تهران - ایرنا - رییس کمیسیون فاوای اتاق بازرگانی گفت:امروز با توجه به مشکلاتی که در کشور وجود دارد، باید برای تسهیل قوانین و حذف مقررات زائد اقدام‌های بیشتری انجام شود.

به گزارش روز سه شنبه فدراسیون فاوا، در این جلسه اعضای کمیسیون فاوای اتاق ایران به بررسی مشکلات و موانع فعالیت اقتصادی فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات پرداختند و پیشنهاداتی را برای ارائه به اتاق بازرگانی برای بررسی مشکلات موجود در برابر صنعت ICT در شرایط شیوع جهانی بیماری کرونا و نوسان بازار ارز ارائه کردند.

تصمیم‌های شتابزده بانی مشکلات

محمد رضا طلایی گفت: صادرکنندگان غیرنفتی کشور برای بازگشت ارز به کشور مشکلات فراوانی دارند، تولید کنندگان برای عرضه محصولات‌شان با کاهش تقاضا روبرو شده‌اند که باید نسبت به فراهم سازی فرصت توسعه صادرات برای استمرار فعالیت آنها، اقدام شود.

رییس کمیسیون فاوای اتاق بازرگانی ایران افزود: وزارت امورخارجه باید فعالیت‌های بیشتری را برای بهبود روابط با دیگر کشورها و تسهیل شرایط بازاریابی به عمل آورد تا محصولات ایرانی در بازارهای خارجی جایگاه خود را بازیابد.

وی پیشنهاد داد: کاهش مالیات حقوق و دستمزد که توسط کارفرمایان پرداخت می‌شود، می‌تواند در این شرایط به فعالیت بنگاه‌های اقتصادی کمک کند.

به گفته طلایی، همکاری بیشتر سازمان تأمین اجتماعی با بنگاه‌های اقتصادی، برای عبور از شرایط سخت کنونی ضروری است و دولت باید کمک‌های بیشتری برای عبور از بحران با هدف بنگاه‌های کوچک و متوسط در نظر بگیرد.

رییس کمیسیون فاوای اتاق ایران تأکید کرد: تأمین ارز برای تولیدکنندگان یکی از بزرگ‌ترین معضلات آنهاست و در نتیجه تأمین مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز تولید هم سخت‌تر شده‌است.

به گفته طلایی، سرعت گردش نقدینگی در کشور کاهش یافته‌ و مشکلات زیادی برای تولیدکنندگان ایجاد کرده ‌است و بانک‌ها کوچک‌ترین توجهی به دستورالعمل‌های دولت نشان نمی‌دهند و شاید با رعایت برخی مسائل بتوان به بنگاه‌های اقتصادی کشور کمک کرد.

آمادگی کمیسیون صنایع مجلس برای همفکری با اتاق ایران

حسن پوراسماعیل، نماینده مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در کمیسیون فاوای اتاق بازرگانی ایران در این نشست گفت: برآورد می شود که نمایندگان مجلس در کمیسیون صنایع و معادن دیدگاه مثبتی نسبت به تشکیل کمیسیون ویژه فن‌آوری اطلاعات نداشته باشند، هر چند در کمیسیون فرهنگی تعدادی از نمایندگان همچنان تشکیل این کمیسیون ویژه را پیگیری می‌کنند.

این کارشناس مرکز پژوهش‌های مجلس تأکید کرد: مباحث در مجلس ادامه دارد و قرار است که تشکیل کمیسیون ویژه فن‌آوری اطلاعات بار دیگر به رأی گذاشته ‌شود.

پوراسماعیل گفت: علاوه بر این در کمیسیون صنایع و معادن سه کمیته تشکیل شده که می‌توانند نقش بارزی در قانون‌گذاری در حوزه فن‌آوری اطلاعات داشته‌باشند که یکی از آنها کمیته فن‌آوری‌های نوین که اکنون مشغول بررسی طرحی با عنوان «طرح جهش تولید دانش‌بنیان» است.