تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۸

بیرجند - ایرنا - اثرات و تبعات پاندمی کرونا در مناطق مختلف جهان علاوه بر درگیری و به خطر انداختن سلامت مردم با گذشت زمان عوارض و ابعاد تازه‌ای دربخش‌های مختلف زندگی به خود می‌گیرد، چنانچه کار و زندگی در شرایط پسا کرونا و زیستن با کرونا را متمایز و منحصر به‌فرد از هر زمانی کرده است.

با شیوع کرونا اطلاع‌رسانی و خبر در کشورمان نیز دست‌خوش تغییرات و ابعاد گسترده خاص خود شده است و اگرچه سوژه‌های خبری و کرونایی فراوان، بخش زیادی از اخبار را تسخیر کرده‌اند اما پرداختن به سایر سوژه‌ها و برنامه‌ها به حاشیه رانده شده است.

چنانکه به خاطر حفظ سلامت مردم و شرکت‌کنندگان، دیگر خبری از برپایی همایش‌های مختلف و سفر مسوولان به مناطق مختلف استانی جهت افتتاح پروژه ها نیست و بیشتر اقدامات از این دست به صورت غیر حضوری و ویدئو کنفرانسی برگزار می‌شود.

شیوع ویروس کرونا بسیاری از  مشاغل خدماتی را با مشکل مواجه کرده و امروز این رکود در حوزه خبر و کار خبرنگاری هم دیده می شود.

در حالیکه نفس کار خبر با حضور در سر صحنه و همچنین پوشش دادن سر و کار دارد، اما این ویژگی کار خبر و حضور در اجتماعات خطر شیوع بیماری منحوس کرونا را در بردارد لذا برای ایمن ماندن خود و جامعه در شرایط کرونایی لازم است که جلسات خبری به شکل حضوری برپا نشود  و یا در صورت برگزاری همه پروتکل‌های بهداشتی و فاصله گذاری‌های اجتماعی رعایت شود.

در جهان پسا کرونا با اراده قوی و عزم ملی می‌توان تهدید کرونا در حوزه خبر و اطلاع رسانی را به فرصت تبدیل کرد، چنانکه امروز زمینه توسعه آموزش از راه دور و آموزش با استفاده از فضای مجازی فراهم شده است.

کارکردهای آموزش و فعالیت از راه دور سال‌ها قبل در کشورهای توسعه یافته اجرا می‌شده و امروز می‌بینیم که کشور ما هم با ورود به این عرصه در حوزه آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها موفقیت‌های زیادی کسب کرده است که این بستر باید در همه حوزه ها به ویژه حوزه خبر و رسانه هم ایجاد شود.

برای دستیابی به این هدف ابتدا باید مدیران ما سواد رسانه‌ای کافی داشته باشند و همچنین خبرنگاران کشور هم باید افرادی متخصص و آشنا با کامپیوتر و فضای مجازی باشند و این امر خود به خود  تهدید کرونا به یک فرصت در حوزه خبر را فراهم می‌کند.

به عنوان مثال در استانی مثل خراسان جنوبی که پس از شیوع کرونا و تاکید ستاد ملی و استانی کرونا برگزاری جلسات خبری کاهش یافته که اقدامی بسیار مطلوب و لازم است اما باید روابط عمومی‌های هر دستگاهی با استفاده از ظرفیت خبرنگاران در فضای مجازی زمینه پوشش مجازی جلسات را فراهم کنند.

قطعا در این شرایط رکود خبری به نفع جامعه و مردم نیست بلکه باید با روحیه جهادی به دنبال تدابیری برای رهایی جامعه از بحران فعلی بود و لازمه این امر تقویت سواد رسانه‌ای مدیران روابط عمومی برای اطلاع‌رسانی به موقع است.

آنچه نگارنده به عنوان یک خبرنگار را وادار به نگارش این سطور کرد لزوم استفاده و بهره‌مندی از ظرفیت رسانه برای مقابله با کرونا و همچنین تقویت آموزش‌های مجازی در کشور است.

دبیر ایرنا در خراسان جنوبی