اسلام‌آباد - ایرنا - روزنامه پاکستانی «جنگ» خروج دولت ترامپ از برجام را آخرین تلاش ناکام واشنگتن برای تشدید فشارها بر تهران توصیف کرد و نوشت: برنامه همکاری راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین خبری ناخوشایند برای مخالفان غربی از جمله آمریکا است.

به گزارش ایرنا و به نقل از گزارش روز سه‌شنبه این روزنامه اردو زبان، اهداف مشترک ایران و چین نه تنها ماهیت منطقه‌ای دارد بلکه دامنه آن در سطح بین الملل نیز مشاهده خواهد شد.

در این گزارش آمده است: مقاومت در برابر فشارهای آمریکا جبهه مشترک تهران-پکن محسوب می‌شود به همین دلیل این دو کشور آسیایی تقویت مناسبات امنیتی را نیز در دستور کار برنامه راهبردی خود قرار داده‌اند.

روزنامه جنگ در گزارش خود نوشت: سند جامع همکاری راهبردی ایران چین خبری ناخوشایند برای غرب است. رسانه‌های غربی با ذکر جزئیات سند جامع همکاری راهبردی نوشته‌اند که اهداف منطقه‌ای و جهانی دو کشور از سایر پیمانها در جهان متمایز است.

قرار داشتن موضوع همکاری‌های امنیتی در این برنامه همکاری، باعث نگرانی آمریکا است. چین بعد از خاورمیانه اینک در دومین جبهه خاورمیانه و افریقا منافع آمریکا را از طریق ایران به مبارزه می‌طلبد.

این روزنامه اردو زبان پاکستان نوشت: ثمرات و پیامدهای این پیمان فراتر از حوزه روابط اقتصادی و سیاسی بوده و می‌تواند داخلی، منطقه‌ای و جهانی باشد. تهران می‌تواند این سند جامع را برای مذاکرات با غرب به کار بگیرد.

در این گزارش آمده است: جمهوری اسلامی ایران به جای غرب برای حل مشکلات ناشی از سیاست فشار حداکثری آمریکا، نگاه به شرق دارد و این خبر بدی برای غرب محسوب می‌شود.

روزنامه جنگ نوشت: سیاست فشار آمریکا بطور کامل شکست خورده است. چین در صورت رویارویی با آمریکا سوخت مورد نیاز خود را بیمه کرده و دیگر از انحصار کشورهای عربی متحد آمریکا خارج شده است.

به نوشته این روزنامه پاکستانی، برنامه همکاری‌های بلندمدت تهران و پکن راه را برای نقش فعال‌تر و گسترده‌تر چین در منطقه و خاورمیانه هموار می‌کند.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان ماه گذشته برنامه همکاری‌های بلندمدت تهران و پکن را نقشه راه روشن برای روابط آینده میان دو کشور مهم خواند و گفت: این همکاری‌ها را می‌توان به همکاری‌های منطقه‌ای در قالب ابتکار یک کمربند و یک جاده و طرح راهروی مشترک اقتصادی پاکستان و چین (سی پک) گسترش داد.

اظهارات «سید محمد علی حسینی» همزمان با سخنان اخیر وزیر امور خارجه پاکستان مبنی بر اهمیت پیوستن جمهوری اسلامی ایران به طرح اقتصادی سی پک، مطرح شد.

سفیر ایران در پاکستان در اسفندماه سال گذشته با استقبال از طرح راهروی مشترک اقتصادی پاکستان و چین، گفت: تهران آماده مشارکت در این طرح اقتصادی است.

پیش‌تر برخی احزاب، دیپلمات‌ها و شخصیت‌های سیاسی پاکستان با استقبال از برنامه همکاری راهبردی ۲۵ ساله جمهوری اسلامی ایران و چین، آن را در راستای منافع منطقه به ویژه پاکستان دانسته و تاکید کردند: تقویت روابط تهران-پکن به سود اسلام‌آباد است.