قزوین - ایرنا - کارشناس سلامت نوزادان و تغذیه با شیر مادر مرکز بهداشت استان قزوین گفت : شیر مادر به دلیل داشتن سلول های دفاعی زنده و مواد ایمنی بخش می تواند باکتری ها، ویروس ها و انگل ها را از بین ببرد.

فاطمه بابایی روز چهارشنبه با اعلام این مطلب افزود : تغذیه با شیر مادر یکی از مهم ترین راه های کاهش مرگ و میر و تامین کننده امنیت غذایی کودکان زیر دو سال است.

وی یادآورشد : شیر مادر به دلیل داشتن سلول های دفاعی زنده و مواد ایمنی بخش می تواند باکتری ها، ویروس ها و انگل ها را از بین ببرد و در نتیجه از ابتلای کودک شیر خوار به بسیاری از بیماری ها و عفونت ها از جمله بیماری های تنفسی مانند سرما خوردگی و آنفلو آنزا پیشگیری می‌کند.

بابایی افزود : از طرفی تمامی پادتن ها و مواد دفاعی که در بدن مادر در زمان بیماری و یا مواجه او با میکروب ها و ویروس ها ساخته می شود از طریق شیر مادر به کودک منتقل شده و سیستم ایمنی کودک را تقویت کرده و از کودک در برابر همان بیماری ها حفاظت می کند.

کاشناس سلامت نوزادان و تغذیه با شیر مادر مرکز بهداشت استان قزوین گفت : تغذیه مکرر کودک شیرخوار با شیر مادر، هم در زمان بیماری مادر، و هم در زمان بیماری کودک، با رعایت مراقبت‌های بهداشتی و زیر نظر پزشکان توصیه می‌شود.

 به گفته‌ وی ، این روزها نیز که اپیدمی بیماری کرونا زندگی شخصی و اجتماعی مردم را به مخاطره انداخته است، یکی از نگرانی ها و دغدغه های خانواده ها و مادران دارای کودک شیرخوار این است که:

بابایی گفت : خانواده ها و مادران باید بدانند ویروس کووید 19 ازطریق شیر مادر منتقل نمی‌شود و انتقال آن نیز ازطریق تغذیه مستقیم شیرخوار از پستان مادر ثابت نشده است. ولی مادران باید توجه داشته باشند در حین شیردهی باید نکات بهداشتی را رعایت کنند.

وی شستن دست ها مرتب با آب و صابون یا از شوینده های پایه الکلی به خصوص قبل از لمس کودک ، استفاده از ماسک هنگام تغذیه کودک ، دور انداختن مساک به محض مرطوب شدن ، عدم استفاده از یک ماسک چندین بار ، لمس نکردن قسمت خارجی ماسک ،شستن دست ها پس از درآوردن ماسک با آب و صابون و مرتبا سطوح را تمیز و ضد عفونی کردن از جمله نکات بهداشتی است که مادران باید رعایت کنند.