اسلام‌آباد - ایرنا - روزنامه نگار نام آشنای پاکستان و سردبیر منطقه‌ای روزنامه انگلیسی زبان «نیوز» گفت: رسانه‌های غربی مدعی دفاع از آزادی بیان و شفاف گویی هستند درحالی که آنان زیر بار سیاست‌های دیکته شده حاکمان خود هستند و رویکرد مغرضانه این رسانه‌ها نشان از آزاد نبود آنان است.

«رحیم الله یوسف زیی» روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با گرامیداشت روز خبرنگار در جمهوری اسلامی ایران افزود: هیچ کس نمی‌تواند حادثه دلخراش حمله به نمایندگی دیپلماتیک ایران در مزار شریف و شهادت محمود صارمی خبرنگار ایرنا به همراه سایر دیپلمات‌های ایرانی در هشتم اوت ۱۹۹۸ را فراموش کند.

وی شهادت خبرنگار و دیپلمات‌های ایرانی در مزار شریف را اقدام وحشیانه و مغایر با قوانین بین المللی دانست و ادامه داد که این عمل شنیع هیچ توجهی ندارد. این حادثه آنقدر تکان دهنده بود که در آن زمان تمامی رسانه‌های جهان آن را منعکس کردند.

رحیم الله یوسف زیی به رویکرد دوگانه رسانه‌های غربی نسبت به جهان اسلام و جامعه مسلمانان اشاره کرد و توضیح داد که رویکرد رسانه‌های غربی همواره تبعیض آمیز و مغرضانه است درحالی که آنان خود را پرچم دار حمایت از آزادی بیان معرفی می‌کنند.

این خبرنگار ۶۶ ساله که سردبیر روزنامه نیوز پاکستان در شهر پیشاور است ، تاکید کرد: این اشتباه است که رسانه‌های غرب را آزاد تلقی کنیم درحالی که آنان مطابق سیاست‌های دیکته شده حاکمان خود فعالیت کرده و از منافع دولت‌های خود حتی از سیاست‌های غلط آنان دفاع می‌کنند.

به عقیده وی،رسانه‌های غربی حاضر به روشنگری درباره تهاجم نظامی آمریکا در مناطق مختلف جهان و یا دخالت های آمریکا در سایر کشورها نیستند. این رسانه‌ها حتی نمی‌توانند درباره برخی از کشورهای اسلامی که حاکمان خودسر و دیکتاتور دارند و یا نبود آزادی بیان در این کشورها سخنی بگویند.

کارشناس ارشد حوزه افغانستان و طالبان که مصاحبه‌های جنجالی با اسامه بن لان سرکرده معدوم القاعده و ملاعمر سرکرده طالبان افغانستان را در کارنامه خود دارد، افزود : فعالیت روزنامه نگاران در پاکستان نیز از قاعده مشکلات و چالش‌های مختلف جدا نیست.

وی گفت که  اصحاب رسانه در پاکستان به ویژه روزنامه نگاران با چالش‌هایی نظیر امنیت زندگی، مشکلات مالی، فشار، مشکل دسترسی به اطلاعات و محدودیت‌های دولتی روبه رو هستند.

سردبیر ایالتی روزنامه پاکستانی نیوز افزود: یکی از چالش‌های پیش روزی روزنامه نگاران در پاکستان اختلافات میان نهاد رسانه‌ای مورد نظر با خبرنگاران و کارمندان خود است درحالی نباید اختلاف نظری میان آنان باشد زیرا چنین وضعیت باعث می‌شود تا روزنامه نگاران در حین انجام وظایف احساس ناامنی کنند.

وی تاکید کرد: در ارائه اطلاعات صحیح برای خبرنگاران نباید مانعی ایجاد شود و سازمان‌های جهانی رسانه و مدافعان حقوق روزنامه نگار باید اطمینان دهند که حق جامعه خبرنگاری و روزنامه نگاران نادیده گرفته شود.