کرمان - ایرنا - رییس فدراسیون قایقرانی جمهوری اسلامی گفت: راهبردها و استراتژی قایقرانی ۱۲ ساله آینده کشور تدوین شده و در این راستا می‌توانیم به کسب مدال و راهیابی به فینال مسابقات المپیک امیدوار باشیم.

علیرضا سهرابیان روز چهارشنبه در مجمع انتخاباتی هیات قایقرانی استان کرمان با حضور مدیرکل ورزش و جوانان کرمان و اعضای این هیات افزود: قایقرانی ایران تاکنون ۱۲۰ مدال رنگارنگ در المپیک کسب کرده و جزو سه رشته پرمدال کشور در این بازی‌ها محسوب می‌شود.

وی اظهار داشت: هدف ورزشکاران و مسئولان رشته ورزشی قایقرانی در سه دوره گذشته بازی‌های المپیک و همچنین در مسابقات پیش‌رو تنها حضور یافتن و تماشاگر بودن، نیست و احتمال مدال‌آوری تیم ایران در این رقابت‌هابسیار محتمل است.

رییس فدراسیون قایقرانی جمهوری اسلامی گفت: ورزش قایقرانی ایران ضمن کسب مقام جهانی، موجب بهبود رنکینگ ایران در بازی‌های آسیایی و مدال‌آوری در این مسابقات شده، در حالی‌که برخی افراد گمان داشتند ورزش قایقرانی در ایران جایگاهی ندارد. 

وی ادامه داد: باوجود درخشش و افتخار آفرینی ورزشکاران ما، برخی افراد پشتیبانی از کاروان ایران را در مسابقات برون مرزی به تمسخر می‌گیرند.

سهرابیان تصریح کرد: مدال‌آوری و برنامه‌ریزی ورزشکاران ما و روند پیشرفت آنان نشان می‌دهد که کسب سهمیه قایقرانی روزی بالاتر از ورزش کشتی به‌عنوان رشته اول ایران قرار می‌گیرد.

وی افزود: برخی افراد وعده‌های فدراسیون قایقرانی را به‌عنوان شعار تلقی می‌کنند لذا پیگیر اجرای تمامی امور تا رسیدن به موفقیت هستیم.

توسعه زیرساخت‌ها در دستور کار فدراسیون قایقرانی قرار گرفت

رییس فدراسیون قایقرانی جمهوری اسلامی با بیان اینکه توسعه زیرساخت‌ها در دستور کار این فدراسیون قرار گرفته است گفت: استان‌ها نیز باید این خط و مشی فدراسیون را پیگیری کنند.

وی بیان‌ داشت: خوابگاه دختران، سالن بدنسازی ویژه قایقرانی کشور در حال احداث و پیست قایقرانی ساخته شده و پس از فروکش کردن کرونا با برگزاری یک لیگ به مرحله بهره‌برداری می‌رسد.

وی افزود: زمین مینی‌پیست اسلالوم را با کمک حامیان مالی ارتقا می‌دهیم و این کمک‌ها باید در هیات‌های استانی دنبال شود.

سهرابیان تاکید کرد: هیات قایقرانی استان کرمان نباید چشم به کمک اداره‌کل ورزش و جوانان و این فدراسیون داشته باشد و باید هزینه‌ها را خود تامین کند و توانمندیش را نشان دهد.

کشور به هفت منطقه قایقرانی تبدیل می‌شود

وی اضافه کرد: فدراسیون قایقرانی هفته آینده آمایش سرزمینی و منطقه‌بندی این ورزش را اعلام می‌کند که این برنامه یکی از شعارهای انتخاباتی این فدراسیون بود که محقق شده است.

رییس فدراسیون قایقرانی جمهوری اسلامی گفت: کشور به هفت منطقه قایقرانی تبدیل می‌شود و در هرکدام از این مناطق یک پایگاه ورزشی راه‌اندازی می‌کنیم که این امر می‌تواند حمایت استان‌ها ازجمله فضا، اردوها و زیرساخت‌ها را به یکدیگر جذب کند.

وی با بیان اینکه همچنین این امرحمایت استان‌ها را برای ورزش قایقرانی کشور تقویت می‌کند ادامه داد: اردوها در پایگاه‌های منطقه‌ای برگزار می‌شود.

زمینه حضور ورشکاران معلول در رشته قایقرانی فراهم شد

سهرابیان با بیان اینکه مکلف و موظفیم بدون قید و شرط معلولان را در ورزش قایقرانی بپذیریم گفت: بازیکنان معلول با توجه به اعضای بدنشان از دیگر ورزشکاران فعال‌ترند پس نمیتوان عنوان محدودیت روی آنان بگذاریم.

وی عنوان کرد: خانواده اوتیسم و سندروم داون با پایلوت شدن استان تهران علاوه بر ورود به ورزش قایقرانی، تمرینات خود را به‌صورت رایگان آغاز کردند و هرچه زمینه حضور استعدادهای این بخش به ورزش قایقرانی فراهم شود، پاکی و صداقت را به این ورزش هدیه کرده‌ایم.

تفاوتی در جنسیت ورزشکاران قایقرانی قائل نیستیم

رییس فدراسیون قایقرانی جمهوری اسلامی اضافه کرد: این فدراسیون جنسیت افراد را ملاک عمل برگزاری مسابقات و دیگر موارد قرار نمی‌دهد و تفاوتی در این حوزه قائل نیستیم.

وی افزود: بانوان نباید به دنبال دریافت فضا باشند و باید این فضا را برای حضور خود ایجاد کنند و پا به پای آقایان در جوامع حضور یابند.

وی با اشاره به اثبات توانمندی بانوان در سیل اخیر گفت: ورزشکاران قایقرانی همچنین توانمندی خود را با امدادرسانی در سیل نمایش دادند و در نقاطی حضور یافتند که امدادگران توان امدادرسانی نداشتند.

سهرابیان خاطرنشان کرد: ورزشکاران قایقرانی در سیل یک سال گذشته مناطق مختلف کشور با قایق از کوچه‌هایی عبور کردند که قایق موتوری و امدادگران توان حضور در آنجا را نداشت و دارو و تجهیزات امدادی، بهداشتی و درمانی به حادثه دیدگان ارسال کردند.

وی با بیان اینکه سال گذشته ورزشکاران بسیاری پس از بازی‌های آسیایی و المپیک به ایران برگشتند افزود: یکی از ورزشکاران پناهنده کشوری دیگر بود، که به ایران بازگشت و دیگری پس از خداحافظی دوباره ورزش را آغاز کرد زیرا رشته قایقرانی کشور، ورزشی بسیار مطلوب است.

رییس فدراسیون قایقرانی جمهوری اسلامی یادآور شد: یکی از بانوان علاوه بر کسب سهمیه پاراالمپیک، برای نخستین بار مدال جهانی را به‌دست آورد، که این امر نشان می‌دهد همه افراد می‌توانند در این رشته ورزشی افتخار آفرین شوند.

وی گفت: این روزها قایقرانی جایگاهی ویژه در ورزش کشور کسب کرده و پینه‌های دست ورزشکاران نشان دهنده مشقت‌ها و تلاش آنان برای کسب مدال و جایگاه این ورزش است.

وی تاکید کرد: فدراسیون قایقرانی تفاوتی بین بانوان و آقایان قائل نیست و انتخاب بازیکنان تنها بر اساس توانمندی افراد محقق می‌شود.

قایقرانی به محیط زیست کشور کمک می‌کند

سهرابیان عنوان کرد: مخالفت‌هایی برای ورزش قایقرانی در پشت سدها وجود دارد درحالی‌که برگزاری اردوها و تمرینات در مجموعه ورزشی آزادی، شفافیت و پاکی آب و حیات در این دریاچه را افزایش داده است.

وی افزود: علت آن پارو زدن و چرخش آب و در نتیجه اکسیژن گیری آب می‌شود اما برخی تحصیل کرده‌ها به گمان اشتباه قایقرانی را به صورت مکانیزه و موتوری می‌دانند و با این ورزش در پشت سدها مخالفت می‌کنند.

رییس فدراسیون قایقرانی جمهوری اسلامی بیان داشت: این ورزش یک نعمت برای طبیعت کشور محسوب می‌شود که باید ورزشکاران این رشته را برای پاکیزگی آب به پشت سدها بیاورند و موجب موفقیت برای خود و پاکیزگی حیات طبیعی کشور شوند و با این روش می‌توان به عنوان یک اصل به محیط زیست کمک کرد.

تجهیزات واحدهای تولیدی در اختیار ورزش قایقرانی قرار گیرد

وی اظهار داشت: از مردم و کارخانه‌جات با توجه به مشکلات کرونا درخواست وجه نقد نمی‌شود و آنان می‌توانند امکانات و زیرساخت‌های ورزش قایقرانی را در اختیار ورزشکاران این رشته قرار دهند و با استفاده از این ظرفیت هیات‌های استانی کامل می‌شوند.

سهرابیان گفت: هیات‌های قایقرانی استان‌ها پس از رایزنی با مسئولان شهرستانی حامیان مالی را جذب کنند زیرا با تقویت هیات شهرستان‌ها، قایقرانی استان، فدراسیون و پرچم قایقرانی کشور بالا می‌رود و موجب خشنودی مردم و غرور ملی می‌شود.

وی اضافه کرد: روابط عمومی فدراسیون قایقرانی در ردیف برترین‌های فدراسیون‌ها در وزارت ورزش و جوانان شده لذا اعضای خانواده قایقرانی انتقادات و مشکلات خود را از این طریق مطرح کنند.

قایقرانی کرمان نیازمند پیشرفت است

رییس فدراسیون قایقرانی جمهوری اسلامی افزود: کرمان سال گذشته در رتبه ۲۹ بین ۲۹ استان کشور قرار گرفت که این استان باید با پشتکار و برنامه‌ریزی اصولی جایگاه خود را در ورزش قایقرانی کشور ارتقا دهد و در این زمینه باید زیرساخت‌ها آماده شود و هیات‌های شهرستانی باید امکانات اولیه قایقرانی را در اختیار داشته باشند.

وی یادآور شد: استان کرمان طی سه سال گذشته در ردیف سه استان انتهای جدول در ورزش قایقرانی کشور قرار گرفته که امیدواریم بتواند جایگاه خود را ارتقا دهد.

وی با بیان اینکه سال گذشته قم و خراسان جنوبی نیز در ردیف استان‌های فعال در عرصه قایقرانی پیوستند گفت: این ورزش در استان کرمان هدفمند، توانمند و نیازمند پیشرفت است و نیاز به فضا، توسعه زیرساخت‌ها و امکانات و تجهیزات ورزشی دارد.

سهرابیان بیان داشت: فدراسیون قایقرانی برگزاری اردوها را در دستور کار قرار داده که نتایج سه ماهه این اردوها با انتقال تجربیات موجب افتخارآفرینی برخی ورزشکاران گمنام و عضویت آنان در تیم ملی شد.