به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی بعداظهر امروز با حضور در روزنامه جامجم بیستمین سالگرد تاسیس این روزنامه و روز خبرنگار را به اهالی این رسانه مکتوب تبریک گفت.
صالحی تاکید کرد: حتما رسانههای دیجیتال باید با رسانههای مکتوب گره بخورند و در این پیوند نقطههای مزیت رسانههای کاغذی باید مورد توجه رسانههای دیجیتال قرار بگیرد و آنها نیز به کمک خواننده رسانه مکتوب بیایند، بنابراین این شبکه باید شکل بگیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه این بازدید با طرح این سوال که در ابتدای شکلگیری جامجم ابهاماتی مبنی بر موفق شدن این رسانه مطرح بود، اظهار داشت: نوع کار و مجموعهای که قدیمیترها در آن حضور دارند میدانند که مسیری را که روزنامه جامجم در طول این ۲۰سال طی کرده پاسخ این سوال را داده است.
وی ادامه داد: خیلی وقتها در زندگی فردی و مدیریتی انسان همین سوال به ذهن میرسد، اما فراموش نکنیم گاهی سوالها بزرگ است اما اگر پاسخهای بزرگتری برای سوال پیدا کنیم از پس آن برمیآییم، در آغاز کار جامجم به نظر میرسید صدا و سیما یک ریسک بزرگی را انجام میدهد و شاید نتواند از پس این کار بربیاید و این ایده به یک شکست بزرگ تبدیل شود. ولی اتفاقات این ۲۰سال جامجم پاسخ تمام تردیدها را داد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: ۲۰سال زمان کمی نیست، گاهی یک اتفاق با یک نوع پمپاژ پول و سرمایه و هرچیز دیگری از منابع انسانی به شکل یک موج و حباب بالا میآید ولی اینکه بخواهد تدوام پیدا کند کار راحتی نیست، اینکه جامجم در این ۲۰سال با وجود همه فراز و نشیبها سرحال و بانشاط و موثر باقی مانده است نشان میدهد که این رسانه برای سوال بزرگ خود یک پاسخ بزرگ پیدا کرده است.
صالحی یادآور شد: بنده به عنوان مخاطب ۲۰ساله جامجم به نظرم این روزنامه روشهایی را پیاده کرد که توانسته در این زمان طولانی موفق باشد. یکی از بخشهای قابل توجهی که در رسانه بخش سختی به شمار میرود این است که چگونه میتوان وزین و محترم بود به این معنا که از زردنگاری و حاشیه به دور بود اما مقبولیت، تیراژ و گیشه را داشت.
وی افزود: روزنامه جامجم در این ۲۰سال هم وزین و محترم و هم با مقبولیت و گستره مخاطب بالا داشته و این پاسخ همان سوالی است که چگونه جامجم میتواند موفق باشد. بنابراین یک اتفاق میتواند رخ دهد در حالی که مدیوم آن تصویر را نداشته اما در جامعه خودش این ترکیبسازی و جایگاه را داشته باشد. بیست سال زمان کمی نیست اما در عین حال عمر جوانانه است و نقطه جوانی جامجم هم در همین ۲۰سال است و حتما شاهد روزهای بهتری برای این روزنامه خواهیم بود مخصوصا که نفس روحالله رجایی جان تازهای به جامجم داد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد وضعیت سخت کاغذ برای روزنامهها و شرایط خاص این رسانهها نیز گفت: به نظر میرسد جامجم کمی سریعتر از زمان به سمت جلو حرکت کرد و باید این روند را ادامه دهد، زمانی که جامجم آنلاین راه افتاد خیلی از مجموعهها شاید تصویرشان این نبود که آینده این رسانه به کدام سمت میرود زیرا هنوز تصویر هم صرفا فضای سایت بود و دسترسی به اینترنت ممکن نبود، چشماندازه آینده فضای رسانههای غیرمکتوب مبهم بود، ولی جامجم به این فضا ورود پیدا کرد و به عنوان یک روزنامه کاغذی کار خود را کنار نگذاشت و توانست جامجم آنلاین را به عنوان مکمل قرار دهد.
صالحی بیان کرد: به نظر میرسد در ایران و سایر جهان حتما رسانههای مکتوب باید بمانند همانگونه که کتاب همچنان به قوت خود باقی است، اما اگر رسانههای مکتوب مکملهای خود را پیدا نکنند و به صورت شبکهای آنها را به هم وصل نکنند شکل حمایتهای گلخانهای آنها را نگه نمیدارد.
وی خاطرنشان کرد: ممکن است در کوتاهمدت برای ایجاد همین شبکههای ارتباطی کمکهایی لازم باشد اما آنچه میتواند رسانههای کاغذی را نجات بدهد این است که حس کنند در دوره جدیدی قرار دارند، حتما رسانههای دیجیتال باید با رسانههای مکتوب گره بخورند و در این پیوند نقطههای مزیت رسانههای کاغذی باید مورد توجه رسانههای دیجیتال قرار بگیرد و آنها نیز به کمک خواننده رسانه مکتوب بیایند، بنابراین این شبکه باید شکل بگیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: آنچه میتواند به این شبکه شکل بدهد ایدههای پشت صحنه این اتفاق است، در حال حاضر در جامجم دیلی این موضوع اتفاق افتاده است، باید دید در این فضا چه ایدههایی میتواند به کمک جامجم مکتوب بیاید، یعنی شاخههای سهگانه امروز این روزنامه که متشکل از سایت، شبکههای اجتماعی و بخش مکتوب است چگونه میتواند به هم متصل بشوند که حافظ رسانه کاغذی باشند.
صالحی در پایان گفت: به نظر میرسد ایدههای محتوایی این اتفاق است که میتواند رسانههای مکتوب را حفظ کند و هر رسانهای که بتواند شبکههای موازی خود را شکل بدهد میتواند امنیت دائمیتری داشته باشد.