شیراز-ایرنا-رئیس دانشگاه علوم پزشکی جهرم با تبریک فرارسیدن عید سعید غدیر خم گفت: گاهی علائم بیماری کرونا تا دو هفته خود را نشان نمی‌دهد، به همین خاطر از مردم می‌خواهیم عرض شادباش‌ها و بازدیدهای عید را به صورت مجازی انجام دهند و از مسافرت نیز بپرهیزند.

محمد رحمانیان، در تحلیلی بر وضعیت بیماری کرونا در شهرستانهای جهرم و خفر در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد حدود ۶۰ درصد از اهالی جهرم ماسک می‌زنند و بین ۳۰ تا ۴۰ درصد مردم جهرم از ماسک استفاده نمی‌کنند که این کار باعث می‌شود که آن دسته از افرادی که شیوه‌نامه‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند نیز در معرض خطر قرار گیرند.

وی ادامه داد: در این شرایط عدم رعایت نکات بهداشتی، تضییع حقوق دیگر شهروندان به حساب می‌آید و غیر قابل پیش‌بینی بودن این ویروس باعث شده تا همه سنین در معرض خطر باشند؛ در بین مبتلایان جهرمی از کودک تا سالمند ۹۵ ساله وجود دارد. خطر مرگ نیز همه بیماران در هر سنی را تهدید می‌کند؛ در جهرم هم جوان ۳۷ ساله را از دست داده‌ایم و هم سالمند ۹۵ ساله را.

وی ابراز کرد: ۷۸ درصد از این فوتی‌ها را بیماران بالای ۶۰ سال تشکیل می‌دهند؛ ۲۲ درصد درگذشتگان نیز  دارای سن ۳۰ تا ۶۰ سال هستند.

وی اظهار کرد: درصد بالایی از درگذشتگان دارای بیماری زمینه ای بوده که کرونا مزید بر علت شده و آن‌ها را به کام مرگ کشانده است؛ بر اساس آمارها ۳۷ درصد از فوتی ها دارای بیماری پرفشاری خون، ۳۲ درصد دیابت، ۳۰ درصد بیماری قلبی، ۱۰ درصد بیماریهای کلیوی، ۷ درصد اختلالات عصبی، چهار درصد سرطان، چهار درصد آسم و سه درصد دارای بیماریهای مزمن خونی بوده اند.

وی تصریح کرد: بر اساس آمارهای وزارت بهداشت، نزدیک به ۲۲ درصد از جهرمی‌ها دارای بیماری فشار خون هستند، در حالی که بالای ۵۰ درصد از آنها از بیماری خود اطلاعی ندارند. 

یه گفته وی همچنین حدود ۱۰ درصد از مردم جهرم و خفر مبتلا به دیابت هستند؛ یقینا تعداد بسیار زیادی نیز به بیماریهای زمینه ای دیگر از جمله سرطان مبتلا هستند؛ این یعنی کرونا می‌تواند جمعیت قابل توجهی از مردم شهرستانهای جهرم و خفر را در معرض خطر جدی قرار دهد.

رئیس دنشگاه علوم پزشکی جهرم بیان کرد: از طرفی تعدادی از عزیزان درگذشته، نه تنها هیچ بیماری زمینه‌ای خاصی نداشته‌اند، که سن آنها نیز زیر ۵۰ سال بوده است. این موارد نشان‌دهنده غیرقابل پیش‌بینی بودن این بیماری است.

وی اظهار کرد: متاسفانه آمارها نشان داده است نجات مبتلایانی که دارای بیماری زمینه‌ای هستند و کارشان به آی سی یو و دستگاه تنفس مصنوعی کشیده می‌شود، بسیار سخت و گاهی غیرممکن است.

وی تصریح کرد: فعالیت آزمایشگاه کووید ۱۹ در جهرم و امکان پاسخگویی در کمتر از ۲۴ ساعت، این امکان را برای دانشگاه فراهم کرده است که از تمام بیماران مشکوک در بیمارستان‌ها نمونه (pcr)  برای تشخیص کرونا ارسال شود؛ بر اساس دستورالعمل‌ها، فوتی‌هایی که نمونه آنها مثبت است، بایستی در آمار درگذشتگان کرونا قرار گیرند، حتی اگر کرونا دلیل اصلی فوت آنها نباشد.

وی یادآور شد: این بیماری داروی خاصی ندارد و از آنجا که هنوز واکسنی نیز برای آن وجود ندارد، تنها راه مقابله، پیشگیری است؛ پیشگیری هم امکان ندارد مگر با رعایت اصول بهداشتی و جدی گرفتن هشدارها.

 رحمانیان ابراز کرد: با توجه به آمارها، عدم رعایت اصول پیشگیری از سوی هر شهروند مساوی است با به خطر انداختن جان عده زیادی از دیگر شهروندان که بیماری برای آنان یک خطر بالقوه محسوب می شود. امروز مهمترین وظیفه هر شهروند برای حفظ سلامت عزیزان خود و دیگران، استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و شرکت نکردن در تجمعات است.

وی تأکید کرد: شمار بسیار بالای مبتلایان در ۲ ماه گذشته که منجر به افزایش تعداد موارد بستری شده است، فشار زیادی را به کادر بهداشت و درمان وارد کرده که حاصل آن خستگی مفرط روحی و جسمی این عزیزان است؛ هر چند این باعث نشده کوچکترین خللی در انجام وظایف ایجاد شود اما لازم است مردم عزیز با رعایت بیشتر هشدارها، کادر بهداشت و درمان شهرستان را بیشتر یاری کنند.

این پزشک جهرمی افزود: در این شرایط خاص شاید مهمترین و تنهاترین ابزار ما برای پیشگیری از این بیماری، اعلام همین هشدارهاست؛ باز هم اعلام می‌کنیم اگر رعایت نکنیم، اگر خسته شویم و جدی نگیریم، آمار بستری‌ها و فوتی‌ها هر روز با افزایش روبرو خواهد شد.

شهرستان جهرم در فاصله ۱۹۳ کیلومتری از جنوب شرق شیراز قرار دارد.

بنا بر اعلام سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تا ظهرجمعه هفدهم مرداماه جاری ۳۲۲ هزار و ۵۶۷ نفر در کشور به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۱۵۶ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان‌باختگان کرونا در کشور به ۱۸ هزار و ۱۳۲ نفر رسیده است.