شهرام احمدی روز پنجشنبه به مناسبت روز خبرنگار با دیدار از خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) چهارمحال و بختیاریگفت:در چند سال گذشته زمان پاسخگویی به استعلامات محیط زیستی استان ۲۵ روزه بود که این میزان اکنون به چهار روز کاهش یافته است.
وی با تاکید بر اینکه زمان پاسخگویی به استعلامات در دولت تدبیر و امید ، پنج برابر سرعت داده شده است ، گفت: سرعت بخشی در استعلامگیری طرحهای مختلف صنعتی، تولید و سایر طرحها در راستای جهش تولید و توسعه پایدار انجام شده است.
وی گفت: سالگذشته ۲ هزار و ۷۲ مورد استعلامگیری از اداره کل حفاظت محیط زیست استان انجام شد، که یکهزار و ۹۷۲ پاسخ ارائه شده معادل ۹۵.۶ درصد مثبت بوده است.
احمدی با تاکید بر اینکه فقر و بیکاری دشمن محیط زیست است، گفت: ایجاد اشتغال و فرهنگسازی در زمینه استفاده بهینه از ظرفیتها و زیرساختهای موجود، گامی در جهت جلوگیری از تخریب محیط زیست و منابع طبیعی است.
احمدی، با اشاره به ماده ۱۱ قانون هوای پاک گفت: هرگونه مرکز صنعتی و تولیدی که برای آغاز فعالیت و یا توسعه و تغییر فعالیت نیاز به استعلام از اداره کل حفاظت محیط زیست، در راستای رعایت ضوابط و قوانین زیست محیطی دارد.
وی گفت: در این استعلامگیری، محل اجرای طرح مورد بررسی قرار میگیرد که این فضا ظرفیت استقرار طرح را دارد یا ندارد و اینکه طرح سرمایهگذاری یا تولیدی نزدیک به مراکز حساس و زیر نظر مدیریت محیط زیست نباشد یا در نزدیکی منابع آب و یا جهت باد و نزدیکی به حرائم شهرها و روستاها نباشد، تا مجوز زیست محیطی برای طرح صادر شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه ذخیرهگاه زیستکره سبزکوه به عنوان دومین ذخیرهگاه زیستکره جهانی و نخستین ذخیرهگاه زیستکره کشور است، که دارای طرح جامع مدیریت است، گفت: ذخیرهگاه زیستکره تنگ صیاد یک سوم مساحت استان را شامل میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: با ثبت این ذخیرهگاه علاوه بر استفاده از طرحهای پژوهشی و تحقیقاتی ،در زمینه مالی نیز میتوان برای توسعه پایدار در این منطقه از ظرفیت جهانی استفاده کرد.
وی به اجرایی شدن قوانین جهانی در این ذخیرهگاه اشاره کرد و گفت: با یک نگاه جهانی میتوان در این ذخیرهگاه برنامهریزی و سرمایهگذاری کرد.
احمدی، با تاکید بر اینکه جوامع محلی وابستگی شدید به محیط زیست دارند، گفت: باید با استفاده از توان روز ، در زمینه تامین معیشت مردم و جوامع محلی که در حاشیه این منطقه زندگی میکنند، گام برداشته شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه این استان دارای یک پارک ملی، یک اثر طبیعی ملی و پنج منطقه حفاظت شده به مساحت ۱۵۵هزار و ۸۴۴ هکتار و ۲ منطقه شکار ممنوع به مساحت ۵۱ هزار و ۷۲۴هکتار است، افزود: ۱۲.۵ درصد مساحت استان زیرپوشش مدیریت حفاظت محیط زیست قرار دارد.
وی گفت: در سالجاری کمترین میزان آتش سوزی در مناطق محیط زیست استان رخ داده است .
به گفته وی، ۹۵ درصد آتشسوزیهای به دلیل عامل انسانی و ناآگاهی و بیمسولیتی انسانها بوده است و تنها پنج درصد به دلیل عوامل طبیعی بوده است.
احمدی اظهار داشت: آشنا کردن و حساس کردن جوامع محلی نسبت به محیط زیست و نحوی مدیریت بحران، برقراری شیفت شبانهروزی آتش برای پرسنل، پیگیری حقآبه زیست محیطی، پیگیری و احیاء اکوسیستمهای آسیبدیده و آموزش و فرهنگسازی بین جوامع محلی، فعال ساختن تشکلهای مردمی از عوامل موثر در کاهش میزان خسارت آتش سوزیها در مناطق حفاظت شده استان عنوان کرد.
وی در ادامه با اشاره به نقش رسانهها در فرهنگسازی و ارتقاء فرهنگ زیست محیطی افزود: مبنای توسعه پایدار بحث فرهنگسازی و افزایش مشارکت مردم است.
رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) مرکز چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به اینکه رسانهها در زمینه فرهنگسازی و افزایش مشارکت مردمی تلاش دارند، افزود: هدایت مردم به سمت حفظ محیط زیست، بیان خلاها و کاستیها و نارساییها به دور از مچ گیری و سیاهنمایی از وظایف رسانهها است.
سید حسن جوادیزاده افزود: محیط زیست یک مساله فراملی است که باید دیدگاهها در این حوزه به سمت توسعه پایدار و حفظ محیط زیست باشد.
۱۷ مردادماه سالروز شهادت محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) به عنوان روز خبرنگار نامگذاری شده است.