اراک - ایرنا - مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی گفت: ۲۴ نقطه حادثه خیز این استان در دولت یازدهم و دوازدهم ایمن سازی شد.

«علی زندی‌فر» روز دوشنبه در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران افزود: سال ۹۲ براساس آمار موجود، ۳۲ نقطه حادثه خیز در جاده‌های این استان وجود داشت که تعداد این نقاط در راستای افزایش ایمنی جاده‌های استان و کاهش حوادث جاده‌ای به هشت نقطه کاهش یافته است.

وی ادامه داد: هشت نقطه حادثه خیز باقی مانده در جاده‌های استان مرکزی نیز برای جلوگیری از بروز حوادث احتمالی آشکار سازی شده‌ است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی گفت: سال ۸۶، ۱۱۷ نقطه حادثه خیز در جاده‌های این استان وجود داشت که سال ۸۹ تعداد این نقاط به ۶۹ و در سال ۹۲ به ۳۲ نقطه کاهش یافت.

زندی فر ایمن‌سازی جاده‌های استان مرکزی را از برنامه‌های اولویت دار اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای این استان عنوان کرد و افزود: ۵۰۰ تا ۶۰۰ دستگاه وسیله نقلیه روزانه در جاده‌های استان تردد دارند که تعداد این خودروها در روزهای پیک تا یک میلیون وسیله نقلیه افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: شیب شیروانی ۱۳۲ کیلومتر از جاده‌های استان مرکزی در راستای ایمن سازی و جلوگیری از واژگونی خودروها اصلاح شده‌ است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی گفت: اصلاح شیب شیروانی جاده‌های این استان در سال‌جاری کاهش ۱۰ درصدی واژگونی خودروها را به همراه داشته‌ است.

زندی فر، از بهره‌برداری ۱۳ طرح اداره کل راهداری و حمل و نقل استان مرکزی در هفته دولت خبرداد و افزود: بهره‌برداری از این طرح‌ها با اعتباری بالغ بر ۳۵۰ میلیارد ریال در جاده‌های استان آغاز می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: اعتبارات مورد نیاز نگهداری و بازسازی راه‌های روستای استان مرکزی از محل اعتبارات استانی بوده و اعتبارات استانی این اداره کل در سال جاری ۲۶ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته‌ است.

‌مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی افزود: اعتبارات ملی این اداره کل از ابتدای سال جاری تاکنون ۴۰ درصد افزایش یافته و افزایش جذب این اعتبارات تا پایان امسال در دستور کار قرار دارد.

زندی فر تحقق اقتصاد مقاومتی در اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی را از دیگر برنامه‌های این اداره کل عنوان کرد و گفت: در راستای تحقق این شعار سال گذشته ۴۰ دستگاه بیل برفروب توسط کارکنان این اداره کل تعمیر و مورد استفاده قرار گرفت.

وی ادامه داد: تعمیر این دستگاه‌ها، ۱۶ میلیارد ریال صرفه جویی در هزینه‌های اداره کل راهداری و حمل نقل جاده‌ای استان مرکزی به همراه داشت.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی گفت: تعمیر اساس ماشین آلات راهداری و تعمیر گارد ریل‌های تصادفی در جاده‌های استان از دیگر اقدامات این اداره کل در راستای تحقق شعار اقتصاد مقاومتی است.

زندی فر با یادآوری فعالیت ۲۳ مجتمع بین راهی در جاده‌های استان مرکزی افزود: موافقت اصولی ایجاد ۸۶ محتمع بین راهی در جاده‌های استان صادر شده و با پیشرفت فیزیکی پنج تا ۷۰ درصد در حال ساخت هستند.

وی ادامه داد: ۲۴ دوربین نظارتی و ۲۶ دوربین ثبت تخلفات جاده‌ای در جاده‌های استان مرکزی وجود دارد و زیرساخت‌های مورد نیاز استقرار ۴۶ دوربین ثبت تخلفات نیز ایجاد شده‌ است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی افزود: بهره‌مندی از ظرفیت نظارتی ۱۰ دوربین کنترل تردد در جاده‌های این استان در دستور کار است.

زندی فر افزود: سه دوربین توزین بار اکنون در راستای مقابله با قاچاق کالا، کنترل بارها و محافظت از جاده‌های استان مرکزی در جاده‌های این استان فعال است.

وی یادآوری شد: ۱۱ میلیارد ریال از تجهیزات اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی سال گذشته به سرقت رفت که با خرید و تجهیز جاده‌های استان به دستگاه کاهش ولتاژ این سرقت‌ها در سال جاری کاهش یافته‌ است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی گفت: این استان از نظر استفاده از سامانه‌های روشنایی در جاده‌ها جزء سه استان نخست کشور است.

۶ هزار و ۴۰۰ کیلومتر انواع آزاد راه، راه اصلی و راه روستایی در استان مرکزی وجود دارد که چهار هزار کیلومتر آن را راه های روستایی تشکیل داده است.
روزانه حدود ۴۹۰ هزار وسیله نقلیه از مسیرهای جاده ای استان مرکزی تردد می کنند.