کرمانشاه- ایرنا- فیلم کوتاه «قلاب» به نویسندگی و کارکردانی «محسن یاوری» و به تهیه‌کنندگی انجمن سینمای جوان کرمانشاه ساخته شد.

یاوری که قبل از ساخت فیلم کارنامه موفقی در داستان‌نویسی و ترجمه هم دارد، در این فیلم کوتاه ۶ دقیقه‌ای قصد دارد از انسانیت در مقابل زندگی مدرن دفاع کند.

گفت و گوی ایرنا را با این نویسنده و کارگردان جوان کرمانشاهی بخوانید:

ایرنا: آقای یاوری درباره داستان فیلم کوتاه قلاب برایمان بگویید.

یاوری: داستان قلاب درباره پیرمردی است که به او گفته اند قرار است که او را به ماهی‌گیری ببرند اما در ادامه می فهمیم که قرار نیست این اتفاق بیفتد. بلکه با آمدن جلوه های پررنگ و لعاب مدرنیته دیگر پیرمرد جایی در این زندگی‌ ندارد و با او درست همانند تمام خرت و پرت های مستهلک رفتار می شود.

دغدغه من در این فیلم کوتاه پرداختن به مفهوم انسانیتی است که زیر چرخ های این جلوه های زندگی مدرن له می شود. حالا اینکه چقدر در این باره موفق بوده ام دیگر به نظر مخاطبان بستگی دارد.

ایرنا: مشکلات فیلمسازی را در کرمانشاه چگونه می بینید؟
حقیقت این این است که کرمانشاه با امکانات محدودی که دارد سرشار از استعدادهای خوب در عرصه فیلمسازی است و این را بزرگانی که از کرمانشاه رفته اند و هم اکنون در بالاترین سطوح سینمای ایران فعالیت می کنند به اثبات رسانده اند.

بزرگترین مشکلی که شاید در همه عرصه های هنری این استان خودش را نشان می دهد مشکلات مالی است. فیلمساز ما و در نگاهی وسیع تر هنرمند ما نمی تواند بدون دغدغه مالی صرفا تمام انرژی اش را صرف هنرش کند. در کنار این مسایل کمبود امکاناتی سخت افزاری هم که وجود دارد در مقایسه با امکاناتی که یک فیلم ساز پایتخت نشین دارد باعث می شود که یک جوان شهرستانی نتواند از تمام ظرفیت های خود استفاده کند.
ایرنا: چرا استان کرمانشاه با توجه به ظرفیت‌های خوبی که از نظر هنرمندان دارد نتوانسته در عرصه فیلم‌سازی موفقیتی کسب کند؟

همانطور که گفتند کرمانشاه استعدادها و ظرفیت‌های بسیار خوبی از قدیم داشته و در نسل جدید هم دارد اما هرگز نتوانستیم متناسب با این استعدادها موفقیتی کسب کنیم و این نشان می‌دهد صدا و سیمای مرکز کرمانشاه در زمینه فیلم‌سازی بسیار ضعیف عمل کرده است؛ امروز استان‌های همجوار ما مانند ایلام و کردستان با تعداد جمعیت کمتر از کرمانشاه خیلی موفق‌تر هستند اما در استان ما چنین نیست.

ایرنا: در پایان عوامل و دست‌اندرکاران این فیلم را هم برای مخاطبان ما معرفی کنید.
جا دارد که در اینجا از همه کسانی‌که در تولید این فیلم مرا یاری کردند تشکر کنم به خصوص جناب کامران رضایی دبیر انجمن سینما جوان کرمانشاه، همین طور جناب مهدی سلیمانی مدیر تصویربرداری و بازیگر پیشکسوت تئاتر کرمانشاه اقای خسرو خندان تهیه‌کننده این فیلم انجمن سینمای جوان کرمانشاه بود و پیمان فلاحی دستیار کارگردان، پریسا جلیلیان منشی صحنه، مهدی سلیمانی مدیر تصویربرداری، وحید نادری تصویربردار، بهنام صفایی صدابردار، شراره شهابی طراح صحنه، جلال نعیمی تدوین، محمد امین عکاس و منا کرمی کار نورپردازی این فیلم را بر عهده داشتند.

بازیگران این فیلم هم خسرو خندان، احمد خزل‌زاده، صبا اعظم‌پور و کسری لرستانی بودند.