تهران- ایرنا- افتتاح بیمارستان صحرایی ایران در بیروت طی مراسمی با حضور حمد حسن وزیر بهداشت لبنان و محمد جلال فیروزنیا سفیر جمهوری اسلامی ایران در دانشگاه دولتی لبنان در منطقه الحدث پایتخت بازتاب گسترده ای در رسانه‌های لبنانی داشت .

سایت و شبکه خبری المیادین، سایت خبری المرکزیه، شبکه LBCI ، سایت خبری جریان آزاد ملی، سایت خبری لبنان ۲۴ ، پایگاه خبری النشره، سایت خبری رادیو نور، سایت و شبکه خبری المنار، خبرگزاری رسمی لبنان، سایت خبری لبنان دیبایت، سایت کشافه الرساله در بخش های مختلف خبری خود همراه با فیلم و عکس اخبار مختلفی را از راه اندازی بیمارستان ایران در بیروت برای درمان زخمی های انفجار روز ۱۴ مرداد ماه مزبور منتشر کردند.

بیمارستان صحرایی ایران در بیروت روز پنجشنبه طی مراسمی با حضور حمد حسن وزیر بهداشت لبنان و محمد جلال فیروزنیا سفیر جمهوری اسلامی ایران در دانشگاه دولتی لبنان در منطقه الحدث شهر بیروت پایتخت این کشور افتتاح شد.

وزیر بهداشت لبنان در مراسم افتتاح این بیمارستان صحرایی که با حضور شماری از مسوولان پزشکی دانشگاه دولتی لبنان انجام شد ، از اقدام سریع ایران در فرستادن بیمارستان صحرایی برای درمان زخمی های انفجار روز سه شنبه ۱۴ مرداد ماه ۱۳۹۹ در بندر بیروت تشکر و قدردانی کرد.

افتتاح بیمارستان صحرایی ایران در لبنان در کمترین زمان و دو روز پس از انفجار مزبور با واکنش گسترده در شماری از رسانه های لبنانی مواجه شد.

بر اساس آخرین اخبار منتشره در جریان انفجار مزبور ۲۲۰ نفر کشته ، ۱۰۰ نفر ناپدید و ۵ هزار نفر نیز زخمی شدند که حال برخی از مجروحان وخیم گزارش شده است.

سفیر ایران در لبنان نیز در مراسم افتتاح بیمارستان صحرائی ایران در بیروت تاکید کرد که تهران آماده کمک به لبنان و مشارکت فعال در بازسازی بیروت پس از انفجار اخیر است.

کریم همتی رئیس جمعیت هلال احمر ایران در ارتباط با افتتاح این بیمارستان از اعزام ۳۷ نفره تیم پزشکی هلال‌ احمر برای ارایه خدمات در این بیمارستان صحرایی شامل پزشکان متخصص و جراح، ارتوپد و بیهوشی به عنوان نخستین کشور دوست و برادر برای خدمات‌رسانی به مجروحان و حادثه دیدگان انفجار هولناک بندر بیروت لبنان خبر داد.

در همین حال همزمان با افتتاح بیمارستان مزبور در روز پنجشنبه گذشته ، روز جمعه نیز چهارمین محموله از کمک های بشردوستانه جمهوری اسلامی ایران برای مردم بیروت وارد این کشور شد.

اولین محموله روز چهارشنبه و یک روز بعد از انفجار به وزن ۹۵ تن با دو فروند هواپیمای باری همراه با شماری از نیروهای جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران به لبنان ارسال شده بود.

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز پنج‌شنبه در گفت‌وگوی تلفنی با میشل عون همتای لبنانی خود گفت: دولت و ملت ایران مثل همیشه در کنار مردم عزیز لبنان خواهند بود و دولت ایران برای تامین هر گونه نیاز امدادی، درمانی، دارویی و غذایی اعلامی از سوی دولت لبنان، آمادگی دارد.

رئیس جمهوری لبنان هم ضمن ابراز همدردی از سوی دولت و ملت ایران با دولت و ملت لبنان، افزود: حادثه انفجار بندر بیروت برای ایرانیان نیز بسیار غم‌انگیز و اندوهبار بود و مردم ایران شریک درد ملت لبنان هستند.

روحانی در این تماس تلفنی اظهار داشت: وزرای امور خارجه و بهداشت و درمان ایران و همچنین رئیس سازمان هلال احمر موظف شده‌اند تا با همتایان خود، به شکل مستمر در تماس باشند تا بتوانیم هر گونه نیازمندی و کمک به مردم و کشور دوست و برادرمان لبنان را به سرعت پاسخ دهیم.

ورود چهارمین محموله از کمک های ایران به مردم بیروت که بر اثر انفجار دچار مشکل و آسیب شده اند به صورت گسترده در خبرگزاری رسمی لبنان NNA ، شبکه LBCI ، شبکه MTV ، شبکه خبری المنار ، شبکه OTV ، سایت خبری جریان آزاد ملی، سایت خبری النشره، سایت روزنامه النھار، سایت لبنان ۲۴ ،سایت لبنان فایل، سایت مرکزیه، سایت مرده، شبکه و سایت الجدید، سایت رادیو نور، رادیو صدای لبنان، سایت روزنامه اللواء، سایت روزنامه البناء بازتاب یافت.

در همین حال به دنبال ارسال کمک از سوی برخی کشورهای جهان به لبنان روزنامه الاخبار این کشور به نگرانی رسانه ھا و کارشناسان اسرائیلی از این که بحران اقتصادی و مالی لبنان علاوه بر تأثیرات بزرگ انفجار بندر بیروت لبنان را وادار کند تا به سوی کشورھای شرق بشتابد هشدار داد.

این روزنامه با اشاره به این که بر خلاف کشورهای غربی که برای ارایه کمک به لبنان شروطی مطرح کرده اند ولی کشورهای شرق برای این کمک ها شرطی ندارند ،  به مواضع اعلام شده از سوی ایران و به خصوص رئیس جمھوری ، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه و سخنگوی وزارت خارجه در مورد آمادگی ایران برای کمک و بازسازی بیروت اشاره و تاکید کرد که کارشناسان در تل آویو از این مساله بسیار نگران ھستند و کشورھای غرب و آمریکا را دعوت کردند تا کمک ھای غیر مشروط به لبنان ارائه دھند تا مانع گرایش این کشور به کشورھای شرق شود.

 الاخبار خاطر نشان کرد که این موضع بر خلاف مواضع قبلی اسرائیل است که ھمیشه به افزایش فشار بر لبنان برای محاصره حزب الله و جلوگیری از ارایه کمک کشورهای غربی دعوت می کرد.

کشورهای غربی تاکنون با اطلاع از وضعیت اقتصادی لبنان و نزدیک به یکصد میلیارد دلار بدهی این کشور اظهارات زیادی در خصوص کمک به لبنان برای بازسازی اقتصادی این کشور به صورت شفاهی مطرح کرده و حتی کنفرانس هایی را مانند سیدر در پاریس برقرار کرده اند ولی با توجه به شروط سنگینی که برای اعطای کمک ها برای لبنان نظیر اصلاحات اقتصادی و مبارزه با فساد تعیین و عملا از ارایه هرگونه کمکی به این کشور خودداری کرده اند و حتی قرار است در روزهای آینده نیز در این ارتباط هماهنگی هایی را نیز داشته باشند ولی نمی توان به نتایج آن زیادی امیدوار بود.
در مقابل کشورهای شرقی که این روزها لبنان به خاطر ناامیدی از کمک کشورهای غربی برای گرایش به سوی آنها ابراز تمایل کرده است ، بسیار مشتاق هستند تا  به این کشور کمک کنند که همین امر نگرانی غرب را در پی داشته است.