تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۴

سنندج - ایرنا - در آستانه ۱۷ مرداد روز خبرنگار، جمعی از خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای استان کردستان با حضور در مرکز انتقال خون، با اهدای این مایع حیات بخش به کمک بیماران نیازمند خون شتافتند.

به گزارش ایرنا، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان روز پنجشنبه در حاشیه این برنامه اظهار داشت: یکی از اقدامات تاثیرگذار خبرنگاران در حوزه فرهنگسازی، اهدای خون است.

عبیدالله رستمی با اشاره به تلاش اصحاب رسانه در روزهای شیوع کرونا برای اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی مردم در ارتباط با این بیماری گفت: خبرنگاران از سویی، نیازهای جامعه از جمله در زمینه اهدای خون را به مردم اطلاع دادند.

کردستان پیشرو در اهدا خون

مدیرکل انتقال خون کردستان هم با قدردانی از خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای که سفیران فرهنگی انتقال خون در استان هستند، اظهار داشت: در توسعه فرهنگ سلامت، خبرنگاران گوش شنوا، چشم بینا و زبان گویای حوزه سلامت به شمار می روند.

محمدسعید کریمیان تلاش خبرنگاران به ویژه رد روزهای شیوع کرونا را بسیار تاثیرگذار اعلام کرد و افزود: با وجود کاهش ۱۰ درصد اهدا خون در سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، هیچ کدام از مراکز درمکانی استان با کمبود خون مواجه نشدند.

وی افزود: حدود ۱۴۰ بیمار تالاسمی و تعدادی بیمار هموفیلی و سرطان خون نیازمند دریافت مستمر خون هستند لذا می‌طلبد تا اهدا کنندگان این بیماران را فراموش نکنند البته با مراجعه این تعداد افراد هم اکنون ذخیره مناسب یک هفته برای استان را داریم و بانک خون مراکز درمانی هم خون مودر نیاز خود را دریافت کرده‌اند.

کریمیان با تاکید بر اینکه اهدای خون هیچ تاثیری در تضعیف سیستم ایمنی بدن ندارد، یادآور شد: اهدای خون موجب جایگزینی گلبول های جدید می‌شود و به تحریک سیستم ایمنی و تقویت آن کمک شایانی می‌کند.

وی با اشاره به مراجعه ۱۱ هزار و ۶۰۰ نفر از ابتدای سال جاری تاکنون به ۲ مرکز انتقال خون استان، افزود: از این تعداد ۹ هزار و ۵۰۰ نفر موفق به اهدا خون شدند.

کریمیان به مراجعه ۳۳ هزار و ۴۹۹ دواطلب در سال گذشته به مراکز انتقال خون استان اشاره کرد و گفت: از این تعداد ۲۴ هزار و ۶۲۶ نفر موفق به اهدای خون شدند که ۷۰ درصد آنان اهدا کننده مستمر خون و بقیه از اهداکنندگان باسابقه هستند.

مدیرکل سازمان انتقال خون کردستان تاکید کرد: ۷.۵ درصد از اهداکنندگان خون در استان را بانوان تشکیل می دهد که در مقایسه با ۵ درصد میانگین کشوری وضعیت بهتری داریم ولی هنوز تا رسیدن به حد مطلوب فاصله داریم چرا که در سالهای گذشته این آمار حدود ۱۸درصد بود.

از هر کیسه خون، سه فرآورده شامل گلبول قرمز متراکم، پلاکت و پلاسما تولید می‌شود که هر فرآورده جان یک بیمار را نجات می‌دهد.