به گزارش خبرنگار ایرنا، «ولکان بزوکر» روز دوشنبه پس از دیدار با نخست وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان طی نشست مطبوعاتی مشترک با «شاه محمود قریشی» وزیر خارجه کشور میزبان، انفجار امروز در ایالت بلوچستان پاکستان را محکوم کرد.
طرفین بحث درخصوص تازهترین تحولات منطقهای، صلح افغانستان به ویژه تصمیمات اخیر نشست مشورتی لویه جرگه در کابل، پاندمی کووید-۱۹، همکاری دوجانبه و تنشها در شبه قاره را محور اصلی گفت وگوهای خود اعلام کردند.
رییس منتخب هفتاد و پنجمین مجمع عمومی سازمان ملل نتایج سفرش به اسلامآباد و رایزنیها با مقامهای عالی رتبه دولت پاکستان را سازنده توصیف کرد و از آنچه که وی سیاستهای موثر پاکستان برای مقابله با بحران کرونا خواند، تمجید کرده و افزود: سیاستهای پاکستان میتواند الگوی خوبی برای دیگر کشورها باشد.
وی افزود: امروز جهان با چالشهای بسیاری از جمله مسائل بشردوستانه و درگیریهای خونین روبرو است و همزمان بحران بیسابقه کووید-۱۹ نیز یک تهدید بالقوه با پیامدهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی به شمار می رود.
سازمان ملل بدون چندجانبه گرایی معنا ندارد
ولکان بزوکر گفت: بدون چندجانبه گرایی نمیتوانیم از سازمان ملل یا هر مجمع بین المللی بهره برداری کنیم، بنابراین اولین کار این است که باید به چندجانبه گرایی در مجمع عمومی سازمان ملل فرصت داده شود.
وی افزود: ما باید به کشورها فرصت دهیم تا در مورد مشکلات و بحرانهایی که با آنها روبرو هستند سخن بگویند تا همه به طور رسا صدای آنان را بشنوند و درک کنند.
رییس منتخب هفتاد و پنجمین مجمع عمومی سازمان ملل گفت: جلسای فیزیکی (حضوری) با مشارکت جامعه مدنی، ذینفعان، متخصصان و رهبران کشورها باید ازسر گرفته شود تا جهان بتواند احساس کند که جایگاه سازمان ملل زنده است و اگر این وضعیت ادامه پیدا کند ما شاید سازمان ملل را از دست بدهیم.
وی تاکید کرد: اجلاس آتی مجمع عمومی سازمان ملل باید به صورت حضوری برگزار شود و همزمان هیچ محدودیتی نباید برای حضور رهبران و یا نمایندگان کشورها در جلسه سازمان ملل وجود داشته باشد.
تمایل پاکستان و سازمان ملل برای برگزاری حضور اجلاس آتی مجمع عمومی
ولکان بزوکر با اشاره به دیدار امروز خود با «عمران خان» نخست وزیر پاکستان و گفت وگو با وی درخصوص نحوه برگزاری اجلاس آتی هفتاد و پنجمین مجمع عمومی سازمان ملل در وضعیت شیوع کرونا، گفت: طرفین در این نشست بر اهمیت و تاثیر برگزاری نشست آتی مجمع عمومی به صورت حضوری تاکید کردند.
وزیر امور خارجه پاکستان نیز اعلام کرد که این کشور حامی برگزاری حضوری اجلاس آتی مجمع عمومی سازمان ملل به جای برگزاری مجازی آن است.