علی صیادی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران از کشت در بستر و حاشیه های سد، تبخیر آب بر اثر گرمای تابستان، بارش مامناسب در تابستان و عدم ورود آب کافی به عنوان دلایل دیگر مرگ هزاران ماهی هرز و کپور در سد شهید کلانتری (امنق) مرند در روزهای گذشته نام برد.
وی درباره وضعیت کنونی ماهیان سد شهید کلانتری، اظهار کرد: اکنون میزان تلفات بسیارکاهش یافته و جای نگرانی وجود ندارد؛ با تخلیه آب به مخزن سد به وسیله تانکرهای بخش خصوصی و دولتی، رهاسازی آب چاه عمیق و انتقال ماهیان از این سد به سایر ایستگاه های پرورش ماهی در شهرستان و انتقال بقیه ماهی ها از نقاط کم عمق به نقاط پرعمق سد از جمله اقدامات انجام شده است.
وی در خصوص میزان تلفات ماهیان کپور در سد شهیدکلانتری گفت: هنوز آمارگیری دقیق انجام نگرفته، اما میزان تلفات حدود ۵ تا ۶ هزار قطعه ماهی است.
صیادی همچنین افزود: سد خاکی شهید کلانتری در شهرستان مرند با هدف تامین آب کشاورزی، تغذیه مصنوعی آب های زیرزمینی و برای کنترل سیلاب و با تنظیم سالانه ۹ میلیون مترمکعب در منطقه نقش اساسی دارد.
وی ادامه داد: سد شهید کلانتری روستای انمق برای آبیاری مزارع گندم، جو و کلزای روستاهای انامق، بهرام و دیزج یکان احداث شده و همه ساله ۲ نوبت آبیاری برای مزارع فوق، تخصیص و پس از آن مقدار مشخصی آب جهت حفظ محیط زیست در سد نگهداری می شود و در سه سال گذشته هیچ رهاسازی ماهی در سد انجام نشده است.
صیادی افزود: سد خاکی شهید کلانتری برای ذخیره آب با اهداف کشاورزی آبگیری طراحی و اسخته شده است و آبگیری آن نیز از رودخانه های فصلی انجام می شود.
وی ادامه داد: خروجی آب سدها در موقع استفاده از کف بوده و به همین خاطر آب کم اکسیژن، راکد و سرد کف سد در طول بهره برداری خارج و بدلیل عدم پایداری و متغیر بودن آب معمولاً در آب آنها ماهی به مقدار کم تولید و یا اصلاً تولید نمی شود.
در شبانه روز گذشته تصاویری از مرگ ماهیان در سد شهید کلانتر شهرستان مرند در ۷۰ کیلومتری شمال غرب تبریز در فضای مجازی بازنشر و دست به دست شده است.