مشهد- ایرنا- مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای خراسان ‌رضوی گفت: هزینه تولید هر کیلووات برق در کشور ۱۴۰ میلیون ریال است و از سال ۱۳۵۷ تا سال ۱۳۹۷ رشد متوسط مصرف برق در کشور ۷.۲ درصد بوده‌ است.

رضا ریاحی روز دوشنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز خراسان رضوی ضمن تبریک روز خبرنگار، افزود: رسانه‌ها نقش مهمی در نهادینه سازی فرهنگ مدیریت مصرف دارند.
وی ادامه داد: با روند فعلی رشد مصرف برق باید هر ۱۰ سال یکبار کل تاسیسات صنعت برق، ۲ برابر شود این درحالی است که در حال حاضر ارزش تاسیسسات شبکه انتقال در استان‌های خراسان رضوی، شمالی و جنوبی ۹۰ هزار میلیارد ریال است.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای خراسان ‌رضوی گفت: اگر روی میزان مصرف برق تجدید نظر نشود، هزینه‌های تحمیلی قابل تحمل برای اقتصاد کشور نخواهد بود.
وی افزود: واقعی شدن قیمت انرژی و برق نقش مهمی در کاهش مصرف آن خواهد داشت، همچنین باید اقدامات فرهنگسازی نیز به صورت مستمر ادامه داشته باشد.
ریاحی ادامه داد: طبق سرشماری نفوس و مسکن در سال ۹۵، ۲۴ خانوار ایرانی در کشور شناسایی شدند که اگر هر خانوار یک لامپ ۴۰ وات را خاموش کند، یکهزار مگاوات در مصرف برق صرفه‌جویی خواهد شد.
وی گفت: هزینه تامین هزار مگاوات برق، ۱۶۰ هزار میلیارد ریال است و با مدیریت مصرف این هزینه به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد.
از قبل از انقلاب اسلامی تاکنون و پس از تقسیم خراسان بزرگ به سه استان، مدیریت تامین برق آن توسط یک نهاد انجام می شود و در این راستا شرکت برق منطقه‌ای خراسان متولی تامین برق این منطقه است.
این شرکت مسوولیت تامین برق مطمئن و پایدار استان های خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی را برعهده دارد و با برنامه ریزی دقیق و مستمر ، زیرساخت های لازم برای توسعه صنعت و خدمات در این استان ها را فراهم می‌کند.
در حالی که جمعیت فعلی استان های خراسان نسبت به اوایل انقلاب ۲.۵ برابر شده، مصرف برق توسط مردم به حدود ۲۵ برابر افزایش یافته است، این رشد بیانگر توسعه صنعت برق و رساندن آن به اقصی نقاط استان ، برقدار کردن تمام روستاهای بیش از ۲۰ خانوار، چاه های کشاورزی و همچنین گسترش صنایع، معادن و خدمات است.