اهواز - ایرنا - معاون مطالعات جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان بر کلرزدن خروجی غسالخانه‌ها در دوره شیوع ویروس کرونا تاکید کرد.

فراز رابعی پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: در راستای پیشگیری از اثرگذاری احتمالی ویروس کرونا، با استانداری مکاتبه شده است که خروجی همه غسالخانه‌ها کلرزنی شود و ناظر آن مرکز بهداشت است.

وی با اشاره به تشکیل دومین نشست کارگروه استانی مدیریت جامع کیفیت منابع آب در روزهای اخیر با موضوع ویروس کرونا افزود: دستورکار این کارگروه بررسی احتمال اثرات ماندگاری ویروس کووید ۱۹ در آب و ضرورت برنامه‌ریزی حفاظت کیفی منابع آب خوزستان است که دستگاه‌های مرتبط با آب شامل شرکت آبفا، مرکز بهداشت و سازمان آب و برق اعضای اصلی آن هستند.

وی اضافه کرد: به هر کدام از دستگاه‌ها پروتکلی برای دوران شیوع کرونا ابلاغ شده که وظیفه سازمان آب و برق به عنوان رییس این کارگروه جمع آوری عملکرد این دستگاه‌ها و ارسال آن برای ستاد آب کشور است.

رابعی گفت: سازمان بهداشت جهانی (WHO) تاکنون به طور قطعی اشاره‌ای به تاثیر مستقیم ویروس کرونا بر آب نکرده و این مساله ثابت نشده و متدولوژی خاصی نیز برای اثبات آن وجود ندارد، بنابراین پروتکل‌های ابلاغی به دستگاه‌ها جنبه پیشگیرانه و مراقبتی دارد و از آنها خواسته شده که وظایفشان را با دقت و مسئولیت بیشتری انجام دهند.

وی با اشاره به حساسیت‌های موجود بر خروجی فاضلاب بیمارستان‌ها، غسالخانه‌ها و کلرزنی آب در تصفیه خانه‌های آب شرب، افزود: بر اساس گزارشی که دستگاه‌ها در جلسه اخیر ارائه کردند، پروتکل‌ها رعایت و پایش‌ها انجام می‌شود و مشکلی از این بابت وجود ندارد.

رابعی با بیان اینکه با کلرزنی صحیح مشکلی برای آب شرب بوجود نمی‌آید، در پاسخ به سوالی درباره وضعیت تخلیه فاضلاب‌های شهری تصفیه نشده توضیح داد: یکی از وظایف کارگروه استانی مدیریت جامع کیفیت منابع آب را شناسایی مراکز آلوده کننده است، متاسفانه بخش اعظم فاضلاب شهری استان بدون فرآیند تصفیه وارد محیط های پذیرنده می‌شود که در همین راستا در سال‌های اخیر اقدامات موثری برای بهبود این وضعیت شده است که از مهمترین آنها احداث و تکمیل تصفیه خانه شرق اهواز را می‌توان عنوان کرد، البته این به معنای پایان کار نیست و اقدامات جدی‌تری برای کاهش تخلیه فاضلاب‌های خام به محیط های آبی در دستور کار شرکت آب و فاضلاب است که جزئیات آن قابل ارائه توسط آن شرکت است.

بر اساس این گزارش، در پی شیوع بیماری کرونا و لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی و بخشنامه‌های ابلاغی حفاظت کیفی منابع آب، کارگروه استانی مدیریت جامع کیفیت منابع آب با حضور نمایندگان شرکت آب و فاضلاب خوزستان، شرکت آب و فاضلاب اهواز، مرکز بهداشت استان، اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان و دفتر مدیریت کیفیت منابع آب به منظور بررسی احتمال ماندگاری ویروس کووید ۱۹ و برنامه‌ریزی برای اقدامات کنترلی، حفاظتی و مدیریتی منابع آب تشکیل می‌شود.

نخستین موارد ابتلا به ویروس کرونا در ایران ، اواخر بهمن ماه ۱۳۹۸ اعلام شد.

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پنجشنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از ابتلا به این ویروس در کشور گفت: تاکنون ۳۲۰ هزار و ۱۱۷ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۱۷۴ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۱۷ هزار و ۹۷۶ نفر رسیده است.

ابول‌نژادیان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ۱۳ مرداد در پیامی اعلام کرد که خوزستان بعد از حدود  ۲ ماه که در وضعیت قرمز کرونا قرار داشت، به وضعیت سفید بازگشته است.