تهران- ایرنا- «قطب‌الدین صادقی» بازیگر سینما و تلویزیون گفت: «ماه‌چهره خلیلی» مرزها و روابط را می‌شناخت و انسانی باشخصیت و قابل احترام بود.

قطب‌الدین صادقی بازیگر سینما و تلویزیون، کارگردان تئاتر و عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی که سابقۀ همکاری با زنده‌یاد ماه‌چهره خلیلی را در کارنامه هنری خود دارد، در مورد شخصیت و منش این بازیگر به خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت: بسیار از خبر فوت ایشان متأثر شدم و حقیقتاً یک شوک به من وارد شد زیرا منتظر تنها چیزی که نبودم خبر درگذشت ایشان بود.

این استاد دانشگاه ادامه داد: در مدتی که سریال کلاه پهلوی را  (۱۳۸۳ تا ۱۳۸۹)، کار می‌کردیم هرروز باهم ارتباط و همکاری داشتیم و خانم خوب و قابل‌احترام و جدی‌ای بودند.

دو سال پیش بود که ایشان را پس از همکاری سریال (کلاه پهلوی) دیدم (البته پیش‌تر جسته و گریخته در تئاترها می‌دیدمشان)؛ برای انتخاب یک نمایش رفته بودم و من و دو تن از همکارانم قرار بود نمایشی را برای تئاتر انتخاب کنیم. ایشان را دیدم درحالی‌که بازی نمی‌کرد ولی اسمش در فهرست بازیگران بود؛ بسیار تعجب کردم و پس از احوال‌پرسی پرسیدم چرا بااینکه اسم شما در فهرست هست، بازی نمی‌کنید و آنجا با خجالت گفتند باردار هستم و دکتر اجازه بازی به من نداده است. 

بازیگر مجموعه‌های تاریخی کیف انگلیسی (۱۳۷۸)، کلاه پهلوی (۱۳۸۳-۸۹) و معمای شاه (۱۳۹۵) بیان کرد: به من حق بدهید ناراحت باشم، چراکه ایشان حیف بود.

«ماه‌چهره خلیلی» انسانی قابل احترام بود

صادقی در ادامه و در اشاره به ویژگی برجستۀ رفتار مرحومه خلیلی، خاطرنشان کرد: چیزی که در مورد ایشان برایم بسیار جالب بود، جدی بودنشان بود؛ اساسا انسان‌های دارای شخصیت محکم، انسان‌های خاص و قابل احترامی هستند؛ زن باشد یا مرد و بزرگ باشد یا کوچک فرقی نمی‌کند و ایشان از بازیگران بسیار جدی بودند که اهل شوخی و روابط سطحی و دم‌دستی نبودند و این شاید مهم‌ترین چیزی بود که در مورد ایشان برجسته بود؛ حتی در برخی موارد عبوس بود و این چیزی بود که از ایشان در ذهنم مانده است؛ منهای ویژگی‌های بازیگری ایشان.

این‌که زنده‌یاد خلیلی مرزها و روابط را می‌شناخت، برایم بسیار قابل‌احترام بود.

کارنامۀ هنری ماه‌چهره خلیلی

ماه‌چهره خلیلی دارای مدرک کارشناسی ارشد معماری از دانشگاه آکسفورد و همچنین یک دوره بازیگری را در مدرسه متد (Method School) در لندن گذرانده بود. او که نوهٔ دختریِ پروین سلیمانی بود، بازیگری در تلویزیون را با سریال مختارنامه ساخته داود میرباقری و بازی در سینما را با فیلم چشمان سیاه ساختهٔ ایرج قادری آغاز کردچشمان سیاه (۱۳۸۱)، نقاب (۱۳۸۳)، تله (۱۳۸۴)، پرونده هاوانا (۱۳۸۴)، موش (۱۳۸۷)، سایه وحشت (۱۳۸۷)، شور شیرین (۱۳۸۸)، پرنده باز (۱۳۸۹)، شبکه (۱۳۸۹)، سلام بر فرشتگان (۱۳۹۱)، فصل انار (۱۳۹۲)، رنج و سرمستی (۱۳۹۲)، قلب سفید قاصدک‌ها (۱۳۹۳)، سوت دل (۱۳۹۳)، صله سحر (۱۳۹۴)، یادم تو را فراموش (۱۳۹۵)، قرارمون پارک شهر (۱۳۹۵) و اشنوگل (۱۳۹۵) فعالیت‌های هنری خلیلی در عرصۀ سینما بود.

وی همچنین در سریال‌های مختارنامه (۸۹–۱۳۸۳)، در چشم باد (۱۳۸۷)، کلاه پهلوی (۱۳۹۱)، گذر از رنج‌ها (۱۳۹۳)، دختر گمشده (۱۳۹۷) و مرضیه (۱۳۹۸) به نقش آفرینی پرداخته بود.

زنده‌یاد خلیلی علاوه بر بازیگری در حوزه ساخت فیلم کوتاه و مستند هم فعالیت داشت. فیلم کوتاه عید قربان یکی از کارهای او در زمینه فیلم کوتاه است، این فیلم برنده جوایز بسیاری از جشنواره‌های خارجی مختلفی از جمله جشنواره فیلم سان فرانسیسکو ۲۰۰۶ شده است.

ماه‌چهره خلیلی در ۱۷ مرداد ۱۳۹۹ بر اثر سرطان کبد در ۴۳ سالگی در لندن درگذشت.