به گزارش روز یکشنبه مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، محسن حاجی میرزایی امروز در دیدار مدیران و کارکنان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان در مجموعه فرهنگی آموزشی حجاب که پس از بازدید از مرکز انیمیشن و همچنین استودیو هنر پویا اظهار داشت: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نقش بسیار پررنگ و تاثیرگذاری در آینده این سرزمین دارد.
وی افزود: با ارزیابی نظام تعلیم و تربیت می توانیم ببینیم تا چه حد در تحقق اهدافش موفق بوده است. بی شک دستاوردها و موفقیتهایی داشته است و در برخی زمینهها موفقیتها چشمگیر و تاثیرگذار بوده است اما وقتی از زاویه توجه به ماموریتهای اصلی نظام تعلیم و تربیت به عملکرد نظام تعلیم و تربیت نگاه میکنیم، نقدهای بسیاری وجود دارد.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: درصدد هستیم انسانی را به جامعه ارائه کنیم که ظرفیتهای او محرز شده و توانمندیها و استعدادهایش شکوفا باشد و مجال کافی برای بروز و ظهور خلاقیتها فراهم شده باشد ما انسانها را برای یک زندگی سخت و پیچیده آماده میکنیم زیرا دنیایی که فراروی ماست، دنیایی پیچیده و پرمساله است.
حاجی میرزایی ادامه داد: شرایط دنیا باعث شده تا انسانها در برابر هجوم بیامان تغییرات و تحولاتی که تصویر روشنی از آنها وجود ندارد، مستاصل و ناتوان شوند اینکه ما چگونه مصونیت بخشی کنیم و انسانی را بسازیم که در برابر این هجمهها روی پای خودش بایستد و نقش آفرینی کند؛ فوق العاده ماموریت مهمی است که بخش مهمی از آن در سبد ماموریتهای کانون قرار داده شده است.
وی افزود: اینکه به افراد این امکان را بدهیم تا درک دقیقتری از خودشان و فضای موجود داشته باشند و موقعیتی را فراهم کنیم تا شایستگیهای خودشان را پرورش دهند مهم است. امروز این باور وجود دارد که اگر نظام تعلیم و تربیت ما توانایی این را داشته باشد که انسانها را پرسشگر بار بیاورد خیلی بهتر از آن است که ذهن او را انباری از محفوظات و دانشهایی قرار دهد که معلوم نیست چقدر به کار او میآید.
عضو کابینه تدبیر و امید خاطرنشان کرد: به انسانهایی نیازمندیم که قدرت صورت بندی مسائل و پرسشگری را دارند و میتوانند در مورد مسائل بیندیشند، خوب فکر کنند و خوب تصمیم بگیرند؛بنابراین اگر نتوانیم این قابلیت را به نسل جدید بدهیم هر چیز دیگری به او بدهیم راهگشا نخواهد بود.
حاجی میرزایی ادامه داد: اینجا یکی از نقطههای امید سرزمین ماست، اینجا یکی از عرصههایی است که برای فرهنگ سازی، تمدن سازی، هویت سازی و شخصیت سازی امید بیشتری به آن میرود؛ خوشبختانه کانون سوابق درخشانی در فرهنگ ایران زمین دارد و همواره نامش با خلاقیت و اقبال و اشتیاق جوانان و نوجوان همراه بوده است و امیدوارم که این موجودیت ارزشمند کماکان به حیات خودش ادامه و توسعه دهد و این نقش را به درستی و به بهترین وجه ایفا کند.
وی اضافه کرد: کرونا ما را درشرایطی قرار داده است و ما در شرایط عدم قطعیت کامل هستیم هیچ تصویری از آینده که ممکن است یک ماه آینده باشد نداریم؛ بنابراین کارهایی را برای سالهای سال انجام میدادیم که آنها را بلد بودیم و جنس هوشیاری در آن کارها، هوشیاری عملی است؛ در حالی که امروز باید هوشیارانه رفتار کنیم.
وزیر آموزش و پرورش گفت: امروز از هوشیاری عملی کاری برنمیآید امروز نیازمند هوشیاری استدلالی هستیم به این مفهوم که در لحظه بتوانیم در مورد خودمان و کارمان فکر کنیم و تصمیم بگیریم و شرایط را بفهمیم و متناسب با آن کنش و واکنش درستی داشته باشیم. دنیای امروز مانند حرکت در یک جاده بسیار پرخطری است که باید در لحظه حاضر بوده و چالشهای آن را مدیریت کنیم.
عضو کابینه تدبیر و امید اظهار کرد: اینکه ما چگونه میتوانیم در برابر مخاطرات واکنش سریع و بهنگام بدهیم یکی از مهمترین قابلیتهایی است که امروز بروز و ظهور پیدا میکند؛ توانایی پاسخگویی مدیران به نیازهایی که تاکنون در معرض آن نبودند و در آن شرایط قرار نداشتهاند.
وی با بیان اینکه ما در کمتر از یک ماه پس از شیوع کرونا، شبکه شاد را فعال کردیم و در حال حاضر بیش از ۱۴ میلیون مخاطب به آن ورود پیدا کردهاند، افزود: هر چند ممکن است شاد نقصهایی هم داشته باشد اما از لحاظ سرعت و تنوع، واکنش آموزش و پرورش به مانند یک مجموعه زنده و پویا بود و در آینده مشخص میشود که آموزش و پرورش بار سنگینی را به دوش گرفته است الان نیز با شروع سال تحصیلی با یک شرایط غیر منتظرهای روبه رو هستیم، بنابراین باید خوب فکر کنیم و خوب تصمیم بگیریم، همه ماموریتهای کانون نیز مورد مخاطره قرار گرفته است؛ بنابراین نمیشود هیچ ماموریتی را تعطیل کنیم؛ پس اگر کرونا مسیری را مسدود کرده باید از مسیری دیگر کار را به پیش بیریم.
در این نشست تعدادی از مدیران و کارکنان مسائل و مطالبی را با موضوع کاری در حضور وزیر ارائه کردند.