ساری - ایرنا - مدیرکل بهزیستی مازندران گفت که به منظور آمادگی در شرایط حاد کرونایی در مراکز نگهداری استان ، برای هر شهرستان یک مرکز جایگزین قرنطینه تدارک دیده شده است.

دکتر فرزاد گوهردهی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : با توجه به شیوع ویروس کرونا و احتمال سرایت این ویروس به مراکز نگهداری استان ، برای هر شهرستان یک مرکز جایگزین قرنطینه تدارک دیده است.

وی گفت : ظرفیت این مراکز جایگزین حدود ۳۳ تخت است و تمامی آنها امکانات مراکز نگهداری مدجویان و توان‌خواهان را در اختیار دارند تا در صورت سرایت ویروس به یک مرکز ، مددجوبان بلافاصله برای قرنطینه به مرکز جایگزین منتقل ‌شوند.

مدیرکل بهزیستی مازندران با اشاره به اینکه ویروس کرونا یک اپیدمی ناشناخته است ، افزود : در هیچ حوزه‌ای نمی‌توان گفت که می شود ۱۰۰ درصد از شیوع ویروس کرونا جلوگیری کرد و بهزیستی نیز از این قاعده مستثنی نیست.

وی گفت : متاسفانه تا امروز و پس از ۶ ماه از شیوع کرونا ، این ویروس تنها به یک مرکز آن هم به خاطر سهل انگاری یکی از مددرسانان سرایت کرد که خوشبختانه با ورود بموقع از شیوع بیشتر آن جلوگیری شد و در حال حاضر شرایط ثابتی حاکم است.

مراکز سالمندان مازندران در سلامت کامل قرار دارند

مدیرکل بهزیستی مازندران همچنین به سلامت کامل مراکز نگهداری سالمندان استان اشاره کرد و گفت : تاکنون هیچ سالمندی در این مراکز به ویروس کرونا مبتلا نشده است.

گوهردهی با بیان اینکه تمامی ورودی ها و خروجی ها در مراکز نگهداری سالمندان به شدت بررسی می شود ، تاکید کرد : ملاقات خانواده با سالمندان نیز در شدیدترین شرایط فاصله‌گذاری‌اجتماعی انجام می شود. 

وی گفت : در حال حاضر ۲۰ مرکز شبانه روزی فعال نگهداری از سالمندان در استان فعال است که با وجود ظرفیت چهار هزار نفری ، فعلا از ۲ هزار نفر سالمند در آنها نگهداری می‌ شود.

استان مازندران دارای ۱۱۳ مرکز نگهداری معلولین ، سالمندان و ارائه خدمات به مددجویان است که از این تعداد ۶۶ مرکز روزانه هستند که بر اثر شیوع ویروس کرونا تعطیل شدند.

همچنین از ۲۶ مرکز فعال شبانه روزی فعال مازندران ، ۲۰ مرکز مربوط به سالمندان است که در حال حاضر از یک هزار و ۴۱۳ سالمند مراقبت می کنند.

آژیر همه گیری ویروس کرونا در مازندران سی ام بهمن ماه سال گذشته با شناسایی ۲ بیمار در بابل به صدا در آمد و این استان بجز ماه اردیبهشت و خرداد ، در تمامی این مدت در وضعیت قرمز کرونایی قرار داشته است.

بر اساس آمار رسمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل ، در حال حاضر حدود یکهزار و ۶۰۰ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ در بیمارستان های استان بستری هستتند که ۲۰ درصد آنها با شرایط حاد در بخش مراقبت های ویژه به سر می برند.

همچنین بنا بر برآورد رسمی مراجع بهداشتی مازندران ، حدود ۲۰ درصد از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ استان را افراد غیربومی تشکیل می دهند که با وجود شرایط قرمز کرونایی به مازندران سفر کردند.