ساری - ایرنا - هشتمین همایش بین‌المللی دکترین جهانی دهه غدیر و دهکده معرفت جهانی و دومین همایش بین‌المللی غدیر و حکمرانی شایسته که قرار بود مهر ماه سال جاری در مازندران برگزار شود ، به دلیل وضعیت قرمز کرونایی این خطه شمال کشور و احتمال اوج مجدد این ویروس در نخستین ماه پاییز در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، دبیر علمی دومین همایش بین المللی غدیر و حکمرانی شایسته برگزاری این همایش بین المللی را به صورت حضور در دانشگاه مازندران در بابلسر در مهر ماه سال جاری منوط به سفید بودن وضعیت کرونایی استان اعلام کرد.
دکتر حبیب الله حلمی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران در ساری گفت : اگر وضعیت کرونایی در استان اجازه برگزاری حضوری این همایش ملی را ندهند، قطعا این رویداد علمی به صورت غیر حضوری و در قالب مجازی با شرکت اندیشمندان و نخبگان ۱۱ کشور اسلامی و غیر اسلامی ( واتیکان ) برگزار خواهد شد.
وی اضافه کرد : چنانچه  وضعیت کرونایی مازندران در مهر ماه سال جاری به وضعیت سفید برسد و ستاد ملی و استانی مقابله با ویروس کرونا مجوز برپایی همایش حضوری را صادر کنند، با رعایت پروتکل های بهداشتی و پوشش ماسک این رویداد بزرگ علمی حضور انجام می شود.
حلمی گفت : تاکنون ۱۵۰ عنوان مقاله از کشورهای اسلامی شامل عراق، لبنان، سوریه، ترکیه، آذربایجان، تاجیکستان ، افغانستان ، مالزی ، مصر و عربستان سعودی به این رویداد علمی ارسال شد و پیش بینی می شود تا شهریور ماه و پایان مهلت ، آمار مقالات ارسالی به بیش از ۲۵۰ عنوان برسد.
وی محورهای این همایش را تحلیل مفهومی - نظری در اندیشه غدیر ، ابعاد سطوح حکمرانی شایسته ، ملاک مصادیق حکمرانی شایسته ، غدیر و نظام های سیاسی جهان ، دکترین مهدویت و آسیب شناسی حکمرانی شایسته اعلام کرد.
حلمی گفت : آمادگی لازم برای برپایی این رویداد علمی به صورت مجازی در استان فراهم شده است و در صورت اوج گیری شیوع کرونا در ماه مهر ، این همایش بین المللی به صورت غیر حضوری و مجازی برگزار می شود.
به گفته وی به مقالات برتر نیز از سوی ستاد دهه غدیر کشور جوایز نفیس اهداء می شود.

دومین همایش بین المللی غدیر و حکمرانی شایسته ابتدا قرار بود اسفند ماه سال گذشته برگزار شود که به دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور از جمله استان مازندران به مهر ماه موکول شد.

با توجه به هشدارهای وزارت بهداشت مبنی بر احتمال اوج مجدد ویروس کرونا به همراه آنفلوانزا در نیمه دوم سال ، برگزاری حضوری این همایش علمی احتمالا در ماه مهر نیز منتفی خواهد شد.

همه گیری کرونا در مازندران از سی ام بهمن ماه سال گذشته با شناسایی ۲ بیمار در بابل شروع شد. اگر چه شیوع بیماری کووید - ۱۹ در استان پس از ۲ ماه تلاش کادر درمانی و اعمال محدودیت های مختلف فروکش کرد و از اواخر فروردین به نقطه ثبات رسید ، ولی عادی سازی رفتاری در ماه های اردیبهشت و خرداد سبب شد تا موج دوم همه گیری ویروس از هفته دوم تیر ماه مازندران را در وضعیت قرمز قرار دهد.

بر اساس آخرین آمار دانشگاه های علوم پزشکی مازندران و بابل ، هم اکنون حدود یک هزار و ۸۰۰ بیمار مبتلا به کووید - ۱۹ در بیمارستان های استان بستری هستند.