کرمانشاه- ایرنا- مدیرکل منابع  طبیعی استان اعلام کرد که به منظور حفظ جنگل‌های بلوط زاگرس برنامه حمایتی از حاشیه نشینان جنگل را از ابتدای دولت در کرمانشاه اجرا کردیم.

ماشاالله کولانی روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا، اظهارداشت: در برخی از مناطق دورافتاده و محروم امکان دارد روستاییان و عشایر برای تامین سوخت موردنیاز خود به ویژه در فصل سرما اقدام به استفاده از هیزم درختان کنند که این امر می تواند منجر به آسیب زدن به درختان شود.

وی افزود: از این رو دولت به منظور حفاظت جنگل های زاگرس طرح حمایت از حاشیه نشینان جنگل را از ابتدای شروع فعالیت خود آغاز کرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمانشاه توضیح داد: در راستای این طرح از ابتدای فعالیت دولت تاکنون حدود ۶۰۰ دستگاه آبگرمکن خورشیدی بین روستاییان ساکن در حاشیه جنگل توزیع شده است.

کولانی افزود: همچنین تاکنون بیش از ۲ هزار بسته حماتی شامل کپسول گاز، مشعل و ساج را به منظور سهولت در پخت نان در اختیار روستاییان قرار داده ایم که نیاز آنها به هیزم را کاهش دهد.

وی عنوان کرد: این اقدام دولت تاکنون منجر به تغییر الگوی مصرف بسیاری از روستاییان ساکن در حاشیه جنگل در کرمانشاه شده و نیاز آنان به چوب جنگل را به شکل محسوسی کاهش داده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمانشاه یادآور شد: این اقدام دولت تدبیر و امید گام ارزنده ای در راستای حفاظت از جنگل های ارزشمند بلوط زاگرس محسوب می شود.
مجوز برداشت از چوب جنگل ها صادر می شود

کولانی در بخش دیگری از صحبت های خود به موضوع آتش سوزی جنگل های زاگرس اشاره کرد و گفت: براساس تحقیقات انجام شده دلیل اصلی گسترش آتش در جنگل های زاگرس رها شدن هجم زیادی از چوب های خشک در سطح جنگل ‌ها و پوشش گیاهی گسترده است.

وی افزود: از این رو براساس تصمیمات اتخاذ شده در ستاد مدیریت بحران استان و هماهنگی با سازمان جنگل های کشور در بهار و ابتدای تابستان سال آینده به ساکنان حاشیه جنگل ها مجوزهای لازم برای برداشت چوب های خشک رها شده در سطح جنگل را می دهیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری کرمانشاه یادآور شد: همچنین در مناطق جنگلی چرا دام ها را نیز مدیریت می کنیم تا از افزایش سطح پوشش گیاهی که در تابستان می توان خطرآفرین باشد، جلوگیری شود.

استان کرمانشاه ۲ میلیون و ۴۹۹ هزار هکتار مساحت دارد که ۷۰ درصد آن را عرصه‌های منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.

این استان دارای سه منطقه حفاظت شده شامل منطقه حفاظت شده بیستون که ۵۴ هزار هکتار است، بوزین و مرخیل در پاوه ۲۳ هزار هکتار و قلاجه هم حدود ۴۳ هزار هکتار است.

یک پناهگاه حیات وحش بیستون نیز در منطقه ورمنجه در جاده سنندج وجود دارد و در مجموع استان کرمانشاه دارای چهار منطقه شکار و تیراندازی ممنوع به مساحت ۱۶۱ هزار هکتار است.