آموزشی آن ها وارد گود شوند.
گفتنی است پس از شیوع کرونا و تعطیلی کلاسهای درس، آموزش دانش آموزان از راه دور و فضای مجازی و عمدتا در شبکه شاد (شبکه آموزش دانش آموزی) انجام می شود.
مدیرکل آموزش و پرورش گلستان در ادامه بیان کرد: علاوه بر آن بسیج اصناف گلستان پویش "هر کاسب، یک دانشآموز" را راهاندازی کرده تا از ظرفیت این قشر برای کمک به دانشآموزان نیازمند استفاده شود.
گوهری راد افزود: کمیته امداد امام (ره) گلستان هم به خیرانی که بخواهند دانشآموزان نیازمند را برای تامین گوشی هوشمند یاری کنند وام ۵۰ میلیون ریالی قرضالحسنه با دوره بازپرداخت طولانی مدت اهدا خواهد کرد.
وی اضافه کرد: خانوادههایی که تلفنهای همراه هوشمند، رادیو و تلویزیون اضافی دارند هم میتوانند این وسایل را به صورت امانت در اختیار خانواده این دانشآموزان قرار دهند.
گوهری راد با اشاره به برنامهریزیهای انجام شده برای آغاز سال تحصیلی جدید از ۱۵ شهریور ماه گفت: همه مدارس ملزم به انجام و رعایت پروتکلهای بهداشتی هستند و والدین دانشآموزان نگران تحصیل و سلامت فرزندان خود نباشند.
وی خاطرنشان کرد: ۲۳ میلیارد ریال اعتبار سرانه بهداشتی به گلستان تخصیص داده شده تا مدارس در آغاز سال تحصیلی مشکلی برای تهیه اقلام بهداشتی و ضدعفونی کردن مستمر کلاس های درس نداشته باشند.
گوهریراد به افزایش تمایل خانواده های گلستانی برای ثبت نام فرزندان در مدارس دولتی اشاره کرد و گفت: هزینه بالای مدارس غیردولتی در کنار مشکلات اقتصادی ناشی از کرونا، رغبت نام نویسی در مدارس غیرانتفاعی را میان والدین کاهش داده است.
مدیرکل آموزش و پرورش گلستان از افزایش ۱۰ تا ۳۰ درصدی شهریه مدارس غیردولتی استان خبر داد و گفت: افزایش اجاره مدارس با توجه به استیجاری بودن ۸۵ درصد این مدارس و برگزاری کلاس های فوق برنامه از جمله دلایل افزایش این شهریه ها است.
وی گفت: اگر تعداد دانش آموزان مدارس دولتی استان بیشتر از ظرفیت فعلی باشد چاره ای جز ۲ شیفته کردن برخی مدارس نداریم.
گوهریراد همچنین به کمبود امکانات و تجهیزات مرتبط با رشته تجربی در گلستان اشاره کرد و گفت: در سال تحصیلی قبل۶۲ درصد دانشآموزان استان در رشتههای نظری و ۷۰ درصد آنان در تجربی مشغول به تحصیل بودند که تا پایان برنامه ششم توسعه باید ۵۰ درصد دانشآموزان در رشتههای فنی و حرفهای، کاردانش و مهارتی تحصیل کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش گلستان به برگزاری کلاس های درس آنلاین در استان اشاره کرد و گفت: در روزهای شیوع کرونا ۶۶.۸ درصد دانشآموزان استان از رسانه ملی، ۶۲.۶ درصد از سامانه شاد، ۶۱.۴ درصد از پیامرسانهای خارجی و ۶۳.۴ درصد از بستههای آموزشی برای تحصیل استفاده کردند.