روزنامه اعتماد به گفت و گو با سید عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه پرداخته و آورده است: نکته نگرانکننده در مورد برنامه هستهای عربستان عدم حضور بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی در این کشور است. عربستان به عنوان عضو ان. پی. تی حق استفاده صلح آمیز از انرژی هستهای را دارد اما باید به تعهدات خود طبق این معاهده هم پایبند باشد. براساس ماده سه این معاهده، عربستان ملزم به پذیرش موافقتنامه پادمان با آژانس و بازرسیهای ناشی از این موافقتنامه است. عربستان به رغم اینکه در حال حاضر مشغول اجرای یک برنامه هستهای گسترده است اما همچنان از پذیرش بازرسیهای آژانس امتناع میکند. به قول یک ضربالمثل ایرانی، اگر عربستان ریگی به کفش ندارد چرا از پذیرش بازرسیهای آژانس و اجرای کامل موافقتنامه پادمان سرباز میزند؟ این رفتار شک و شبهههای معناداری را در مورد نیت عربستان در استفاده از انرژی هستهای ایجاد کرده است.
عباس موسوی در پاسخ به این سوال که چرا آژانس بینالمللی انرژی اتمی به عنوان ناظر بر فعالیتهای هستهای کشورها از ابزار دراختیار خود برای پاسخگو کردن ریاض استفاده نمیکند، گفت: مدیرکل آژانس و شورای حکام این نهاد مسوولیت دارد که به این وضعیت و به سوءاستفاده عربستان از یک شکاف نظارتی قدیمی خاتمه بدهند. مدیرکل آژانس بهتر از هرکسی میداند که از چه ابزارهایی برای پیگیری و اصلاح این ضعف پادمانی برخوردار است.
موسوی با انتقاد از عدم استفاده آژانس از این ابزارها میگوید: ما درک نمیکنیم که چرا هیچ صدایی از آژانس در این باره به گوش نمیرسد. این وضعیت به ویژه در مقایسه با تعجیل ناموجه که درباره برنامه هستهای ایران در آژانس صورت میگیرد یک استاندارد دوگانه را به ذهن متبادر میسازد. شکلگیری چنین تصویری درمورد رویکرد آژانس به موضوعات پادمانی به نفع اصل بیطرفی، استقلال و حرفهای بودن آژانس نیست.