به گزارش ایرنا، دکتر فرزین رضاعی روز سهشنبه در نشست خبری و تجلیل از خبرنگاران فعال حوزه سلامت اظهار داشت: اکنون استان در دوره به ظاهر زرد و سفید از لحاظ ابتلا به کووید ۱۹ بسر میبرد و آمار ابتلا و مرگ و میر آن شیب نزولی پیدا کرده اما هر لحظه ممکن است با طغیان ۲۰ روزه سیاه و مصیبت بار اواخر خرداد و اوایل تیرماه را دوباره شاهد باشیم.
وی با اشاره به عبور سریع کردستان از موج بیماری کرونا افزود: این مساله با کمک مسوولان، خبرنگاران و مشارکت بسیار خوب مردم اتفاق افتاد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه کردستان سریعترین روند کاهش بیماری کووید ۱۹ را در کشور داشت، اضافه کرد: خیلی از استانهایی که همزمان با کردستان وضعیت قرمز داشتند هنوز هم در این وضعیت بسر میبرند.
رضاعی با تاکید بر اینکه این مساله جای خوشحالی ندارد، ادامه داد: این کاهش سریع نشان میدهد که اگر ایمنی جمعی در کار باشد، هنوز لغیان بیماری در کردستان اتفاق نیفتاده است.
وی با ابراز نگرانی از شیوع شدید بیماری در پاییز تاکید کرد: همراه شدن کووید ۱۹ با آنفولانزای فصلی باعث شدت گرفتن بیماری میشود که نگران این موج جدید و خطرناک هستیم.
رضاعی با بیان اینکه طرح این موضوع به معنای نگران کردن مردم نیست، افزود: باید حساسیت ویژهای در جامعه اتفاق بیفتد و بیان هنرمندانه آن از عهده خبرنگاران بر میآید.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان مساله اصلی در حوزه سلامت را حفاظت از جان و سلامت مردم اعلام کرد و گفت: رعایت دستورالعملهای بهداشتی در اوایل مرداد در سنندج خوب بود ولی رفته رفته دچار روزمرگی شده و در بسیاری از شهرهای استان بی توجهی به استفاده از ماسک فاجعهبار است.
رضاعی با تاکید بر اینکه استفاده از ماسک نباید مشمول روزمرگی شود، یادآور شد: انسانهای متخصص، کادر درمان و افراد مسنی بخاطر این بیماری از دست رفتند که جایگزینی آنان مستلزم سرمایه بسیار بالا و در بسیاری از موارد غیرقابل جبران است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به مشارکت بسیار خوب خیرین سلامت در پیشبرد اهداف این دانشگاه، اظهار داشت: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان توسط خیرین به این حوزه کمک شده است.
وی با تاکید بر سوق دادن همت خیرین به سمت طرحهای آموزشی حوزه سلامت، اضافه کرد: توسعه دانشکده ها یکی از امور مهمی است که می تواند به کاهش مشکلات تامین نیروی مورد نیاز کمک کند.
رضاعی از تدوین طرح تحصیلی جامع دانشگاه علوم پزشکی خبر داد و گفت: این طرح نقشه راه مناسبی برای ادامه کار مدیران حال و آینده این دانشگاه خواهد بود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان در ادامه با قدردانی از تلاش خبرنگاران در راه رسالت خطیر و دشوارشان تاکید کرد: خبرنگاران در جهتدهی گفتمان سازی در جامعه نقش ارزنده ای دارند و در جریان بیماری کووید ۱۹ هم کمک بسیار بزرگی در عرصه اطلاعرسانی هستند.
کرونا مصیبتی برای بیماران عادی
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم در این نشست با اشاره به مراجعه نکردن بیماران عادی به بیمارستانها برای درمان گفت: این بیماران از ترس ابتلا به کرونا برای درمان و انجام جراحی های غیراورژانسی مراجعه نمی کنند و همین باعث می شود تا درمان آنان مشکل و در مواردی منجر به مرگ و جراحی اورژانسی شود.
دکتر صدیق جدیدالاسلامی با اشاره به اینکه کردستان کمترین میزان درگیری و ابتلای کادر درمان به کرونا را در مقایسه با دیگر استانها داشته است، افزود: این مساله با مشارکت بالای خیرین در زمینه تامین وسایل حفاظت فردی برای کادر درمان انجام گرفت.
وی به اضافه شدن ۶۹ تخت به بخش آیسییو بیمارستانهای استان اشاره کرد و یادآور شد: دستگاه اکسیژنساز برای بیمارستانها تامین و در برخی هم ارتقای ظرفیت یافته است.
روزمرگی استفاده از ماسک
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم با اشاره به فرهنگسازی مناسبی که در سنندج برای استفاده از پوشش ماسک ایجاد شده است، اظهار داشت: در برخی از شهرستانهای استان استفاده مردم از ماسک زیر ۱۰ درصد و این مساله باعث نگرانیهای شدیدی شده است.
دکتر ابراهیم قادری با تاکید بر اینکه هر فردی علامت دار باید خود را کرونای مثبت تلقی کند، افزود: اپیدمی همزمان آنفولانزای فصلی و کووید ۱۹ می تواند فاجعهبار باشد و برای همین مشارکت رسانهها برای فرهنگسازی در زمینه استفاده مداوم مردم از ماسک تاثیر بسیاری دارد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تنها گروههای هدف به صورت رایگان نمونهگیری می شوند، تاکید کرد: سیستم بهداشتی کشور سهم ناچیزی از اعتبارات دارد ولی تمام تلاش خود را برای جلوگیری از همه گیری انجام می دهد.
دکتر قادری یادآور شد: اگر چه بیماری کووید ۱۹ در استان کاهش قابل ملاحظهای داشته اما این ویروس همچنان در حال گردش است و جوانان به آن بی توجه هستند ضمن اینکه این بیماری پس از بهبودی هم می تواند در شماری از بیماران منجر به عوارض قلبی، کلیوی و مغزی شود.
قاچاق معکوس بلای جان بهداشت
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم در این نشست خبری با اشاره به اینکه تحریمهای ظالمانه معضلی برای تهیه دارو در کشور شده است، افزود: با این وجود مشکلی در زمینه تامین داروهای کرونا نداشتهایم.
دکتر عطاالله حیدری با بیان اینکه در زمینه داروهای بیماران خاص شاهد مشکلاتی بودیم، اضافه کرد: این در حالی است که روند درمان بیماران خاص در این شرایط مختل نشد.
وی با اشاره به قاچاق معکوس دارو، این مساله را معضلی بر سر راه سلامت برشمرد و گفت: خبرنگاران با اطلاع رسانی مناسب مجاری این قاچاق را معرفی و کمک کنند تا راه قاچاق بسته شود.
براساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز گذشته ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ و براساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۱۳۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و با مرگ ۱۸۹ بیمار کووید ۱۹ دیگر مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۸ هزار و ۶۱۶ نفر رسید.