سامان عرفانی روز سه شنبه در نشست بررسی اجرای طرح مطالعات اشتغالزایی در جمع دهیاران، با اشاره به اهمیت توسعه اشتغال روستایی، اظهار داشت: از طریق فناوری و درکنار تواناییهای جمعی، میتوان به سمت ایجاد روستاهای هوشمند و کارآفرین حرکت کرد.
وی افزود: با هوشمند کردن روستاها به ویژه درحوزه مدیریت منابع آب و منابع طبیعی، فروش محصولات کشاورزی و اکوتوریسم میتوان نقش اشتغال پایدار را در فراسوی توسعه متوازن، نهادینه کرد تا جایی که هر فرد در آبادی، بدون درنظر گرفتن جنسیت و تحصیلات بتواند کارآفرین باشد.
عرفانی تاکید کرد: مهمترین ویژگی یک روستای هوشمند این است که به همه اهالی این اطمینان داده شود، کار گروهی، دانش و کنشگری آنان، بستری است که میتوان نقش مولد و کارآفرینی را در محیط روستا معماری و مدیریت کرد.
بخشدار مرکزی سقز، از دهیاران خواست علاوه بر فعالیت های روزمره برای کارآفرینی و اشتغال در سطح روستاها تلاش و برنامه تدوین کنند.
رشید احمدرش، نماینده گروه مطالعاتی دانشگاه کردستان نیز در این نشست اظهار داشت: با همکاری دهیاران و شوراها و اهالی روستاها در نظر داریم طرح مطالعات تدوین برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی به استناد قانون برنامه ششم توسعه در سطح تعدادی از روستاهای شهرستان سقز تدوین و جهت اجرا به فرمانداری و بخشداری سقز ارایه کنیم.
سقز با بیش از ۲۲۶ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پر جمعیت استان کردستان است که در ۱۹۰ کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان قرار دارد.