تهران- ایرنا- انجمن دفاع از قربانیان تروریسم با صدور بیانیه‌ای هفتادو پنجمین سالگرد فاجعه هیروشیما و ناکازاکی را فرصتی برای بازخوانی عاملان جنایت دانست.

انجمن دفاع از قربانیان تروریسم در بیانیه ای به مناسبت سالروز فاجعه هیروشیما و ناکازاکی آورده است: ششم و نهم آگوست سال ۱۹۴۵ جنایتی علیه شهروندان هیروشیما و ناگازاکی ژاپن رخ داد که هولناکترین جنایت در کشتار دسته جمعی انسان ها در تاریخ بشری است.

در ادامه این بیانیه آمده است: این فاجعه ضد بشری به دستور رییس جمهور وقت آمریکا، سرهنگ «هری ترومن» انجام شد که با ۲ بمب اتمی با فاصله چند روز، ده‌ها هزار انسان بی‌گناه و منابع طبیعی در یک لحظه نابود شده است. این جنایت تا به امروز، تنها مورد استفاده از بمب هسته‌ای در جامعه بشری بوده که هنوز پس از گذشت دهه‌های متمادی، عوارض ناشی از تشعشعات آن مواد خطرناک همچنان باقی است و مرور آن نیز روح انسان را آزرده و قلوب‌شان را جریحه‌دار می‌کند.

انجمن دفاع از قربانیان تروریسم خاطرنشان کرد: ابعاد این فاجعه بزرگ شوکی به جهان وارد کرده که پس از گذشت دهه‌ها هیچ توجیه و استدلالی قادر به توجیه کردن آن نبوده و نخواهد بود. حال در هفتاد و پنجمین سالگرد این فاجعه باید پرسید چه اقدام عملی مثبتی برای جلوگیری از تکرار چنین فجایعی انجام شده، که باید گفت مقامات ایالات متحده نه تنها متنبه نشده و در سیاست‌های‌شان تغییری ایجاد نکرده‌اند، بلکه از یک عذرخواهی ساده و اظهار پشیمانی طفره می‌روند؛ که این خود نشانه واضحی از برخورد دوگانه با مصادیق حقوق بشر و تروریسم از سوی سیاست‌های حاکم بر کشور آمریکا است.

 این نهاد حقوق بشری تصریح کرد: ما معتقدیم بزرگداشت و اسوه‌سازی قربانیان ترور، همچون مجسمه ساداکو ساساکی در پارک یادمان صلح هیروشیما، واکنش اجتماعی موثری در تقبیح جنایت و سست کردن پایه های آن در جهان خواهد بود.

انجمن دفاع از قربانیان تروریسم ضمن ابراز همدردی با بازماندگان و آسیب دیدگان این اقدام هولناک از مجامع بین‌المللی و دولت‌ها و فعالان حقوق بشر درخواست کرد اقدامات مؤثرتری در جهت منع تولید و گسترش سلاح‌های هسته‌ای انجام دهند تا تکرار چنین فجایعی منتفی شود.

در فراز پایانی این بیانیه آمده است: هفتاد و پنجمین سالگرد فاجعه هیروشیما و ناکازاکی فرصتی برای بازخوانی جنایت از سوی نخبگان و وابستگان نظامیان شرکت کننده در این جنایت است که امیدواریم با این بازخوانی، اظهار پشیمانی و عذرخواهی، نقطه عطفی در تکریم و احترام به کرامت انسان و تقبیح ظلم و جنایت در جهان را شاهد باشیم.