به گزارش ایرنا از خانه ملت، در این نشست علاوه بر رییس مجلس شورای اسلامی و برخی روسای کمیسیون های اقتصادی مجلس، همتی رییس کل بانک مرکزی، زنگنه وزیر نفت، مدرس خیابانی سرپرست وزارت صمت، میراشرفی رییس کل گمرک و شافعی رییس اتاق بازرگانی ایران نیز حضور داشتند.
محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی در این نشست که سومین جلسه مشترک مجلس و دولت در موضوع بازگشت ارز صادراتی تشکیل می شود، بر ضرروت هم افزایی دولت و مجلس در موضوع مدیریت عرصه تجارت خارجی، بازگشت ارز صادراتی و تامین کالاهای اساسی تاکید کرد و افزود: در حوزه اقتصادی، کشور نیاز به یک عزم و اراده ملی و کار جهادی شبانه روزی دارد.
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تعامل بخش های مختلف دستگاه های اجرایی و مجلس در موضوع اطلاعات و سامانه های حوزه تجارت خارجی و بویژه بازگشت ارز، تصریح کرد: اگر شناسایی و اطلاعات دقیقی وجود نداشته باشد، نمی توان تصمیم درستی گرفت. باید اطلاعات به روز و جامع باشد و در اختیار دست اندرکاران امر قرار گیرد.
وی همچنین در موضوع سوء استفاده از کارت های بازرگانی گفت: باید بین صادرکننده خوش حساب و کسانی که بصورت اجاره ای از کارت بازرگانی دیگران سوء استفاده می کنند و یا از هویت افراد دیگر برای صادرات از طریق دریافت کارت بازرگانی اقدام می کنند، تفکیک قائل شد.
قالیباف، اعلام آمادگی کرد که در موارد لازم مجلس شورای اسلامی برای اصلاح قوانین و مقررات مربوط به صدور کارت بازرگانی اقدام کند.
رییس مجلس شورای اسلامی بر اقداماتی همچون تنوع بخشیدن به روش های ورود ارز و کالا به کشور، ضرورت انجام مذاکره و ایجاد تفاهم با صادرکنندگان عمده و خوش حساب، درنظر گرفتن اعتبار مالیاتی اشخاص در موضوع پروانه صادراتی و رصد زنجیره توزیع کالا از گمرک تا مصرف کننده نهایی تاکید کرد.
همتی: توافق خارج از سامانه نیما خلاف است
همچنین در این جلسه رییس کل بانک مرکزی و معاون ارزی این بانک گزارشی از میزان ارز بازگردانده شده به کشور ارائه کردند و وضعیت فعلی را رو بهبود دانستند که باعث می شود تا سیاستگذاری های بانک مرکزی ثبات پیدا کند.
همتی سامانه نیما را مرجع اصلی خرید و فروش ارز برای واردات و صادارت عنوان کرد و هرگونه توافق خارج از آن را خلاف دانست.
مدرس خیابانی، سرپرست وزارت صمت نیز در این دیدار به تشکیل کمیته اقدام ارزی در ۳۱ استان اشاره کرد که با همکاری نمایندگان اتاق های بازرگانی و تعاون به تفاهم با صادرکننده ها می پردازد.
وی همچنین درخصوص تعهدات صادرکنندگان گفت: ۲هزار و ۵۰۰ کارت بازرگانی را تعلیق کردیم که هیچ ارزی را برنگرداندند و تولیدی هم نبودند. تا ۱۵ شهریور نیز به کسانی که زیر ۳۰ درصد ارز برگرداندند و تولیدی نیستند، مهلت دادیم که ارز را برگردانند.
شافعی، رییس اتاق بازرگانی نیز در این جلسه درخواست که نگاه به صادرکننده، واقعی باشد و خشک و تر با هم سوزانده نشود.
وی تاکید کرد که ممکن است عده ای تخلف کنند، اما قاطبه صادرکنندگان، آبرو و حیثیتی که به سختی جمع آوری کردند را حراج نمی کنند.
وی گفت ما از سال گذشته به آقای رییس جمهور پیشنهاد دادیم که برای کارت های بازرگانی، درجات مختلفی درنظر بگیرید. اما به پیشنهاد ما توجهی نشد.
میراشرفی، رییس کل گمرک نیز به آماری از واردات کالاهای اساسی و ترخیص شده از گمرک اشاره کرد.
در این جلسه روسای کمیسیون های اقتصادی، برنامه و بودجه، صنایع و معادن، کشاورزی و برخی نمایندگان متخصص حوزه اقتصادی حضور داشتند.