"ﺟﺎن ﻟﯿﻤﺒﺮت" روز سهشنبه در گفتوگوی اختصاصی با ایرنا چشم انداز دولت دونالد ترامپ را سقوط ارزیابی کرد و افزود که نه "برایان هوک" نماینده مستعفی آمریکا توانست خواب کاخ سفید برای سرنگونی جمهوری اسلامی را تعبیر کند و نه جانشین وی "الیوت آبرامز" توان این کار را خواهد داشت.
استاد علوم سیاسی در آکادمی نیروی دریایی آمریکا درباره دلیل کنار رفتن هوک در ماههای پایانی دولت ترامپ اظهار کرد: ضرب المثلی در انگلیسی داریم که میگوید "موشها در حال فرار از کشتی در حال غرق شدن هستند". نمی دانم معادل فارسی آن چیست، اما وقتی کشتی به زیر آب می رود، تمام جانداران روی آن رهایش کرده و فرار میکنند.
لیمبرت ادامه داد: من، نه هوک و نه رئیسش (مایک پمپئو وزیر خارجه) را دیپلمات نمیدانم. من نزدیک 40 سال دیپلمات بودم و میفهمم چه کسی دیپلمات هست یا نیست. برایم مثل روز روشن است که اینها دیپلمات نیستند.
هرج و مرج جدی در دولت ترامپ
این دیپلمات پیشین آمریکا با اشاره به ناکامیهای داخلی و خارجی دونالد ترامپ گفت: دولت ترامپ همچون کشتی است که به سنگ خورده و آب داخلش را فراگرفته است. ببینید چقدر ناخدای این کشتی ناشی بوده که از همین الان در حال غرق شدن است. من این را خیلی رک و بدون ملاحظات دیپلماتیک میگویم. وضع داخل آن، هرج و مرج است.
لیمبرت در پاسخ به این سوال که در چند ماه باقی مانده، آبرامز چه کاری انجام خواهد داد، اظهار کرد: دقیقا نمی دانم. واقعیت این است که اینها زیاد ماندنی نیستد. میگفتند که حکومت ایران رفتنی خواهد بود اما مشخص شد که خودشان رفتنی هستند. آبرامز فقط چند ماه بیشتر در این سمت نیست و فکر نمیکنم کاری انجام دهد.
انتخابات سرنوشت ساز
مسئول پیشین میز ایران در وزارت خارجه آمریکا، انتخابات ریاست جمهوری آبان ماه را دارای اهمیتی سرنوشتساز برای این کشور دانست و گفت تاثیر آن بر مناسبات با ایران انکارناپذیر خواهد بود.
لیمبرت تصریح کرد: این انتخابات نه تنها برای داخل، بلکه برای دنیا و دیگر کشورها همچون روسیه هم بسیار مهم است. در خصوص ایران، باید گفت که بی تردید چالشها فراتر از ریاست جمهوری یک فرد است. با این حال تغییر در راس دولت آمریکا، فرصتهای بیشتری برای گفتوگو به وجود خواهد آورد.
وی خاطرنشان کرد: البته کار میان ایران و آمریکا پیچیده خواهد بود. حتی با اینکه اوباما خیلی مصمم به ایجاد رابطه با ایران و حل مسائل بود، پنج سال زمان برد که کاری را از پیش ببرد. کار دیپلماتیک شکست زیاد دارد و پیشرفت آن دشوار است.
این دیپلمات بازنشسته آمریکا در پاسخ به این سوال که آیا بازگشت دولت جو بایدن به برجام؛ تاثیری در کاهش برخی تنشها خواهد داشت، گفت: مشکل اینجاست که پس از روی کار آمدن دولت بعدی در آمریکا، به فاصله چندماه انتخابات ایران برگزار خواهد شد و تغییرات در ایران میتواند بر پیچیدگی مناسبات دو کشور بیفزاید.