زندگی چند ماهه ایرانیان با کووید۱۹، رفتار فردی و اجتماعی جدیدی را ایجاب کرده است. حفظ فاصله فیزیکی، شرکت نکردن در تجمعات، خودداری از ترددهای غیرضروری در سطح شهر، پرهیز از سفرهای بین شهری و استفاده از ماسک و دستکش، از تدابیری است که رعایت آن مسووولیت پذیری افراد را در قبال سلامت خود و دیگران نشان می دهد.
در میانه تلاش مسوولان کشور و کارشناسان حوزه بهداشت و درمان برای مهار کرونا و قطع زنجیره ابتلا ، تازه ترین تولیدات خبرنگاران ایرنا نشان میدهد که بیشتر استان ها به واسطه جدی نگرفتن خطر کرونا و اهمیت پروتکلهای بهداشتی از سوی جمعی از هموطنان، همچنان در وضعیت قرمز و یا هشدار به سر می برند و حتی تعداد بیشتری از شهرستان ها در ۲۴ ساعت گذشته به جمع مناطق قرمز پیوسته اند.
در همین ارتباط، معاون استاندار البرز با گلایه از رعایت نشدن نکات بهداشتی توسط برخی از مردم کرج و افزایش پاساژگردیها و سفرهای غیرضروری، تاکید کرد: در صورت تداوم بی توجهی به پروتکل های بهداشتی محدودیت های کرونایی در این شهرستان ادامه خواهد یافت.
هم اکنون در استانها و شهرستانهایی که وضعیت قرمز دارند، طرح های مراقبتی به همراه تاکید بر رعایت پروتکل های بهداشتی و استفاده از ماسک در دستور کار قرار دارد؛ همچنین در این مناطق بوستان ها تعطیل هستند و برگزاری مراسم عروسی در تالارها و عزا در آرامستانها نیز ممنوع شده است.
طرح غربالگری مادران باردار از جمله تدابیر اتخاذ شده برای مقابله با کرونا است که در نتیجه اجرای آن، اعلام شد ۱۰۰ مادر باردار دارای علائم مشکوک به کووید ۱۹ در شهرستان مرزی تایباد از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون شناسایی و تحت مراقبت قرار گرفتهاند.
همچنین در پی قرمز شدن وضعیت ابتلا به کرونا در قم که علت آن استفاده نکردن از ماسک، حضور در تجمعات، برگزاری آیینها و همچنین جدی نگرفتن بیماری توسط برخی از مردم اعلام شد، نماز جمعه این هفته در سطح استان برگزار نمیشود و خطبهها توسط آیتالله سید محمد سعیدی بهصورت مجازی پخش خواهد شد.
در همین حال در زنجان ، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی زنجان اعلام کرد که طبق شاخص های تعیین شده، این استان تا تغییر وضعیت کرونایی از قرمز به زرد، فاصله زیادی دارد.
از استان مرکزی هم خبر رسید که علاوه بر اراک، شهرهای ساوه، خمین و دلیجان نیز در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفتند که حاصل عادی انگاری ها و توجه نکردن مردم به پروتکل های بهداشتی است.
به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک، برای هفتههای آینده وضعیت خوبی برای استان مرکزی به لحاظ ویروس کرونا پیش بینی نمیشود و اگر شرایط به همین منوال ادامه پیدا کند، روزهای بسیار بحرانی پیش رو است.
امروز همچنین سواحل بابلسر از دست اندازی کرونا در امان نماند و به روی مردم بومی و مسافران بسته شد. شرایط قرمز کرونایی در بابلسر حاکم است و روند افزایشی امار مبتلایان قطعی در این شهرستان نگران کننده است.
اما شیوع کرونا علاوه بر تبعات منفی آن بر سلامت افراد، آسیب های اقتصادی و اجتماعی هم دارد؛ یکی از مصادیق این آسیبها بیکاری و در نتیجه افزایش خانوارهای مددجوی زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) است که در دوران شیوع کرونا هشت هزار و ۵۷ خانوار به تعداد آنها در خراسان شمالی افزوده شده است.
در استان زنجان هم در نتیجه شیوع کرونا و تحت تاثیر قرار گرفتن فعالیت برخی کارگاهها و کسب و کارها، حدود ۶ هزار نفر مشمول بهرهمندی از بیمه بیکاری شده اند که پس از ثبت نام در سامانه اعلام شده، به تامین اجتماعی معرفی شدند.
اما در کنار نگرانی از تبعات درمانی و اقتصادی شیوع کرونا، یکی از دغدغههای جامعه وضعیت تحصیل فرزندان و نحوه فعالیت مدارس و حضور دانشآموزان در محیط درس است.
در این راستا، استاندار مازندران با توجه به محرومیت بخش قابل توجهی از دانش آموزان استان از امکانات و تجهیزات برای استفاده از فرصت یادگیری در فضای مجازی، خواستار تامین تجهیزات آموزشی برای این دانش آموزان در زمان کوتاه باقی مانده تا آغاز سال تحصیلی جدیدشد.
با این همه، کرونا در گنبدکاووس در استان گلستان دستاورد مثبت هم داشته است به طوری که تاکید بر خانهنشینی برای قطع زنجیره ابتلا به این بیماری، باعث رونق بیشتر کتابخوانی در میان کودکان و نوجوانان گنبدی شده و جمعبندی نظرات کتابفروشیهای این شهرستان بیانگر افزایش ۵۰ درصدی خرید کتاب توسط خانوادهها برای این گروههای سنی مختلف است.
همچنین تمرکز و نظارت بر اجرای دقیق طرحهای پیشگیرانه و تاکید بر رعایت پروتکلهای بهداشتی در ناوگان حمل و نقل عمومی گلستان، باعث شده است که فعالان این بخش سهم صرفا ناچیزی در زنجیره شیوع کرونا داشته باشند.
کرونا در استانها:
دیدگاه مراجع تقلید درباره برگزاری آیینهای محرم در شرایط کرونا
طرح ترافیک پایتخت هفته آینده هم اجرا نمیشود
هشدار پلیس تهران نسبت به رعایت نشدن بهداشت در پاساژهای پرتردد
کرونا جان مادر باردار را در خراسان شمالی گرفت
ابتلای شماری از کارکنان دادگستری گلستان به کرونا
فعالیت ۲۰ واحدی تولیدی کالای بهداشتی برای بیماری کرونا در خوزستان
پلمب ۳۰۰ واحد صنفی سمنان در پی بیتوجهی به شیوهنامههای بهداشتی
۹۲ درصد اصناف سبزوار پروتکلهای بهداشتی را رعایت میکنند
واکسن آنفلوانزا باید در اختیار افراد آسیب پذیر قرار گیرد
رسانهها با بهرهگیری از فضای مجازی به تعمیق قیام عاشورا بپردازند
کرونا جابجایی مسافر در سیستان و بلوچستان را ۵۳ درصد کاهش داد
گزارش های کرونایی
تلخکامی شیرینی گز چهارمحال و بختیاری در روزگار کرونایی
سایه کرونا بر شروع سال تحصیلی در کاشمر
کرونا با رفتار اقتصادی تهرانیها چه کرد؟
مهار کرونا در ناوگان حمل و نقل عمومی گلستان
عروسی بدون آلودگی ویروسی ، الگوسازی فارس در شرایط کرونا
چالشهای آموزش در فضای مجازی در دوران کرونا
کرونا در کشور به روایت آمار
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون ۳۱۷ هزار و ۴۸۳ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و با فوت ۱۸۵ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان این بیماری به ۱۷ هزار و ۸۰۲ نفر رسید.
سیما سادات لاری روز چهارشنبه بیان کرد: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۱۵مرداد ۱۳۹۹) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۶۹۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۳۳۱ مورد بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳۱۷ هزار و ۴۸۳ رسید.
معاون وزیر بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون ۲۷۴ هزار و ۹۳۲ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۴۱۲۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
لاری گفت: تاکنون دو میلیون و ۵۸۷ هزار و ۸۳ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: استانهای مازندران، تهران، گلستان، خراسان شمالی، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، کرمان، سمنان، آذربایجان شرقی، مرکزی، یزد و گیلان در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین استانهای فارس، ایلام، لرستان، هرمزگان، زنجان، قزوین، آذربایجان غربی، بوشهر، همدان، قم، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد هم در وضعیت هشدار قرار دارند.