مهدی پیرمرادیان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهارداشت: این میزان خرید تضمیمی تا صبح امروز ثبت شده و انتظار داریم این عدد، به ۹ هزار تن تا پایان برداشت گندم در ۱۵ روز آینده برسد.
به گفته وی پنج مرکز خرید وابسته به این اداره در شهرها و روستاهای حنا، سمیرم، هرمزآباد، مهرگرد و کُمه کار خرید تضمینی گندم از کشاورزان هر چهار بخش سمیرم را انجام میدهند.
سرپرست اداره تعاون روستایی سمیرم با بیان اینکه مرکز سمیرم با ۲ هزار و ۲۶۰ تن بیشترین حجم خرید را به خود اختصاص داد، افزود: مرکز خرید شهر حنا با ۲ هزار و ۲۰۰ تن رتبه دوم را دارد.
پیرمرادیان یادآور شد: سال گذشته پنج هزار و ۴۵۳ تن و سال ۹۷ نیز افزون بر پنج هزار و ۲۰۰ تن گندم از کشاورزان سمیرمی به صورت تضمینی خریداری شده است.
وی علت افزایش تولید و کشت گندم در سال جاری را بارشهای خوب بهاره بویژه در ماه اردیبهشت برشمرد و گفت: نوع و کیفیت بذر گندم امسال نیز در افزایش بازدهی و تولید این محصول موثر بوده است.
سرپرست تعاون روستایی سمیرم، بهترین سال تولید و خرید گندم از کشاورزان این خطه را سالهای ۸۳ و ۸۴ عنوان کرد و گفت: حدود ۱۲ هزار تن گندم در آن زمان از گندمکاران خریداری شد.
پیرمرادیان در همین پیوند به توزیع آرد خانگی و دولتی در این شهرستان اشارهای داشت و افزود: سالهای گذشته میزان آرد اختصاصی به شهرستان ۶۰۰ تن بود که به مرور و با بیشتر شدن تعداد نانواییها این سهمیه از خردهپزی ها کاسته شد و به ۲۴۰ تن رسید.
وی سهمیه آرد خانگی شهرستان سمیرم را ماهانه یکهزار و ۸۰ تن برای هر چهار بخش اعلام کرد و گفت: بخشی از بافت روستاها، عشایر و شهرهای سمیرم همچنان سنتی است و برای آرد خانگی و پخت نان نیز بالطبع متقاضی هست.
سرپرست اداره تعاون روستایی سمیرم در ادامه با ارائه گزارشی از فعالیتهای این مجموعه، اظهارداشت: ۲۴۰ تن انوع کود شیمیایی(سولفاته، اوره و ماکرو) از ابتدای سال تا پایان تیر ماه توسط تعاونیها توزیع شده است.
پیرمرادیان ادامه داد: چهار هزار و ۷۰۰ تن انوع محصولات از سبوس، ذرت و سویا نیز در بین دامداریها، مرغداران و شرکتهای تعاونی در همین مدت توزیع شده است.
وی تصریح کرد: سرجمع هزینه اقلام توزیعی از جمله شکر، قند، برنج و روغن از ابتدای سال تا امروز ۲۲ میلیارد ریال بوده وپنج میلیون و ۳۴۸ لیتر مواد سوختی(نفت سفید، گازوییل و بنزین) توسط سه جایگاه وابسته به تعاون روستایی در این مدت توزیع کردهایم.
سرپرست اداره تعاون روستایی سمیرم فعالسازی شرکت تعاونی سیب درختی این شهرستان را ضروری دانست و تاکید کرد: فعالیتهایی ابتدایی تشکیل این شرکت در دست انجام و اقدام است.
پیرمرادیان اظهار امیدواری کرد با تشکیل این شرکت و همراهی کشاورزان و باغداران در حد توان به کشاورز خدمات ارائه شود هر چند مدتی زمان میبرد تا این تعاونی نوپا شکل بگیرد و فعالیتهایش به ثمر بنشیند.
امیر صفرپور، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دهاقان در همین زمینه گفت: ۱۱ هزار تن گندم از ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار زمین و از سطح ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار مزارع جو شهرستان دهاقان، ۱۰ هزار و ۸۰۰ تن محصول جو برداشت شده است.
شهرستان سمیرم با چهار محدوده مطالعاتی(دشت) قبر کیخا، سمیرم، وردشت و کُمه جزو حوضه آبریز کارون بزرگ محسوب میشود.
این خطه کوهستانی، دارای ۱۸ هزار هکتار باغ، ۱۵ هزار هکتار زمین زراعی، ۴۵۵ هزار هکتار عرصه ملی و ۳۳۰ هزار هکتار مرتع و جنگلهای طبیعی است.
شهرستان سمیرم با اشتغال ۹۰ درصدی مردم در بخش کشاورزی، در ۱۶۰ کیلومتری جنوب اصفهان در ضلع شمالی ارتفاعات دنا و زاگرس میانی واقع شده و شهرستان دهاقان نیز با افزون بر ۳۴ هزار جمعیت در ۹۰ کیلومتری جنوب غرب اصفهان قرار گرفته است.