قصرشیرین- ایرنا- معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: هم اکنون ظرفیت تجاری ایران با کشور عراق ۹ میلیارد دلار در سال است که با چشم اندازی که رییس جمهوری و دولت تعریف کرده باید به ۲۰ میلیارد دلار برسد.

حمید زادبوم روز پنجشنبه در جلسه بررسی مشکلات صادرات مرزهای قصرشیرین در پایانه بین المللی مرز رسمی پرویزخان افزود: هم اکنون ۲۵ درصد بازار عراق را در دست داریم و این ظرفیت را باید حفظ و نگهداری کنیم.

وی اظهار داشت: عراق هیچ‌گاه تعرفه گمرکی برای کالاهای ایرانی در نظر نگرفته و اگر تعرفه ای اختصاص یافته نیز برای همه کشورها بوده و در روابط اقتصادی کشورمان نیز همین گونه است و ما هم برای هیچ کشوری تعرفه کالایی مشخص نمی کنیم زیرا ایجاد تعرفه برای کشور خاص به معنای جنگ اقتصادی است.

رییس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: در استان کرمانشاه تنوع مرزی با حوزه کردی و عربی عراق داریم و باید بنا را بر حفظ وضع صادرات موجود و تلاش برای افزایش آن قرار دهیم.

                                                                             

زادبوم گفت: ما امسال در ۲۰ کشور پیشرو در دنیا شاهد کاهش صادرات ۱۰ تا ۱۵ درصدی به دلیل محدودیت های کرونا بودیم جز کشور چین که حجم صادرات آن ها پنج هزار میلیارد دلار است.

او اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در چهار ماه اول امسال به دلیل تحریم ها و محدودیت های کرونا شاهد کاهش ۴۰ درصدی صادرات از نظر ارزی بود و این به دلیل بسته بودن بیشتر مرزهای ما در ۲ ماه اول امسال بود که در آن زمان تنها پرویزخان با عراق و یک مرز با افغانستان فعالیت داشت.

معاون وزیر صمت گفت: در این مدت به دلیل بیماری کرونا  ۲۵ مرز از ۳۱ مرز زمینی ما بسته بود اما اکنون ۲۹ مرز ما باز و تجارت آن ها فعال است که بخشی از کاهش صادرات به دلیل بسته بودن مرزها بوده اما در پرویزخان شاهد افزایش ۶۳ درصدی صادرات با تلاش های صورت گرفته بودیم که تلاش همه عوامل دخیل در امر صادرات در این مرز از استاندار کرمانشاه تا عوامل امنیتی و انتظامی و فعالان تجاری شایسته تقدیر است.

او اضافه کرد: نگاه ما در فعالیت های اقتصادی در مرزها نباید منوط به منافع خود باشد، تجارت باید برای کشور ارزآوری داشته باشد و اگر صادرات ما ارز را به کشور وارد نکند، بی فاید است.

او گفت: ما سالیانه باید بین ۹ تا ۱۴میلیارد دلار کالاهای اسای مورد نیاز در بخش های مختلف وارد کنیم و اکنون در شرایط جنگ اقتصادی که آمریکا همه مرزها را بسته است نیاز به مواد اولیه برای کارخانجات و کالاهای اساسی و مواد اولیه در بخش های مختلف  کشاورزی و ماشین آلات و صنا یع داریم که تامین همه این نیازها منوط به ارزآوری برای کشور است.

معاون وزیر صمت و رییس سازمان توسعه تجارت ایران در راس هیاتی به منظور بازدید از مرزهای رسمی خسروی و پرویزخان و بررسی ظرفیت های تجاری  وضعیت صادرات و واردات به قصرشیرین سفر کرد.

در سفر معاون وزیر صمت، هدایت حاتمی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت و جمعی از مدیران کل استان کرمانشاه، نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی، فرماندار و مسوولان شهرستان قصرشیرین وی را همراهی کردند.

شهرستان مرزی قصرشیرین در غرب کرمانشاه با ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق یکی از مهمترین شهرهای غرب کشور برای توسعه روابط اقتصادی با این کشور و اقلیم کردستان محسوب می شود که با داشتن ۲ مرز رسمی پرویزخان و خسروی هم اکنون به مرکزی برای فعالیت های مهم اقتصادی، صادرات و واردات کالا به این کشور همسایه تبدیل شده است.
هم اکنون روزانه به طور میانگین یک هزارو ۵۰۰ دستگاه کامیون حامل کالاهای صادراتی از جمله مانند میوه و تره بار، خشکبار، لوزام و مصالح ساختمانی، لوزام خانگی و دیگر کالاهای مورد نیاز مردم عراق و اقلیم کردستان از مرز پرویزخان صادر می شود.
بیشترین حجم مبادلات اقتصادی به کشور عراق معادل ۵۴ درصد کالاهای صادراتی کشورمان (یک هزار و ۵۰۰ کامیون صادراتی و ترانزیتی) از مرز رسمی پرویزخان به عراق صادر می شود ضمن اینکه این مرز به عنوان فعال ترین بازارچه مرزی کشور شناخته شده است.