کابل - ایرنا - پس از آنکه وزارت بهداشت افغانستان گزارش‌هایی از کاهش ثبت افراد مبتلا به کرونا منتشر کرد، کابینه افغانستان از تصویب طرح بازگشایی مدارس این کشور با توصیه‌های جدی بهداشتی خبر داد.

به گزارش ایرنا، براساس این طرح تنها کلاس‌های یازدهم و دوازدهم مدارس دولتی اجازه بازگشایی یافته اند و در کنار آن مدارس شبانه دولتی نیز از کلاس هفتم تا دوازدهم بازگشایی خواهد شد.

کابینه افغانستان اعلام کرده است: با توجه به اینکه مدارس خصوصی این کشور تجهیزات و وسایل بهتری در اختیار دارند، می توانند از اول شهریور ماه از کلاس اول تا دوازدهم بازگشایی کنند.

کابینه افغانستان هفته گذشته طرح بازگشایی دانشگاه‌ها را به شرط رعایت توصیه وزارت بهداشت این کشور صادر کرد و دانشگاه‌های خصوصی و دولتی از روز چهارشنبه برنامه‌های درسی خود را پس از پنج ماه تعطیلی از سرگرفتند.

«نوریه نزهت» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش افغانستان روز سه شنبه در این رابطه به ایرنا گفت که طرح متفاوت کابینه برای بازگشایی مدارس دولتی و خصوصی با توجه به میزان حضور دانش آموزان در کلاس درس و تجهیزات بوده است.

وی گفت که شمار دانش آموزان مدارس دولتی در هر کلاس بالاتر از ۴۰ نفر است که در این صورت امکان حفظ فاصله بهداشتی تاحدودی مشکل خواهد بود و از طرف دیگر کلاس‌های مقاطع پایین‌تر کمتر می توانند توصیه‌های بهداشتی را مراعات کنند و به همین دلیل نخست در مدارس دولتی تنها کلاس‌های یازدهم و دوازده اجازه حضور یافته اند.

به گفته نزهت اگر کلاسهای یازدهم و دوازدهم مدارس دولتی توانستند توصیه‌های وزارت بهداشت را رعایت کنند، بصورت تدریجی کلاس‌های مقاطع پایین تر نیز اجازه حضور در مدارس را خواهند یافت.

وی در پاسخ به این سوال خبرنگار ایرنا که چرا به مدارس خصوصی اجازه داده شده است دانش آموزان خود را از کلاس اول تا دوازدهم بصورت حضوری بپذیرند، گفت: در مدارس خصوصی در هر کلاس تعداد دانش آموزان کمتر از ۳۰ نفر است و آنها تجهیزات بهتری نسبت به مدارس دولتی دارند.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش افغانستان تأکید کرد که با مدارس خصوصی توافق شده که تمام موارد بهداشتی و توصیه وزارت بهداشت را رعایت کنند و در صورت تخلف با آنها برخورد خواهد شد.

نزهت اضافه کرد: اگر وزارت بهداشت افغانستان دریابد که با بازگشایی مدارس شمار مبتلایان به ویروس کرونا گسترش یافته است، براساس تصمیم وزارت بهداشت در بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها تجدید نظر صورت خواهد گرفت.

ویروس کرونا در افغانستان بر اقتصاد، آموزش و افزایش فقر اثرات گسترده ای برجای گذاشته و طبق سخنان رییس جمهور محمد اشرف غنی در یکی از سخنرانی‌های وی در کابل، میزان فقر در این کشور به ۹۰ درصد رسیده است.

وی همچنین در نشست مقامات ارشد کشورهای کمک کننده به افغانستان (سام) نیز گفت که امسال میزان درآمد دولت نسبت به سال گذشته ۱۳ درصد کاهش یافته است.

اثرات منفی ویروس کرونا در بخش‌های خصوصی نیز جبران ناپذیر بوده و صدها میلیون دلار به بازرگانان و بخش‌های مختلف این کشور زیان وارد کرده است.

براساس آخرین آمار رسمی وزارت بهداشت افغانستان طی ۲۴ ساعت گذشته ۵۶ مورد مثبت ویروس ثبت شده و ۷ نفر در اثر آن جان باخته اند که براین اساس تاکنون میزان مبتلایان به ۳۷ هزارو ۱۶۲ نفر رسیده و شمار جان باختگان به ۱۳۲۸ نفر افزایش یافته است.

وزیر بهداشت افغانستان هفته گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی در کابل تائید کرد که براساس نتایج یک پژوهش  ۳۱ درصد جمعیت این کشور که حدود ۱۰ میلیون نفر می شود، به ویروس کرونا مبتلا شده اند اما وی در باره آمار جان باختگان چیزی نگفته است.

وزارت بهداشت افغانستان هرچند با بازگشایی دانشگاه‌ها و مدارس موافقت کرده است اما هشدار داده که هنوز هم احتمال افزایش ویروس وجود دارد و خطر بحران آن در کشور رفع نشده است.