مشهد- ایرنا- استاندار خراسان رضوی گفت: الگوی مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی که بر مبنای توسعه روستاهای استان در حال اجراست، منفی گرایی و ناامیدی را از مردم دور می‌کند و توازن توسعه را بین روستا و شهر برقرار می‌‏نماید.

علیرضا رزم حسینی عصر دوشنبه در نشست بررسی فعالیت معین‌های اقتصادی ذیل الگوی مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی شهرستان فریمان که به صورت ویدیو کنفرانس با حضور مدیران آن شهرستان برگزار شد، افزود: اینکه مردم روستا حضور فرماندار، امام جمعه و دادستان را در مسجد و محله برای صحبت پیرامون ایجاد کسب و کار و تلاش برای تحقق آن مشاهده کنند، امیدوار می‌شوند.

وی ادامه داد: فریمان شهرستانی است که در حوزه صنعت و معدن جایگاه قابل قبولی در استان دارد، نرخ بیکاری این شهرستان از متوسط کشوری پایین‌تر است و سرمایه‌های اجتماعی بسیار از جمله شهید مطهری دارد.

استاندار خراسان رضوی هدف اصلی الگوی مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی را ایجاد توازن توسعه در استان دانست و گفت: گسترش حاشیه نشینی، مهاجرت سالانه روستاییان به شهرها و ثروتمندتر شدن ثروتمندان و فقیرتر شدن فقرا نشان از عدم توسعه توازن در کشور است.

وی افزود: طی ۶۰ سال اخیر هرچند شرکتهای بزرگ تولیدی در شهرهای کشور ایجاد شده و امکانات زیرساختی بسیار بوجود آمده است اما توجه به روستاها و شهرهای کوچک و محروم کمتر بوده و این مهم عدم توازن توسعه را رقم زده است.

رزم حسینی ادامه داد: زمانی که توازن توسعه نباشد، ضریب جینی و حجم پرونده‌های قضایی در دادگاه‌ها افزایش می‌یابد و سرانه درآمد مردم کاهش پیدا می‌کند.

وی گفت: در عمده روستاهای استان طی سالهای اخیر زیرساختهایی مانند گاز، برق، آب، راه و اینترنت ایجاد شده و به مرز تکامل رسیده است اما سرانه درآمد روستاییان همچنان پایین بوده و مردم توسعه نیافته‌اندلذا به شهرها مهاجرت کرده‌اند.

استاندار خراسان رضوی افزود: معین‌های اقتصادی در قالب الگوی مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی به کمک روستاها و شهرهای کوچک آمده‌اند تا کسب و کارهای خرد روستایی را تقویت یا ایجاد کنند و سرانه درآمد روستاییان را افزایش دهند، همان طور که معین‌های اقتصادی یکی از شهرستانهای استان ۷۰۰ شغل برای هزار و ۴۰۰ بیکار آن منطقه ایجاد کرد.

وی ادامه داد: براساس آخرین ارزیابی، خراسان رضوی در فاصله بسیار از استانهای دیگر از نظر تعداد برگزاری جلسات اقتصاد مقاومتی قرار گرفته است زیرا مسوولان این استان باور دارند که مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی باعث توسعه استان می‌شود.

رزم حسینی گفت: داشتن اقتصاد ضعیف، کشور را سلطه پذیر می‌کند، توسعه اقتصاد از روستاها آغاز می‌شود همچنان که ۶۰ درصد اشتغال کشور ۱.۴ میلیارد نفری چین و ۴۰ درصد تولید ناخالص داخلی آن مربوط به روستاها است و ۸۵ درصد اداره آن کشور توسط کسب و کارهای خرد انجام می‌گیرد.

وی باور دهیاران به نتیجه بخش بودن مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی، آموزش به مردم و توجیه آنان نسبت به این الگو، جلب مشارکت مردمی در این الگو و مدیریت توسعه، ایجاد وحدت بین مدیران شهرستان، داشتن پشتکار و امید به تحقق برنامه‌ها در درازمدت را از مولفه‌های لازم در این الگو برشمرد.

استاندار خراسان رضوی رتبه بندی معین‌های اقتصادی را لازمه آسیب شناسی فعالیتهای آنها دانست و افزود: هرچند فعالیت این معین‌ها داوطلبانه است اما رتبه بندی باعث توسعه این الگو می‌شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: فریمان بهترین شهرستان در حوزه ارایه طرحهای سرمایه‌گذاری در قالب مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی است و اقدامات مناسبی در این حوزه انجام گرفته و امید است امسال پروژه‌های مطلوبی در فریمان به بهره برداری برسد.

علی رسولیان افزود: رویکرد ارکان مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی شهرستان فریمان در حوزه راه‌اندازی صندوق‌های خرد روستایی و توانمندسازی مردم کمرنگتر از بخش سرمایه‌گذاری بوده که نیاز به توجه بیشتری دارد زیرا تاکید رهبر معظم انقلاب مشارکت مردم در توسعه روستا و اجرای پروژه‌های مبتنی بر کسب و کارهای خرد است.

دبیرنهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: شهرستان فریمان ۹ معین اقتصادی شامل شهرک صنعتی کاویان، تعاون روستایی و سازمان نظام صنفی، شرکت گردشگری ورزش‌های کوهستان، شرکت تعاونی حمل و نقل و اتحادیه تعاونی‌های تجدیدپذیر، شرکت فرادیس، شرکت صنعتی کاویان، مجتمع رفاهی خدمات صداقت، شرکت فرآورده‌های گوشتی فریمان و سازمان اقتصاد کوثر دارد.

علی اکبر لبافی افزود: شهرستان فریمان در دو بخش کشاورزی و صنعتی فعال بوده و نرخ بیکاری این شهرستان ۸.۳ درصد است، سرریز جمعیت شهرستان مشهد در فریمان مستقر بوده و اغلب در شهرکهای صنعتی این شهرستان مشغول فعالیت هستند.

وی ادامه داد: معین‌های اقتصادی شهرستان فریمان ۶۷ فعالیت یا پروژه اقتصادی را در سامانه نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی به ثبت رسانده‌اند که از این تعداد ۱۲ پروژه با سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیارد ریال تایید شده و از این تعداد ۳۰ میلیارد ریال پروژه با اشتغالزایی برای ۳۰ نفر به بهره‌برداری رسیده است.

لبافی گفت: صندوقهای خرد روستایی در شهرستان فریمان ۳۰ عضو و یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال سپرده دارند.

فرماندار فریمان نیز در این نشست گفت: معین‌های اقتصادی این شهرستان ۵۵ تفاهم نامه اقتصادی با ۴۵۰ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری امضا کردند و سه معین جدید هم نسبت به حضور در الگوی مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی اعلام آمادگی کردند.

عباسعلی صفایی افزود: امسال بنیاد برکت برای اجرای پروژه‌های اقتصادی در چهار روستای شهرستان فریمان وارد عمل شده است.

حجت الاسلام سید مهدی معلمی ، امام جمعه فریمان نیز در این نشست گفت: نرخ بیکاری در این شهرستان افزایش نیافته و این مهم باعث خرسندی است و وحدت و همکاری و هماهنگی که بین همه مسوولان شهر اتفاق افتاد از نتایج الگوی مثلث توسعه اقتصادی بود.

فراهم کردن زمینه تولید فرش دستباف برای ۱۳۵ زن سرپرست خانوار، بسترسازی برای توسعه مشاغل خانگی، عملیات اجرایی خط تولید بطری برای محصولات غذایی با سرمایه‌گذاری ۱۲ میلیون یورو و یکهزار میلیارد ریال با اشتغالزایی مستقیم برای ۲۵۰ نفر و غیرمستقیم برای ۶۰۰ نفر، بسترسازی برای ایجاد زنجیره تولید گوشت از فعالیتهای برخی معین‌های اقتصادی در فریمان بود که توسط مسوولان آنها در این نشست تشریح شد.

آنان همچنین در این نشست خواستار تامین ماده معدنی سیلیس برای راه‌اندازی خط تولید بطری، رفع موانع قانونی راه‌اندازی زنجیره تولید گوشت و کمک به صنعت گردشگری شدند.