نوشهر - ایرنا - سرپرست شبکه بهداشت و درمان کلاردشت گفت که برگزاری آئین‌های مختلف عروسی و ترحیم و نیز چشم‌پوشی مردم و مسافران از اهمیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی باعث تغییر وضعیت این شهرستان از حالت زرد به قرمز کرونایی شده است.

کلاردشت با بیش از ۲۲ هزار نفر جمعیت ، سالانه پذیرای صدها میلیون گردشگر و مسافر به عنوان جمعیت شناور است. وضعیت شیوع کرونا و ابتلا به بیماری کووید - ۱۹ در این شهرستان بر اساس ارزیابی جدید ستاد مقابله با کرونای مازندران از زرد به قرمز تغییر کرد.

دکتر عبدالله سلیمانپور روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : بررسی های انجام شده بر روی اغلب بیمارانی که طی روز های گذشته با علائم بیماری کووید-۱۹ به مرکز درمانی کلاردشت و یا بیمارستان های شهرستان های همجوار مراجعه کردند ، ثابت کرده است که بیماران به خاطر شرکت در آئین های عروسی یا ترحیم دچار این بیماری شده اند.

وی گفت : متاسفانه بسیاری از خانواده ها در ماه های گذشته و تا پیش از تغییر شرایط و تشدید شیوع ویروس کرونا جشن ها را به صورت خانگی یا در محیط های بیرونی یعنی در باغ برگزار می کردند و به علت رعایت نکردن فاصله گذاری اجتماعی و نیز پروتکل های بهداشتی بیمار شدند.

سلیمانپور افزود : پس از قرمز شدن وضعیت کرونایی کلاردشت ، به مردم این منطقه اطلاع داده شد که از این پس تا شرائط عادی شدن شهرستان از تدارک چنین جشن هایی بپرهیزند و حتی برگزاری مراسم ترحیم نیز ممنوع شد.

سرپرست شبکه بهداشت کلاردشت بر ضرورت رعایت پروتکل های بهداشتی برای خروج شهرستان از وضعیت قرمز کرونایی تاکید کرد و گفت : تا زمانی که شهروندان اعم از بومیان و مسافران به این باور نرسند که تنها راه مقابله با کرونا رعایت دستورالعمل های بهداشتی و خود مراقبتی مانند استفاده از ماسک و دستکش ، رعایت فاصله گذاری فیزیکی و شستن مرتب دست ها و پرهیز از حضور در مکان های پرازدحام است ، نباید انتظار داشته باشیم این ویروس از بین برود.

وی افزود : در موج نخست شیوع کرونا با توجه به این که شهروندان خطر را جدی گرفتند و پروتکل های بهداشتی را رعایت کردند وضعیت شهرستان سفید شد ولی پس از رفع محدودیت ها از جمله برای سفر و کسب و کار ، تا حدود زیادی مردم کمتر به دستورالعمل های بهداشتی توجه کردند و عادی سازی رفتاری در پیش گرفتند که نتیجه آن قرمز شدن وضعیت شهرستان در حال حاضر است.

سلیمانپور گفت : با توجه به آمار موجود حدود هشت هزار واحد ویلا در این شهرستان متعلق به خانوده هایی است که به صورت ساکن غیر دائم در این منطقه حضور دارند . متاسفانه به محض تعطیلات میان هفته یا اوایل هفته مانند روز شنبه (فردا) ، مالکان این ویلاها برای استفاده از آب و هوای کلاردشت به این شهرستان سفر می کنند بنابراین حضور این دسته از مسافران خود مقدمه ای برای شیوع بیشتر این بیماری است ضمن این که برای خودشان هم خطرناک است.

وی افزود : با توجه به  این که اقتصاد این شهرستان وابسته به گردشگری است و بومیان درآمد دیگری ندارند، انتظار این بود که مسئولان دست اندرکار در زمان تعطیلات و اوج سفرها پیش بینی های لازم را برای رعایت پروتکل های بهداشتی و کنترل بیماری در این منطقه می کردند.

سرپرست شبکه بهداشت کلاردشت گفت : در بازدید از واحدهای صنفی بویژه نانوایی ها جمعیت زیادی از مسافران و گردشگران بدون رعایت پروتکل های بهداشتی خود مراقبتی و فاصله گذاری فیزیکی دیده می شوند و این چنین رفتارهایی خود زمینه ای برای گسترش ویروس کرونا در این منطقه می شود.

وی با ابراز تاسف از عدم رعایت فاصله گذاری فیزیکی برای قطع زنجیره ویروس کرونا ، افزود : ماهیت این ویروس به خاطر داشتن میزبان است که وارد بدن انسان شود وقتی که افراد و مسافران خوش نشین در این شهرستان فاصله گذاری اجتماعی را رعایت نمی کنند از ماسک استفاده نمی کنند و به شکل جمعی وارد محیط شهر و روستا می شوند این مشکل همچنان باقی خواهد ماند.

سلیمانپور ابراز امیدواری کرد که با تعطیلی خیلی از واحدهای صنفی و ممنوعیت برگزاری آئین های جشن و عروسی و مراسم ترحیم و نظارت هر روزه بر واحدهای صنفی و مکان های عمومی ، شهرستان هرچه زودتر از وضعیت قرمز خارج شود.

همه گیری کرونا در مازندران از سی ام بهمن ماه سال گذشته با شناسایی ۲ بیمار در بابل شروع شد. اگر چه شیوع بیماری کووید - ۱۹ در استان پس از ۲ ماه تلاش کادر درمانی و اعمال محدودیت های مختلف فروکش کرد و از اواخر فروردین به نقطه ثبات رسید ، ولی عادی سازی رفتاری در ماه های اردیبهشت و خرداد سبب شد تا موج دوم همه گیری ویروس از هفته دوم تیر ماه مازندران را در وضعیت قرمز قرار دهد.

بر اساس آخرین آمار دانشگاه های علوم پزشکی مازندران و بابل ، هم اکنون حدود یک هزار و ۷۰۰ بیمار مبتلا به کووید - ۱۹ در بیمارستان های استان بستری هستند که آمار بیماران بستری در هفته جاری نسبت به مدت مشابه هفته گذشته حدود ۲۰ درصد کمتر شد.