یزد- ایرنا - معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: هرچه دولت و کشور از اقتصاد متکی به درآمدهای نفتی دور شود و با افکار و ایده نخبگان و مشارکت آنها بیشتر همراهی و همگامی کند جلو فساد گرفته می‌شود.

به گزارش ایرنا، سورنا ستاری عصر سه‌شنبه در پایان سفر یک روزه خود به یزد در گفت و گو با خبرنگاران افزود: دولت باید خطر پذیری ورود بخش خصوصی برای فعالیت‌های اقتصاد دانش بنیان را کم کند و در این مورد به ایجاد زمینه سازی لازم نیز نیاز داریم.

به گفته وی  هم‌اکنون ۶ هزار شرکت نوپا و خلاق در عرصه  کسب و کارهای نوین ( استارتاپ) در کشور فعال است و روز به روز این شرکت ها بر حسب نیاز گسترش می‌یابد و این شرکت‌های کارآفرین در کنار سایر مجموعه‌ها نقش مهمی در تولید و فناوری دارد که تقویت می‌شود.

وی ادامه داد: فعالیت پنج هزار و ۳۰۰ شرکت دانش بنیان با درآمد سالانه ۱۲۰ هزار میلیارد تومان از جمله عنایت به اقتصاد دانش بنیان در کشور است و هم اکنون  ۳۷ شرکت دانش بنیان در بورس فعال است که با بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه در اقتصاد دانش بنیان نقش موثری دارد.

ستاری گفت: فعالیت ۳۰۰ مرکز نوآوری و فعالیت نخبگان و جوانان دانشگاهی در عرصه تولید و فناوری و توسعه شرکت‌های دانش بنیان از جمله افتخارهای دولت است و  هدف و توجه اساسی دولت ایجاد زیرساخت ها برای گسترش فعالیت بخش خصوصی و جلب مشارکت عموم علاقه‌مندان در این عرصه است.

وی  تاکید کرد: موفقیت در این بخش مهم، زمانی اتفاق می‌افتد که از اقتصاد متکی به درآمدهای نفتی جدا شویم  و با تکیه بر نخبگان و زمینه سازی لازم برای حضور جوانان در این عرصه بکوشم.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری خاطرنشان کرد: دولت با جلب مشارکت بخش خصوصی و همراهی دانشگاه‌ها و پیگیری پارک‌ها به دنبال توسعه اقتصاد دانش بنیان است.

ستاری یادآور شد: ما به دنبال جدا کردن اقتصاد دانش بنیان از دولت و ایجاد زمینه برای مشارکت بخش خصوصی در این عرصه در ابعاد مختلف هستیم .

به گزارش خبرنگار ایرنا، معاون علمی و فناوری رییس جمهوی در ادامه سفرش عصر امروز از طرح جامع پارک علم و فناوری و مراکز نوآوری یزد بازدید کرد.

در این بازدید استاندار یزد و جمعی از مسولان استان حضور داشتند، آقای ستاری در جریان روند ساخت و ساز و واگذاری زمین‌های این طرح قرار گرفت.

پردیس جامع پارک یزد با حدود ۷۰ هکتار وسعت، در سه فاز آماده سازی اراضی، ساختمان سازی برای استقرار مراکز رشد و پایلوت فناوری و برای استقرار شرکت‌های بزرگ ملی و بین‌المللی در حال اجراست. 

همچنین معاون رییس جمهوری در ادامه از مراکز نوآوری فولاد و هسته مستقر در آن، سرامیک و سفال و مرکز توسعه فناوری نوین معدنی نیز بازدید کرد. 

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری که امروز به یزد سفر کرد از نمایشگاه‌های محصولات فناوری و شتابنده سلول‌های بنیادی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی مرکز استان بازدید کرد.

 در این نمایشگاه ۱۷ شرکت محصولات خود را در زمینه های علوم نوین پزشکی، نانو و سلول‌های بنیادی عرضه کرده اند.

ستاری در ادامه از نمایشگاه محصولات فناورانه پارک علم و فناوری یزد نیز دیدن کرد و در این نمایشگاه ۲۵ شرکت محصولات خود را در زمینه های مختلف در معرض دید قرار دادند.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری همچنین به اتفاق  محمدعلی طالبی استاندار و جمعی از مسوولان محلی امروز از تعدادی شرکت‌های دانش بنیان مستقر در شهرک صنعتی مرکز استان بازدید کرد.

وی در این بازدید از شرکت‌های دانش بنیان راز تحریر، کاوش داده پردازان سفیر، توسعه انرژی نوین و دانش بنیان فراپویان ایساتیس دیدن کرد و در جریان فعالیت‌های آنها قرار گرفت.

هم اکنون ۹۰ شرکت دانش بنیان در استان یزد فعالیت دارد که از این لحاظ در میان ۳۱ استان کشور در جایگاه چهارم قرار دارد .

همچنین  یزد در شاخص فناوری در رتبه سوم قرار گرفته و در زمینه تعداد محصولات دیجیتال، بعد از تهران رتبه دوم را کسب کرده است.