تهران- ایرنا- در حالی که آمریکا اولین و تنها کشوری است که در حملات خود به هیروشیما و ناکازاکی از سلاح‌های هسته‌ای استفاده کرد و بزرگ‌ترین زرادخانه‌های سلاح هسته‌ای را در خود جای داده، با خروج تدریجی از معاهدات بین‌المللی، جهان را به صحنه بی ثبات‌تری تبدیل کرده که در آن، دیگر واشنگتن هیچ محدودیتی برای استقرار و کاربرد سلاح‌های اتمی نخواهد داشت.

به گزار ش ایرنا، نشریه اِل پائیس به مناسب هفتادوپنجمین سالروز بمباران شیمیایی شهرهای هیروشیما و ناکازاکی از سوی ایالات متحده آمریکا گزارش داد که برچیدن شبکه معاهدات بین‌المللی هسته‌ای از سوی  دولت آمریکا، صحنه بی ثبات تر و  ناامن تری برای جهانیان ایجاد کرده است.

این نشریه اسپانیایی نوشت: ۷۵ سال پیش، آمریکا تبدیل به اولین و تنها کشوری شد که در حملات خود از سلاح‌های هسته‌ای استفاده کرد. امروزه با وجود تغییر و تحولات چشمگیر در صحنه ژئوپولیتیک جهانی، همچنان درباره تضمین اینکه هیچ کشوری مجدداً از این سلاح‌ها استفاده نکند، تنش‌ و عدم اطمینان بسیار وجود دارد. اگرچه ظاهراً «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا ادعا کرده که برای کاهش تهدیدات یک جنگ هسته‌ای تلاش خواهد کرد اما در واقع، اقدامات این کشور در ۳.۵ سال اخیر در جهت توسعه سلاح‌های هسته ای و نقض معاهدات جهانی در راستای کنترل این سلاح‌ها صورت گرفته است. از آنجا که دولت آمریکا از سرگیری آزمایش‌های هسته ای را پس از سه دهه در دستور کار قرار داده، دیگر کسی نمی تواند رقابت تسلیحاتی این کشور با روسیه و در حال حاضر با کشور چین را انکار کند.

ال پائیس با اشاره به خروج تدریجی آمریکا از قراردادهای بین المللی از جمله «پیمان تاریخی منع موشک های هسته ای میان برد (INF)» در سال گذشته، نوشت: در عصر جدیدی که با خروج آمریکا از تمام معاهدات بین المللی آغاز شده، دیگر واشنگتن هیچ محدودیتی برای نگهداری، آزمایش یا استقرار موشک‌های میان برد زیرزمینی ندارد.

دولت آمریکا که از یک توافق مهم کنترل تسلیحات هسته‌ای با روسیه خارج شده و قصد خود را برای خروج از بسیاری از توافق‌های کنترل تسلیحاتی دیگر اعلام کرده، ابراز تمایل می‌کند که واشنگتن و مسکو وارد توافق جدیدی برای منع تسلیحات هسته‌ای شوند که چین را نیز شامل شود.  

ترامپ، اردیبهشت ماه در تماس تلفنی با «ولادیمیر پوتین» همتای روس خود خواستار مشارکت دادن چین در توافق کنترل تسلیحات واشنگتن و مسکو شد. اما چین که در چندین حوزه از جمله اقتصاد و سیاست و در مسائل تجاری دچار تنش با واشنگتن است، اعلام کرده که تمایلی برای پیوستن به چنین توافقی ندارد. 

به گزارش ال پائیس، مسئولیت آمریکا برای کنترل و حذف تدریجی سلاح های هسته ای این کشور، به عنوان اولین و تنها کشوری که آنها را به کار برده است، سیاست هسته ای واشنگتن را از ابتدا نمایان می کند. در طول ۶۰ سال، سردمداران هر دو حزب آمریکا، از آیزنهاور تا اوباما، خود را موظف به کاهش زرادخانه سلاح های هسته ای این کشور و امکان استفاده از آنها می دانستند، اما ترامپ، همچون دیگر زمینه ها، این روابط تاریخی را گسسته است. حدود ۲ ماه پیش «مارشال بیلینگزلی» اصلی ترین مذاکره کننده آمریکایی برای کنترل سلاح های هسته ای، تصریح کرد: دولت آمریکا از سرگیری آزمایش های هسته ای متوقف شده از سال ۱۹۹۲ را مورد بررسی قرار داده است. «جو بایدن» رقیب انتخاباتی دمکرات ترامپ نیز در این باره گفت: امکان این که دولت ترامپ بتواند آزمایش های هسته ای را از سر گیرد، به همان اندازه که وحشت انگیز است خطرناک هم می تواند باشد.

امحای تدریجی این معاهدات و از اعتبار ساقط شدن آنها در کنار ظهور  قدرت های هسته ای جدید همچون چین، صحنه ای بی ثبات تر و بی قید و بندتری ایجاد می کند که در آن تکنولوژی های هسته ای جدید نقش برجسته ای ایفا می کنند. ربات های قاتل، موشک های مافوق صوت و سلاح های سایبری در حال پیوستن به این مسابقه هستند. همانطور که حمله دقیق هواپیمای بدون سرنشین آمریکا، سردار ایرانی «قاسم سلیمانی» را در بغداد در اولین روزهای سال نو میلادی به شهادت رساند.

علاوه بر آمریکا، روسیه، چین، هند و ژاپن و دیگر کشورها، در حال توسعه موشک های مافوق صوت هستند و رقابت تسلیحاتی در میدان نبرد جدیدی «فضا» آغاز شده که در آن دو قدرت تاریخی یکدیگر را به آزمایش  سلاح ها متهم می کنند.  

آمریکا و روسیه به ترتیب با ۶ هزار و ۱۸۵ و ۶ هزار و ۴۹۰ کلاهک هسته‌ای بیش از ۹۰ درصد از تسلیحات هسته‌ای جهان را در اختیار دارند. چین نیز حدود ۲۹۰ کلاهک هسته‌ای دارد.  

حمله هسته ای آمریکا علیه ژاپن جان هزاران انسان را گرفت و اکنون نیز نسل مخرب‌تر این تسلیحات را بکار می گیرد، امری که باعث می شود ادعای آمریکا در دفاع از حقوق بشر با هر یادبودی از این دست، بیشتر رنگ ببازد.

بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی (به ترتیب ۶ و ۹ اوت ۱۹۴۵) دو عملیات اتمی بودند که در زمان جنگ جهانی دوم به دستور «هری ترومن» رئیس‌ جمهوری وقت آمریکا، علیه امپراتوری ژاپن انجام گرفتند. در این دو عملیات، دو بمب اتمی به فاصله ۳ روز روی شهرهای هیروشیما و ناگازاکی انداخته شد که باعث ویرانی و کشتار گسترده شهروندان این دو شهر گردید. 

بر اساس آمارهای منتشر شده حدود ۱۴۰ هزار نفر در بمباران شهر هیروشیما و ۷۰ هزار نفر در حمله اتمی به ناکازاکی کشته شدند.