تهران- ایرنا- معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تولید ۱۳هزار نمایش طی سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ و رتبه سوم مضامین تئاتر انقلابی و دفاع مقدس از جمع این آثار گفت: اقبال به تئاتر دفاع مقدس ثمره بصیرت و اراده هنرمندان به مفاهیمی چون ایثار، عزت‎مندی و سربلندی ایران است.

آیین اختتامیه و اهدای جوایز نخستین جایزۀ بزرگ سرو، عصر سه‌شنبه (۱۴ مردادماه)، با حضور مدیران انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس، مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت امور هنری این وزارتخانه و جمعی از هنرمندان و فعالان عرصه تئاتر کشور در تماشاخانۀ سرو انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح برگزار شد.

نخستین جایزه بزرگ سرو ویژه تقدیر از نمایش‌های برگزیده حوزه تئاتر انقلاب و دفاع مقدس که طی یک سال گذشته تولید و به اجرای عمومی رفته بودند با هدف شناسایی، ترغیب و تشویق آثار و هنرمندان عرصه تئاتر انقلاب و دفاع مقدس به همت انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس برگزار شد.

تولید و اجرای ۱۳ هزار نمایش تنها طی دو سال در کشور

سیدمجتبی حسینی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با اشاره به آنکه ایران سرزمین سرسبزی و زیبایی است و برای ادامه جریان و نبض حیاتش نیاز به هوشمندی بالایی در تمامی عرصه‌ها از جمله حوزه فرهنگ و هنر دارد گفت: سرو که به‌عنوان نماد مقاومت و ایستادگی در فرهنگ کشورمان شناخته می شود، زیبنده‌ترین نامی است که برای این جایزه با محوریت عرصه تئاتر انقلاب و دفاع مقدس می توانست انتخاب شود.

ارسال بیش از ۲۷۰ اثر برای حضور در نخستین جایزه بزرگ سرو که مربوط به عرصه تئاتر دفاع مقدس و انقلاب است به‌هیچ‌وجه تعجب‌آور نیست؛ تنها به‌عنوان نمونه در سال ۱۳۹۷ بیش از هفت هزار اثر نمایشی به صحنه رفت که در این میان تئاترهایی با مضامین انقلاب و دفاع مقدس سومین رتبه را به لحاظ تعداد نمایش‌های تولیدی در سال ۹۷ به خود اختصاص داده بود.

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: همچنین در سال ۱۳۹۸ باوجود آنکه بخشی از آن را با مشکلات و آسیب‌های مربوط به ویروس کرونا پشت سر گذاشتیم بیش از ۶ هزار اثر نمایشی در سراسر کشور به صحنه رفت که باز هم سومین رتبه در این میان مربوط به نمایش‌های عرصه دفاع مقدس و انقلاب بود.

حسینی در پایان گفت: حضور این تعداد آثار نمایشی تنها برای جایزه بزرگ سرو نه‌تنها نشان‌دهنده حرکت جمعی هنرمندان عرصه تئاتر به سمت گفتمان فرهنگی و هنری انقلاب است که بازتاب دهنده بصیرت و ارادت هنرمندان نسبت به مفاهیمی چون ازخودگذشتگی، ایثار، مقاومت، عزت و سربلندی است که از کشوری انقلابی، اسلامی با مردمانی که همواره سربلندی و عزت این کشور را خواستار بودند، باید چنین نگرشی را انتظار داشت.

حمایت از تئاتر استان‌ها جزو مهمترین اهداف انجمن تئاتر انقلاب است

در ادامه مراسم حمید نیلی مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس ضمن تبریک ایام دهه ولایت یادآور شد: برای نخستین بار در بهمن‌ماه ۱۳۹۸ با جمعی از همکاران و کارشناسان در حال برنامه‌ریزی برای فعالیت‌های انجمن تئاتر انقلاب دفاع مقدس در سال ۱۳۹۹ بودیم که برای نخستین بار طرح برگزاری این جایزه مطرح شد. امروز با پیگیری‌هایی که صورت گرفت، خدا را شاکریم که در ایستگاه پایانی آن شاهد برگزاری مراسم اختتامیه نخستین جایزه بزرگ سرو در ارتباط با عرصه تئاتر انقلاب و دفاع مقدس هستیم.

مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب دفاع مقدس درباره مهم‌ترین رویکردها و اهداف برگزاری جایزه بزرگ سرو گفت: در گام نخست، شناسایی تولیداتی که در حوزه تئاتر انقلاب دفاع مقدس در کشور صورت گرفته است به‌عنوان مهمترین هدف از برگزاری این جایزه مدنظر بود و در ادامه تشویق و ترغیب هنرمندان فعال در این عرصه به واسطه برگزاری این جایزه از دیگر وجوه هدفمندی برگزاری جایزه بزرگ سرو به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: بعد از برگزاری جلسات متعدد و مشخص شدن رویکرد این جایزه، طی ارتباطی که با سازمان‌های تئاتری داشتیم از آن‌ها درخواست کردیم تا تولیدات مربوط به عرصه تئاتر انقلاب و دفاع مقدس خود را به ما معرفی کنند. درنهایت بیش از ۲۷۰ اثر به جشنواره معرفی شد که برای خود ما نیز جای شگفتی داشت. پس از ارزیابی نخستین، ۴۵ نمایش در مرحله نهایی جشنواره به داوری رسید و امروز شاهد معرفی برگزیدگان بخش‌های مختلف این جایزه هستیم.

نیلی با ابراز امیدواری بر آنکه در سال آینده شاهد برگزاری دومین دوره جایزه بزرگ سرو باشیم خاطرنشان کرد: یکی از اصلی‌ترین رویکردهای انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس توجه به تئاتر استان‌ها و هنرمندانی است که در سراسر کشور مشغول فعالیت هستند.

مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب دفاع مقدس تصریح کرد: تولید این تعداد اثر با رویکرد و دغدغه‌مندی در حوزه دفاع مقدس، مفاهیم انقلاب و گفتمان فرهنگی نظام جمهوری اسلامی ایران برای ما بسیار مسرت بخش و امیدوارکننده است تا بتوانیم با برگزاری چنین رویدادهایی جنبه مسیر توسعه و تعالی تئاتر انقلاب و دفاع مقدس را در سالیان آینده هموارتر کنیم.

در مراسم اختتامیه نخستین جایزه بزرگ سرو سیدمجتبی حسینی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، قادر آشنا مدیر کل هنرهای نمایشی، حمید نیلی مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس، محمد نادری رئیس بنیاد فرهنگی روایت، مجید رجبی‌معمار مدیرعامل خانه هنرمندان، علی عطائی مدیر مرکز هنرهای نمایشی شهرداری تهران، مهدی حبیبی معاون هماهنگ‌کننده بنیاد روایت فتح و امیرحسین شفیعی مدیر تماشاخانه سرو به عنوان مقام‌های مسئول حضور داشتند و همچنین هنرمندان چون رضا فیاضی، محمدرضا خاتمی، حسین مسافرآستانه، مهرداد رایانی‌مخصوص، فرید قبادی، یدالله وفاداری، فرهاد قائمیان، ایرج افشاری اصل، ایوب آقاخانی از دیگر حاضران در این مراسم بودند.

در انتهای مراسم بر اساس آرای هیات داوران متشکل دکتر قطب‌الدین صادقی، دکتر مهرداد رایانی‌مخصوص و حسین پاکدل برگزیدگان بخش های مختلف این رویداد معرفی و جوایز خود را دریافت کردند.