قم - ایرنا - رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی، تواضع در منش، تبسم همراه با متانت بر چهره، آرامش در بحث‌ها و نقدهای علمی، عرضه سخاوتمندانه و دلسوزانه اندیشه‌ها و دیدگاه‌های خود به حوزه و دانشگاه و نیز مراکز تصمیم‌گیری در نظام از ویژگی‌های مرحوم دکتر موسویان بود.

به گزارش ایرنا، آیت الله احمد مبلغی روز یکشنبه در پیامی با اشاره به ابعاد شخصیتی مرحوم حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید عباس موسویان عضو شورای فقهی بانک مرکزی و مدرس حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: پرهیز از زیاده گویی و مجمل گویی، دوری گزینی از هیاهو  در ارائه بحث ها و اندیشه ها، آگاهی از دیدگاهها و فتواهای اقتصادی فقیهان معاصر، آشنایی با نقطه نظرهای اقتصاددانان معاصر جهان اسلام، تمرکز بر  کاربردی سازی اندیشه‌ها و فتاوای فقهی در حوزه اقتصاد، مطالعه متمرکز بر بانکداری اسلامی و رویکرد به راه حل یابی جهت تطبیق اندیشه‌های فقهی در حوزه اقتصاد را از دیگر  ویژگی ها، صفات و خصایل مرحوم موسویان ذکر کرد.

وی ادامه داد: این عالم متقی حایز جایگاهی ارزشمند، و موقعیت و مقامی اثبات شده در سطح کشور و مجامع علمی دانشگاهی و حوزوی بود؛ با این حال باید اذعان کرد که مقام ثبوت ایشان از حیث علمیت و توان مندی پژوهشی و فکری بسی فراتر و جلوتر از مقام اثبات ایشان بود.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: مرحوم دکتر موسویان، در کنار اشتغالات علمی مهمی که در قم و تهران بر عهده داشت، در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی نیز عضو فقهی کمیته اقتصاد بود و با حضور خود در جلسات این کمیته نقشی مهمی را در بررسی و تهیه طرح بانکداری اسلامی  ایفاء نمود.

مبلغی اظهار داشت: اینجانب این مصیبت را به مقام معظم رهبری، مراجع معظم تقلید حوزه های علمیه، همه دوستداران این عزیز اندیشمند راحل و به ویژه به خانواده محترم و داغدیده آن مرحوم تسلیت عرض می کنم.

حجت الاسلام والمسلمین سید عباس موسویان عضو انجمن اقتصاد حوزه علمیه قم و عضو شورای فقهی بانک مرکزی امروز به دلیل ابتلاء به ویروس کرونا درقم دارفانی را وداع گفت.

سردبیر مجله اقتصاد اسلامی، عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، عضو شورای فقهی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، عضو کمیته فقهی بانک مرکزی، نایب رئیس کمیته فقهی سازمان اوراق بهادار و تالیف چندین کتاب و مقاله از فعالیت های استاد موسویان بود.

«بانکداری اسلامی؛ بانکداری مرکزی و سیاستگذاری پولی و ارزی» و «بانکداری اسلامی؛ مبانی نظری و تجارب عملی»  به همراه حسین میثمی، «بانکداری اسلامی» با همکاری محمد نقی نظرپور و ایوب خزائی، «بازار سرمایه اسلامی»، «معاملات بانکی از منظر مراجع تقلید»، «تجربه بانکداری بدون ربا در ایران»، «طرح تحول نظام بانکی» و «ابزارهای مالی اسلامی(صکوک)" از جمله تالیفات وی می‌باشد.

حجت الاسلام والمسلمین سید عباس موسویان عضو انجمن اقتصاد حوزه علمیه قم و عضو شورای فقهی بانک مرکزی امروز به دلیل ابتلاء به ویروس کرونا درقم دارفانی را وداع گفت.

وی از صاحب نظران اقتصاد اسلامی در کشور و حوزه علمیه قم بود.

ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.