معاون استاندار و فرماندار ویژه تربتحیدریه در این مراسم گفت: یکی از ویژگیهای حوزه خبر و خبررسانی، شفافیت است و هرگاه این کارکرد مهم را از دست بدهیم، شایعات و اخبار دروغ رشد و در جامعه منتشر میشوند.
علی رستمی افزود: وظیفه خبرنگاران است که با اطلاعرسانی دقیق و شفاف، جلو انتشار چنین اخباری را بگیرند.
وی با بیان اینکه مطالبهگری از دیگر ویژگیهای کار رسانه است، ادامه داد: ما کارهای بسیاری را میخواستیم برای مردم انجام دهیم و نتوانستیم و این وظیفه خبرنگاران است که به عنوان یک مطالبهگر پا به میدان بگذارند و از ما بپرسند و توضیح بخواهند.
فرماندار تربتحیدریه گفت: تزریق امید واهی و نیز پمپاژ ناامیدی در جامعه، از جمله موضوعاتی است که خبرنگاران باید با آن برخورد جدی داشته باشند و تنها راهکار مقابله با این امر تهیه و تولید اخبار و گزارشهای موثق است.
وی با بیان اینکه امروز برخی که خبرنگار نیستند، در فضای مجازی خود را خبرنگار و دلسوز مردم معرفی میکنند در حالی که این افراد تصور غلطی از خبر دارند و با انتشار آن فضای جامعه را ملتهب میکنند، ادامه داد: از دایره انصاف به دور است تربتحیدریه به جولانگاه این افراد تبدیل شود.
وی از رسانههای جمعی خواست ضمن پرهیز از حاشیهسازیها، تهمت و افترا، حیثیت عمومی شهرستان را با حب و بغضهای سیاسی و شخصی، به باد حراج نگذارند.
رستمی افزود: مطالعه تاریخ توسعه در این منطقه گویای این حقیقت است که نمایندگان ادواری در مجلس شورای اسلامی هر کدام در حد توان خود و حتی بیشتر در توسعه و آبادانی این منطقه از هیچ تلاشی فروگذار نکردهاند و هر چند عملکرد هر نماینده قابل نقد است، اما اگر خط بطلان بر تمام عملکرد تمام نمایندگان بکشیم، به هیچ وجه کار مثبت، اخلاقی و انسانی نیست.
وی ادامه داد: وظیفه خبرنگاران این است که با کمک حافظه تاریخی و به مدد بایگانی ذهنی خود، ضمن امتناع از بیان آدرس غلط به مسوولان جدید، مانع به سخره گرفتن عملکرد مسوولان و مدیران قبلی باشند.
فرماندار تربتحیدریه گفت: جشن روز خبرنگار امسال را در خور شان اصحاب رسانه این خطه نمیدانم، اما بخاطر شرایط و فضای خاص کرونایی حاکم بر شهرستان، مجبور شدیم جلسه امسال را خیلی ساده برگزار کنیم.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تربتحیدریه نیز گفت: با وجود سابقه بسیار این شهرستان در حوزه نشر، نه تنها رشدی در این حوزه نداشتیم بلکه رسانههای رسمی در این خطه به خصوص در چند سال گذشته با دو مشکل اساسی مواجه شده اند که مانع پیشرفت آنها شده است.
محمد حسنزاده افزود: نخستین و بزرگترین مشکل رسانههای این خطه، فقر مادی و به طبع آن تامین ابزار و لوازم کار و نیز مایحتاج اولیه در تولید خبر است و به عبارت بهتر اگر سواد دانشگاهی و سواد رسانهای و فکر و قلم را کنار بگذاریم، خبرنگاران این خطه تقریبا با دست خالی به تولید و انتشار خبر میپردازند.
وی ادامه داد: مشکل در سالهای اخیر از زمانی بیشتر گریبان رسانههای این شهرستان را گرفت که شبکههای اجتماعی با سرعت و بدون هیچ نظارتی پا به میدان گذاشتند و رشد کردند و البته از پارسال نیز به واسطه شرایط کرونا محدودیتها برای این افراد بیشتر شد.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تربتحیدریه با بیان اینکه نشریات این شهرستان به دلیل مشکلات مالی، در چاپ و نشر دچار مشکل و محدودیت زیاد هستند، گفت: این زیبنده شهری که مدعی نخستین روزنامه در شرق کشور است، نیست.
وی افزود: با وجودی که این خطه دارای پنج نشریه مکتوب، ۲ خبرگزاری رسمی داری دفتر مستقل و ۲ فصلنامه دانشگاهی است، اما بیشترین میزان تولید اخبار در حوزه فضای مجازی صورت میگیرد.
حسن زاده ادامه داد: هیچ قانونی در حوزه فضای مجازی وجود ندارد تا بتوانیم خبر راست را از خبر دروغ تشخیص دهیم.
وی گفت: این در حالی است که خبرنگاران واقعی برای تولید اخبار درست با کمترین میزان حقوق تلاش بسیار میکنند، اما مورد تهمت و افترا نیز قرار میگیرند و حتی گاهی با آنها رفتار ناصحیح و ناثواب هم میشود.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تربتحیدریه از فرماندار این شهرستان خواست ساماندهی و نظارت بر فضای مجازی را در شورای تامین مطرح و با کمک دستگاه قضایی تدبیری در این زمینه اتخاذ کند.
وی افزود: اخبار منتشر شده توسط افراد غیرمسوول و غیرموجه در فضای مجازی نه تنها کمکی به پیشرفت و توسعه و عمران این شهرستان نمیکند، بلکه در کنار بیارزش جلوه دادن تلاشهای صادقانه خبرنگاران، در فضای تربتحیدریه ایجاد هراس و دلهره نیز میکند.
حسن زاده ادامه داد: تا این لحظه در فضای مجازی هیچ خبرنگار رسمی و دارای مجوز نداریم لذا باید هویت افرادی که در این حوزه فعالیت میکنند، مشخص شود.
اصغر غضنفری، رییس انجمن خبرنگاران تربتحیدریه نیز گفت: یکی از مشکلات اساسی خبرنگاران این شهرستان نداشتن مسکن است و از آنجا که نماینده این خطه در مجلس شورای اسلامی اعلام کردند که پیگیر ایجاد شهرک رسانه از طریق اداره منابع طبیعی یا راه و شهرسازی هستند، از فرماندار درخواست میشود در تحقق این وعده کمک کند.
یکی از خبرنگاران پژوهشگر تربتحیدریه نیز در بیان تاریخ مطبوعات این خطه گفت: در معرفی پیشنیه مطبوعات تربتحیدریه به روزنامه روحالقدس برمیخوریم که توسط "شیخ احمد تربتی" و در تهران منتشر میشد و او در زمان محمد شاه قاجار لقب نخستین روزنامه نگار شهید در ایران را به خود اختصاص داد.
مرتضی شبان افزود: بعد از آن به ترتیب هفتهنامه آرمان شرق به مدیر مسوولی و صاحب امتیازی "غلامحسین نقیبی تربتی"، آرم شرق توسط همین شخص، آزادی توسط "علی اکبر گلشن"، هفته نامه آژیر شرق توسط "محمدرضا معتمدی"، بسوی سعادت توسط "محمد علوی" و بسوی صبح سعادت توسط همین شخص منتشر شد.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر نیز به ترتیب پیام مهولات به مدیرمسوولی و صاحب امتیازی "سیدجابر هاشمی"، حیدر توسط "محمدناصر توسلیزاده"، ستاره قطب توسط "محمداسماعیل سهیلی"، ندای تربت توسط شهرداری و مدیر مسوولی "مرتضی شبان"، هفتهنامه پیام ولایت توسط "میثم رضایی"، نوید خراسان توسط "محمدرضا سالار مقدم و سلامتربت توسط "محمود محمدزاده" منتشر میشود.
در این مراسم از فعالان رسانهای تربتحیدریه قدردانی شد.
شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.