رییس مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه الزهرا (س) روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا در خصوص این سامانه اظهار داشت: سامانه پردازش موازی(HPC) دانشگاه الزهرا یک خوشه محاسباتی است که از ۱۹۶ هسته پردازنده ۲.۴ گیگاهرتزی استفاده می کند. توان اسمی پردازشی این خوشه ۷۵۰۰ گیگافلاپس است.
رضا عزمی ادامه داد: این سامانه در یک تراشه استاندارد با ۷ سرور فیزیکی و تجهیزات شبکه مربوطه راه اندازی شده یک خوشه محاسباتی لینوکسی است که از راه دور در دسترس است.
وی در خصوص کاربرد این آزمایشگاه تصریح کرد: کاربرد آن انجام محاسبات سنگین مورد نیاز برای رشته های علوم و مهندسی و سایر پژوهش های تخصصی است که نیاز به اجرای مدل های محاسباتی سنگین دارند. همچنین در حال حاضر اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه می توانند از آن استفاده کنند.
رییس مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه الزهرا تصریح کرد: هر کدام از دانشگاه ها منابع مشابهی را در اختیار دارند مطلوب است در راستای استفاده سایر دانشگاه ها از این تجهیزات طرح همکاری بین دانشگاهی برای استفاده از منابع آزاد موجود از طریق وزارت علوم در این زمینه راهبری شود.
ورود به باشگاه محاسبات سریع دانشگاهی و استفاده دانشجویان خارج کشور از خدمات
عزمی همچنین گفت: برخی از دانشگاه ها از مدت ها قبل در این زمینه پیشرو بوده اند. البته فناوری نیز در حال تغییر است. این دانشگاه با راه اندازی این خوشه محاسباتی که در مرکز داده مستقر است و همچنین راه اندازی خدمات محاسباتی ابری که بزودی توسط مرکز هوشمند سازی برای دسترسی از راه دور فراهم می شود امکان ورود به باشگاه محاسبات سریع دانشگاهی را دارد.
وی توضیح داد: در نسخه ابری این خدمات امکان استفاده برای دانشجویان بین المللی از راه دور وجود دارد.
وی تصریح کردداد: پیش از این اساتید و دانشجویان با حضوری فیزیکی در آزمایشگاه و راه اندازی محیط محاسباتی رو کانپیوترهای pc مستقل مدل های خود را اجرا می کردنند که علاوه بر محدودیت منابع و نیاز به حضور فیزیکی قابلیت به اشتراک گذاری آنها نیز وجود نداشت اما هم اکنون این امکان وجود دارد که بدون حضور تحقیقات و آزمایش های خود را انجام دهند.
علاقه مندان برای اطلاعات بیشتر می توانند به آدرس hpc.alzahra.ac.ir مراجعه کنند.