دهلی نو -ایرنا- پس از انفجار عظیم دو هزار و ۷۰۰ تن نیترات آمونیوم در بیروت لبنان، برخی مقام های هندی با اعلام اینکه بیش از ۷۰۰ تن از این ماده شیمیایی در بندر چنای واقع در جنوب این کشور از سال ۲۰۱۵ تاکنون انبار شده است از این موضوع ابراز نگرانی کردند.

به گزارش روز شنبه نشریه "اوراسیا تایمز"، تاکنون بیش از ۱۵۳ نفر در انفجار عظیم بیروت جان خود را از دست داده‌اند. بیش از ۵ هزار نفر دیگر مجروح شده‌اند. بخش بزرگی از بندر بیروت نابود شده و مناطق مجاور آن تا چند کیلومتری دچار آسیب‌های جدی شده‌اند. حسن دیاب نخست وزیر لبنان اعلام کرده است که این انفجار به دلیل جوشکاری غیر استاندارد در نزدیکی انبار ذخیره دو هزار و ۷۵۰ تن نیترات آمونیوم رخ داده است.

این ماده شیمیایی به شدت قابل اشتعال است و در ساخت کود شیمایی و همچنین اهداف صنعتی و نظامی کاربرد دارد. پس از وقوع این حادثه مقام های هندی دستور بررسی تمام مواد خطرناک و حادثه آفرین را صادر کرده‌اند که در این بررسی متوجه انبار ۷۰۰ تن نیترات آمونیوم در بندر چنای شده‌اند.

یک مقام هندی در بندر چنای هند پس از بروز انفجار در  بندر بیروت هشدار داد: ۳۷ کانتینر حامل نیترات آمونیوم در سال ۲۰۱۵ از کره جنوبی توسط یک شرکت هندی وارد شده است اما به دلیل انفجاری بودن آن، مجوز خروج از بندر و گمرک صادر نشده است.

سازمان گمرک بندر چنای با انتشار بیانیه‌ای درعین حال دراین زمینه گزارش داد: این ماده شیمایی به صورت استاندارد انبار شده است و با توجه به خطرناک بودن آن، امنیت مردم و این محموله تامین شده است. نیترات آمونیوم به شکل تکه‌های کوچک متخلخل تولید می‌شود و یکی از رایج‌ترین کودهای شیمیایی جهان است. نیترات آمونیوم در مواد منفجره حفر معدن هم کاربرد زیادی دارد. نیترات آمونیوم به خودی خود نمی‌سوزد، بلکه به عنوان منبعی از اکسیژن عمل می‌کند که می‌تواند احتراق مواد دیگر را سرعت ببخشد.
طبق این گزارش ، سوانح صنعتی در هند امری معمول هستند. در ماه مه سال جاری، نشت گاز سمی استایرن از یک کارخانه باعث کشته شدن ۱۵ نفر در جنوب هند شد. همچنین در سال ۱۹۸۴، بر اثر نشت گاز سمی متیل ایزوسیانات از یک کارخانه کود شیمایی در شهر بوپال، ۳ هزار و ۵۰۰ نفر کشته و هزاران نفر دیگر راهی بیمارستان شدند. این رخداد از بدترین سوانح صنعتی در تاریخ بوده است.