به گزارش روابط عمومی انجمن یاد شده، «احمد رضوی نیک» اضافه کرد: شمش فولادی در بورس کالا بیشتر از میانگین فوب جهانی به شکل عرضه حداقلی، غیر واقعی قیمتگذاری میشود که نشان از اعمال رانت دارد که نوردکاران از آن بی بهرهاند.
وی مدعی شد که فولاد سازان تمایلی به صادرات ندارند و سعی می کنند در بورس کالا به میزان ۲۰ تا ۲۵ درصد از تولیدات خود را بفروش برسانندو بقیه را در بازار ازاد به نوردکاران بفروشند.
رضوی نیک یادآور شد: رویه عملکرد فولادسازان باعث شده تولید نهایی آنها برای مصرف کننده اصلی با افزایش قیمت روبرو شود.
وی گفت: فولاد سازان با اعمال راهبرد خود در بورس کالا مواد اولیه را ۳۵ درصد بالاتر از محصول نهایی در داخل می فروشند و عرضه حداقلی را در برنامه خود دارند.
رییس انجمن مزبور اضافه کرد: تولیدکنندگان فولاد نسبت به افزایش قیمتها در آینده تضمین و گارانتی میگیرند و با درنظرگرفتن شمش فروخته شده به نوردکار در شهریورماه با توجه به قیمت تمام شده شمش به علاوه ارزش افزوده و کرایه حمل برای نوردکار هرکیلو شمش ۹ هزار و ۴۰۰ تومان قیمتگذاری میشود.
وی معتقد است: اکنون نوردکار باید یا محصولش را زیر قیمت بفروشد یا نقدینگی خود را به نوعی در بازار برای جبران ضرر در گردش قرار دهد و یا بدلیل خریداری مواد اولیه گران، تولید خود را با قیمت بالا بفروش برساند.
رضوی نیک یادآور شد: موضوع گرانفروشی فولاد سازان توسط نوردکاران به واحدهای نظارتی انعکاس یافته و هشدار داده شده، اما اقدام عاجلی به نفع زنجیره تولید فولاد انجام نشده است.
وی تصریح کرد: چنانچه مصوبه های ستاد تنظیم بازار در رابطه با قیمتگذاری و رعایت کف عرضه در بورس کالا رعایت شود، نوردکار میتواند در شرایط برابر رقابت قرار گیرد و قیمتها متناسب با عرضه و تقاضا در بازار ، روند منطقیتر به خود میگیرد.