به گزارش ایرنا، این سفر به نوشته روزنامه گلوبال تایمز در شرایطی انجام می شود که دو کشور درگیر شدیدترین تنش ها در چهار دهه گذشته هستند و آمریکا برای مهار چین آشکارا تلاش می کند و هیچ ابایی از افزایش فشارها بر پکن ندارد.
روزنامه چینی افزوده است چنانچه این سفر انجام شود آلکس بلندپایه ترین مقام دولت آمریکا خواهد بود که پس از سال ۱۹۷۹ میلادی که این کشور با چین روابط رسمی برقرار کرد به تایوان سفر می کند.
چین بارها با سفر مقام های دولت آمریکا به تایوان و ارتباطات رسمی و فروش های تسلیحاتی این کشور به تایوان مخالفت کرده است گزارش می افزاید این سفر می تواند سرآغاز سفر مقام های دیگری از وزارت خارجه و وزارت دفاع آمریکا به تایوان باشد.
آزار ضمن تایید اخبار مربوط به سفرش از آن دفاع کرده و گفته است: چنین دیداری باعث تقویت مشارکت طرفین و افزایش همکاری های آمریکا و تایوان برای مقابله با ویروس کرونا می شود.
او افزود: جوامع آزاد بهترین نمونه برای ترویج و توسعه بهداشت و سلامت هستند. اقدامات تایوان برای مبارزه با کرونا قابل تمجید است.
با نظرداشت اینکه وی احتمالا حامل پیامی از سوی ریاست جمهوری آمریکا در زمینه مسایل بهداشتی برای تایوان است ، این موضوع که سفر وزیر بهداشت آمریکا به تایوان روابط با چین را پرتنش تر کند، منتفی نیست.
روزنامه چینی گلوبال تایمز حتی نسبت به چنین اقدامی هشدار داده و نوشته است: تحریکات بالقوه آمریکا می تواند باعث تشدید منازعات شده و حتی خطر رویارویی نظامی را به دنبال داشته باشد اگر آمریکا هشدارهای چین درباره حق حاکمیت بر تایوان را نادیده بگیرد ، جنگ به اعتقاد ناظران اجتناب ناپذیر خواهد بود.
«وانگ ون بین» سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: یاداشت اعتراضی دراین خصوص تسلیم آمریکا شده است از آنها خواسته ایم علایم اشتباه برای استقلال طلبان تایوانی ارسال نکنند.
«ما شیایو گوانگ» سخنگوی اداره امور تایوان در دولت چین این سفر را محکوم به شکست دانسته و افزوده است که امریکا می خواهد به دنبال تامین منافع خود باشد ولی دست به اقداماتی بسیار خطرناک می زند.
گزارش ها حاکی است که مقام های آمریکا و چین قرار است طی روزهای آینده نشست مجازی برای بررسی توافق اولیه تجاری دوجانبه برگزار کنند اما انجام این سفر می تواند هرگونه موفقیت در برگزاری این نشست را تحت تاثیر قرار دهد.
شین چیانگ از دانشگاه فودان در شرق چین می گوید: چنین اقدامی از سوی آمریکا بسیار خطرناک و تحریک آمیز است و چین نمی تواند نادیده بگیرد و می تواند پاسخی بسیار محکم به دنبال داشته باشد.
«چانگ یا چونگ» کارشناس مسایل تایوان می گوید: درگیری های زیادی بین چین و امریکا بر سر مسایلی چون سین کیانگ، هنگ کنگ و دریای جنوبی وجود دارد اما موضوع تایوان حساسترین مساله در روابط دو کشور است.
دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا در ماه های گذشته بخصوص پس از همه گیری کرونا روابطی پر تنش با چین را دنبال کرده و از اهرم های مختلف برای تزریق بیشتر فشارها بر چین استفاده کرده است.
به نظر می رسد که سفر وزیر بهداشت و خدمات انسانی آمریکا به تایوان یکی از تازه ترین اقدامات وی برای افزایش حضور دولتش در تایوان با هدف جلب حمایت بیشتر رای دهندگان آمریکایی قبل از انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر باشد.