بهزاد رحیمی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به نظام بانکداری سنتی عراق اظهار داشت: با توجه اینکه نظام بانکداری در عراق و اقلیم کردستان همچنان به صورت سنتی انجام میشود صادرکنندگان باید قراردادهای خود را به صورتی ارزی با طرف عراقی منعقد کنند که ارز آوری داشته و منبع ارزی آن مشخص شود.
وی با اشاره به عدم موافقت دولت مرکزی عراق برای تردد مسافر از مرز سیرانبند بانه افزود: یکی از موضوعات مهم در بازارچه سیرانبند تردد مسافر است و همه امکانات و تاسیسات برای این مهم نیز فراهم است.
نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: تعیین تکلیف بازگشایی بازارچه سیرانبند برای تردد مسافر فراتر از رایزنیهای استانی و نمایندگان مجلس است و باید وزات امور خارجه رضایت دولت مرکزی عراق را جلب کند و عراق نیز زیرساخت های لازم را برای تردد مسافر در قسمت خود فراهم کند.
رحیمی با اشاره به ۲۸۴ کیلومتر مرز مشترک کردستان با اقلیم کردستان عراق یادآور شد: این بازارچه نقش مهمی در کاهش اثرات و دور زدن تحریمهای ظالمانه، افزایش صادرات و تامین نیاز بازار عراق و اقلیم کردستان دارد.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه تنها یک مرز برای تردد مسافر در کردستان (باشماق) داریم این باعث ازدحام جمعیت و بار ترافیکی سنگین و گاهی نارضایتی مسافرین میشود بنابراین تردد مسافر از سیرانبند بانه یک نیاز است.
شهرستان مرزی بانه با ۱۵۸ هزار نفر جمعیت در ۲۷۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان واقع شده است.