به گزارش ایرنا، «الکساندر وندیکتوف» معاون دبیر شورای امنیت ملی روسیه در مصاحبهای با خبرگزاری اسپوتنیک در انتقاد از اقدام دولت بریتانیا در توقیف طلای متعلق به دولت ونزوئلا گفت: کاراکاس اکنون بیش از هر زمان دیگری برای مقابله با شیوع بیماری کووید-۱۹ به ۳۰ تن طلای ذخیره شده در بانک لندن که ارزش آن بالغ بر یک میلیارد دلار است، نیاز دارد.
این مقام روس همچنین از دادگاه عالی انگلیس در به رسمیت شناختن «خوان گوایدو» رهبر مخالفان به عنوان رئیسجمهوری ونزوئلا و رد درخواست دولت نیکلاس مادورو (رئیس جمهوری این کشور) انتقاد کرده و آن را اقدامی غیرقانونی دانست.
وی با اشاره به داستان توقیف ۳۰ تن طلای ونزوئلا در انگلستان گفت: واقعیت این است که این نخستین بار نیست که انگلیسیها چنین اقداماتی را انجام میدهند. پس از جنگ جهانی دوم، ذخایر طلای تعدادی از کشورها که به طور موقت به لندن تخلیه شده بود، ناپدید شد. سرنوشت مشابهی پس از سرنگونی صدام حسین در عراق و همچنین برای لیبی، پس از مرگ معمر قذافی رخ داد.
وندیکتوف همچنین خاطر نشان کرد: کشورهای غربی با سوء استفاده از شرایط گسترش بیماری همهگیر در برخی کشورها همچون ونزوئلا و لیبی درصدد دست اندازی به منابع نفتی این کشورها هستند.
دادگاه عالی انگلیس اوایل ژوئیه (تیر ماه) با صدور حکمی جنجالی درباره پرونده دادخواست بانک مرکزی ونزوئلا برای استرداد ۸۰۰ میلیون پوند از طلای متعلق به خود، خوآن گوایدو رهبر مخالفان را به عنوان رئیسجمهوری ونزوئلا و صاحب این اندوخته معرفی کرد.
بانک مرکزی ونزوئلا به دنبال این است که با به دست آوردن این ذخایر طلا، آن را در مسیر مبارزه با ویروس کرونا هزینه کند. یعنی با فروش این طلا، دارو و تجهیزات برای مقابله با بیماری کووید ۱۹ خریداری کند.
تاکنون تلاش ونزوئلا برای برگرداندن این طلاها موفقیتی نداشته و این مساله به گروگانی نزد لندن برای تحت فشار قرار دادن دولت قانونی مادورو تبدیل شده است.
«خوان گوایدو» ۲۴ ژانویه ۲۰۱۹میلادی (چهارم بهمن ۹۷) پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری مبنی بر پیروزی مجدد نیکلاس مادورو، او را غاصب قدرت و خود را رییس جمهوری مشروع ونزوئلا خواند.
انگلیس درحالی رهبر مخالفان دولت ونزوئلا را به عنوان رئیسجمهوری این کشور به رسمیت میشناسد که گوایدو اوایل سال جاری میلادی در تور اروپاییاش با بوریس جانسون نخستوزیر انگلیس نیز دیدار کرد.