اسلام‌آباد - ایرنا - بوی باروت بار دیگر مرزهای شرقی و غربی پاکستان به ترتیب با هند و افغانستان را فرا گرفت و در تازه‌ترین این درگیری‌ها، چند نظامی و غیرنظامی پاکستان کشته و زخمی شدند.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، درگیری شدید میان نیروهای پاکستان و افغانستان بار دیگر مرزهای دو کشور را متشنج کرد و این درحالی است که سران کابل و اسلام‌آباد ۳ روز پیش به صورت تلفنی و پس از تشدید درگیری‌های مرزی، رایزنی کرده بودند.

وزارت امور خارجه و ارتش پاکستان امروز در بیانیه‌ای اعلام کردند: تروریست‌ها از داخل خاک افغانستان مواضع نیروهای پاکستانی در آن سوی مرز را با مهمات سنگین مورد هدف قرار دادند و همزمان نیروهای پلیس مرزی افغانستان نیز به سوی نیروهای پاکستانی آتش گشودند که درپی آن یک مرزبان این کشور کشته و دو نفر دیگر به شدت زخمی شدند.

در بیانیه وزارت امور خارجه پاکستان ضمن محکوم کردن حملات به نیروهای این کشور در مرز مشترک با افغانستان، هشدار داد که این وضعیت سازوکار دوجانبه برای همکاری را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

براساس این بیانیه، خط کنترل مرزی کشمیر میان پاکستان و هند نیز بار دیگر شاهد تبادل آتش سنگین میان نیروهای مرزی دو کشور بود که در واکنش به آن، وزارت امور خارجه پاکستان، کاردار هند در اسلام‌آباد را احضار کرد.

درگیری مرزی پاکستان و هند دیروز در امتداد خط کنترل مرزی کشمیر منجر به جان باختن یک غیرنظامی پاکستان و زخمی شدن ۶ نفر دیگر شد.

پاکستان با احضار کاردار هند از این کشور خواست تا به مفاد پیمان آتش‌بس مرزی میان دو کشور که در سال ۲۰۰۳ امضا شد، پایبند باشد.

پاکستان مدعی است که هند برای انحراف افکار عمومی از اوضاع بحرانی کشمیر، به درگیری‌های مرزی دامن می‌زند، اتهامی که دهلی‌نو آن را تکذیب و در مقابل، اسلام‌آباد را به حمایت از عاملان ناامنی مرزها و اعزام عناصر تروریستی به داخل هند متهم می‌کند.

مرزهای زمینی پاکستان و هند به عنوان دو رقیب هسته‌ای در جنوب آسیا در روزهای اخیر شاهد تبادل سنگین آتش بود. به رغم قرارداد آتش بس میان دو کشور که در سال ۲۰۰۳ امضا شد، مرزهای این دو همسایه در شبه‌قاره به ویژه در منطقه کشمیر همواره دستخوش درگیری و تیراندازی متقابل از سوی طرفین بوده است.

عملیات هوایی هند در خاک پاکستان در اسفندماه ۹۷، سرنگونی دو فروند جنگنده هندی، حادثه تروریستی بهمن‌ماه ۹۷ در منطقه «پولواما» علیه نیروهای هندی، لغو امتیازات ویژه منطقه جامو کشمیر از سوی دهلی‌نو و تصویب قانون اعطای شهروندی در هند، از جمله تنش‌های سیاسی، دیپلماتیک و نظامی اخیر میان دو کشور به شمار می‌رود.