به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، پیرحسین کولیوند پنجشنبه شب در یک گفتوگوی تلویزیونی افزود: کار اصلی اورژانس، فوریتهای پزشکی است. یعنی وقتی فوریتی از نظر درمان و پزشکی نیاز باشد، مردم با تلفن ۱۱۵ تماس میگیرند. وقتی کرونا شایع شد، میزان تماسهای ۱۱۵ حدود ۴ برابر شد و حتی مجبور شدیم مرکز دیسپچ دیگری ایجاد کرده و به افرادی که سوالات کرونایی داشتند هم پاسخگو باشیم.
وی ادامه داد: تقریبا ۷۵ درصد بیماران کرونایی سرپایی توسط اورژانس منتقل شده و آن ۲۵ درصد باقیمانده هم ممکن است مشکوک به ابتلا باشند که خودشان به مراکز درمانی مراجعه میکنند. صد در صد بیماران مثبت کرونایی در مراکز درمانی توسط اورژانس و تیم عملیات ویژه اورژانس ۱۱۵ منتقل میشوند و این کار از اسفند ماه شروع شده است. شیفتهای همکاران ما به ۲۴ ساعت کار و ۱۲ ساعت استراحت رسیده است.
پاسخ به سوالات کرونایی در ۴۰۳۰ و ۱۱۵
رییس سازمان اورژانس کشور گفت: سامانه ۴۰۳۰ در حال حاضر به پرسشهای کرونایی مردم پاسخ میدهد و با این حال، سامانه ۱۱۵ هم به سوالات مردم پاسخ میدهد. در حال حاضر اطلاعات مردم در زمینه کرونا بالاتر رفته است.
وی ادامه داد: آنچه اهمیت دارد، بحث پیشگیری از ابتلا به کروناست. در این زمینه هزینه پیشگیری کمتر و انجام آن راحتتر است. استفاده از ماسک، شستوشوی دستها، رعایت فاصله گذاری و بهداشت فردی و اجتماعی بسیار اهمیت دارد. در این صورت میتوان پیشگیری راحتتری انجام داد.
بیشترین نشانههای فعلی بیماران کرونایی
کولیوند درباره نشانههای فعلی بیماران کرونا که به اورژانس گفته میشود نیز بیان کرد: نشانههای بیماران در حال حاضر از دردهای عضلانی تا مشکلات گوارشی، تنگی نفس، سرفهها و تب است. خستگی و کوفتگی نیز از نشانههایی است که مورد سوال واقع میشود. آنچه بیش از همه چیز سوال میشود، مباحث گوارشی و تنفسی و تب است.
وی اظهار کرد: مردم در صورت مشکوک بودن ابتدا با سامانه ۴۰۳۰ یا ۱۱۵ تماس بگیرند و سپس در ابتدا باید به درمانگاهها مراجعه کنند. اگر پزشک تشخیص بدهد که بیمار به درمان بیشتری نیاز دارد توسط تیم عملیات ویژه اورژانس به مراکز درمانی منتقل میشوند. حتی اگر انتقال بین بیمارستانی لازم باشد هم توسط تیم عملیات ویژه انجام میشود.