به گزارش ایرنا آمریکا بتدریج در حال افزایش فشارها بر مقام های چین و هنگ کنگ است و علت آن را تصویب قانون امنیتی هنگ کنگ در کنگره ملی خلق چین عنوان کرده است این باعث شده است تا نگرانی بانک های چین از تحریم های فزاینده آمریکا بیشتر شود.
بنا به نوشته روزنامه «ساوت چاینا مورنینگ پست» چین، تصویب مقررات آمریکا می تواند بانک هایی را که خدماتی به مقام های چینی و هنگ کنگی ارایه می دهند، هدف قرار دهد و این بانک ها نیز در زمره تحریم های تحمیلی قرار می گیرند.
چین سال ۲۰۱۵ میلادی سامانه پرداخت بین بانکی و فرامرزی به نام «سی آی پی اس» ایجاد کرد که اقدامی از سوی این کشور برای فاصله گرفتن از تحریم ها و فشارهای آمریکا نیز محسوب می شود و بتدریج بانک های خود را تشویق کرده است تا از این سامانه که مبادلات یوانی (ارز چین) انجام می دهد، برای پرداخت های خود استفاده کنند.
بانک مرکزی چین در بیانیه ای، بانک های این کشور را به فاصله گرفتن از سویفت فراخوانده است سامانه ای مستقر در بلژیک که کنترل پرداخت های مالی از طریق آن با دلار از سوی آمریکا کنترل می شود.
بر اساس درخواست بانک مرکزی چین، بانک های این کشور باید از تبادلات یوانی و سامانه ذی ربط این کشور استفاده کنند و درنظر داشته باشند با افزوده شدن بر تحریم ها مخاطرات بیشتری برای آنها در صورت استفاده از سویفت پدید خواهد آمد.
بخش بین الملل بانک مرکزی چین در بیانیه خود تصریح کرده است که فاصله گرفتن از سویفت و انجام مبادلات با یوان و سامانه پرداختی چین بخصوص بین چین و هنگ کنگ موجب می شود تا آمریکا داده های کمتری از تبادلات مالی چین در اختیار داشته باشد.
نزدیک به ۱۰۰ کشور و منطقه در دنیا با سامانه پرداختی بانکی یوانی چین همکاری و مشارکت دارند در سال ۲۰۱۹ میلادی روزانه ۱۹ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار از مبادلات بانکی با همین سامانه چین انجام شده است.
دعوت به فاصله گرفتن بانک های چینی از سویفت در شرایطی جدیت پیدا می کند که آمریکا رییس منطقه ویژه اداری هنگ کنگ و ۱۰ مقام ارشد دیگر را مورد تحریم قرار داده است.