این منابع مطلع به شبکه خبری المیادین گفتند: رئیسجمهوری فرانسه درخواست یک مقام برجسته سیاسی لبنان را در خصوص دیدار با گروه ۱۴ مارس بدون حضور دیگران را هم رد کرد.
رئیس جمهوری فرانسه ۲ روز پس از انفجار مهیب لبنان، وارد شهر بیروت شد. وی در بدو ورود به خاک لبنان هر نوع حمایتی از این کشور را مشروط اعلام کرد.
به گفته این منابع مطلع، مکرون در دیدارش با روسای احزاب و فراکسیونهای لبنانی گفت: اهمیت این دیدار در این است که همه شما دور یک میز گرد آمدهاید و البته حضور نماینده از حزبالله این اهمیت را دوچندان کرده است.
این منابع مطلع همچنین اعلام کردند: مکرون طرح برخی رهبران و شخصیتهای بارز سیاسی را در خصوص اینکه خلع سلاح حزبالله باید در اولویت قرار بگیرد، رد کرد و گفت: اولویت کنونی لبنان، انجام اصلاحات و حل مشکلات و مسائل یومیه شهروندان لبنانی است.
مکرون در جمع حاضران گفت: او با موضوع حسابرسی و رسیدگی به اوضاع مالی موسسات و نهادهای مختف از جمله بانک مرکزی لبنان موافق است.
طبق بیان این منابع، مکرون با اشاره به ناتوانی دولتهای لبنان در حل سادهترین مشکلات مانند دفع زباله و تامین برق، خطاب به حاضران گفت: همه شما پولهایی را گرفتهاید و من این را میدانم.
محمد رعد رییس فراکسیون حزب الله در پارلمان لبنان که در نشست مشترک احزاب با مکرون حضور داشته، واکنشی به سخن مکرون درباره گرفتن پول نشان نداد زیرا به عقیده او منظور رئیسجمهوری فرانسه حزبالله نبوده است.
مکرون به رعد اعلام کرد که این نخستین دیدار رسمی در سطح رئیسجمهوری با مقامهای حزبالله بوده و این موضوع نشانگر تمایل پاریس برای حضور این حزب در صحنه سیاسی لبنان است.
براساس روایت شبکه تلویزیونی المیادین ، رعد همچنین سلام و درود شخصی سیدحسن نصرالله دبیرکل حزبالله را به رئیسجمهوری فرانسه منتقل کرد و او نیز به گرمی پذیرای آن شد.
به گفته منابع دیپلماتیک، به نظر میرسد مکرون تا حدی توانسته دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا را متقاعد کند که گزینه درست غرب برای رفتار با لبنان، تعامل واقعگرایانه با توازن قدرتها و جریانهای مردمی و سیاسی موجود در لبنان است.
این منابع همچنین اعلام کردند که مکرون اوایل ماه سپتامبر در سفری به مناسب صدمین سالگرد اعلام لبنان بزرگ، عازم بیروت خواهد شد.
مکرون اولین مقام بلند پایه یک کشور خارجی است که پس از وقوع این حادثه به بیروت سفر کرده است.
عصر سهشنبه گذشته در پی آتش سوزی گسترده در یکی از انبارهای مواد آتش زاد در بندر بیروت، انفجار مهیبی در انبارهای مجاور آن که حاوی دو هزار و ۷۰۰ تن نیترات آمونیوم بود، رخ داد. بر اثر آن، تاکنون ۱۵۸ نفر کشته و بالغ بر شش هزار نفر زخمی شدند.